Luonnollinen NUDE-meikki

keskiviikko 11. huhtikuu 2007

Luonnollisen, lähes meikkaamattoman näköisiä kasvoja on näkynyt catwalkeilla jo jonkin aikaa – ja trendi pitää yhä pintansa. Varsinkin arkeen sopii hyvin olla huolitellun, mutta ei paklatun näköinen. Monille varsinkin parikymppisille, joilla iho on raikas ja kimmoisa, nude-meikki tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että laitetaan vain vähän ripsiväriä ja hillittyä huulikiiltoa.

Kuva: Chloé S/S 2007 näytöksestä

Me muut tarvitsemme yleensä hiukan kosmetiikkateollisuuden apua, jotta luonnolliset piirteemme pääsisivät parhaiten esiin. Tässä Mintun testaamia ja hyväksi havaitsemia vinkkejä luonnolliseen ja raikkaaseen nude-meikkiin:

1. Pohjustus. Ihan alimmaiseksi hyvä päivävoide, mielellään sellainen, jossa on kohtuullinen suojakerroin. Mintun suosikki on Cliniquen Superdefence, niinkuin jo aikaisemmasta postauksesta selvisi. Meikkivoiteena käytän niinikään Cliniquen Perfectly Real Makeup -meikkivoidetta sävy 18. Se antaa luonnollisen, sopivasti peittävän pohjan. (Olen kokeillut myös monen suosimaa Joe Blascoa, mutta omasta mielestäni se on päiväkäyttöön liian raskas.) Taputtele kevyesti sormenpäällä vähän ekstraväriä nenänpieliin ja tummiin silmänalusiin, jos siltä tuntuu. Jopa YSL:n valokynä on kevätauringon valossa helposti too much.

2. Puuteri. Monilla – varsinkin ikätovereillani – on tapana puuteroida kasvot kokonaan irtopuuterilla, ja mielellään vielä runsaasti. Liika puuteri valitettavasti vain sammuttaa valon kasvoilta ja mikä pahinta: vanhentaa! Eli puuteria vain pakollinen sipaisu otsaan, nenänpäälle ja leukaan. Myös luomet voi pohjustaa puuterilla. Minttu on käyttänyt jo noin ziljoona vuotta Diorin irtopuuteria sävy 601 – Transparent Light. Suosittelen lämpimästi! Erehdyin tässä päivänä muutamana ostamaan myös Lancomen uuden Color ID irtopuuteri-huisku-hässäkän, kun NK:n myyjä siitä niin kauniisti puhui, mutta lopputulos ei kyllä ollut sen paremmin miellyttävä kuin luonnollinenkaan. Niin että se siitä.

Kuva: Jil Sander S/S 2007 näytöksestä

3. Aurinkopuuteri. Aurinkopuuterin avulla voi kasvoja muotoilla kevyesti ja antaa iholle terveen sävyn. Suosittelen valitsemaan aika maltillisen (ei liian tumman, ei glitteriä) sävyn ja sipaisemaan sitä leukaperiin, ohimoille ja ”poskilommojen” kohdalle (ime poskia sisäänpäin niin löydät!). Aurinkopuuterien luksusklassikko on Guerlainin Terracotta Powder, mutta hyviä ja edullisia vaihtoehtoja on olemassa melkein joka valmistajalla. Esim. IsaDoralla on aurinkopuuteri, jossa on 8 aurinkosuojakerroin.

4. Poskipuna. Aurinkopuuteria ei kannata käyttää poskipunan sijaan ennenkuin iho on saanut vähän luonnollista päivetystä (tai purkista…), koska tulos on helposti tunkkainen. Voidemainen poskipuna antaa luonnollisen lopputuloksen ja leviää helposti ilman paksua puuteripohjaa. Hyviä voidemaisia poskipunia on mm. Body Shopin Cheek Blush 03 Heather Pink, Cliniquen Touch Blush 01 True Nude ja Lancomen Magie Blush 03 Rosé Lumiére. Hymyile peiliin ja levitä poskipuna häivyttäen korkeimmalle kohdalle, niin saat luonnollisen lopputuloksen.

5. Silmät. Vaalea luomiväri (joko kokonaan ilman helmiäistä tai vain hyvin kevyesti hohtava) levitetään koko luomelle kulmakarvoihin saakka. Hyviä sävyjä ovat vaalean beigen ja pellavan sävyt, pehmeä aprikoosi ja vaalea murrettu rosa. Helmiäistä kannattaa tosiaan välttää etenkin, jos luomet ovat ryppyiset, sillä kiilto vain korostaa ryppyisyyttä. Pieni määrä helmiäistä tosin valaisee katsetta kivasti. Mintulla on käytössä Face Stockholm Matte eye shadow sävy Mist ja Diorin viiden värin paletti 030 Incognito. Halulistalta löytyy Chanelin aivan ihana persikka sävy 29 Gardénia!

Kuva: Chloé S/S 2007 näytöksestä

6. Silmien rajaus, kulmakarvat ja ripsiväri. Usemmille on eduksi, mikäli silmät rajataan kevyesti, vaikka tavoitteena olisikin ”meikkaamattoman” näköinen lopputulos. Minttu käyttää Chanelin kakkumaista eye-lineriä, jolla on mahdollista tehdä aivan henkäyksen ohut vaaleanharmaa rajaus ripsien juureen. Toki terävällä kynällä ja riittävän neutraalilla harmaan tai ruskean sävyllä voi päästä samaan tulokseen. Nestemäisiä eye-linereitä kannattaa välttää, koska niillä tulos on lähempänä Dita von Teeseä kuin luonnollisen kaunista nude-meikkiä. Silmän sisäpuolelle voi halutessaan laittaa vaalean rajauksen. Valkoinen käy useimmille siihen tarkoitukseen, vaikka todella upean luonnollisen lopputuloksen saa aikaiseksi Make Up Storen kynällä sävy Vanilla.

Kuva: Chloé S/S 2007 näytöksestä

Kulmakarvat saavat olla luonnolliset, mutta siistityt, kuten oheisista kevään 2007 catwalk-kuvistakin voi havaita. Eli annetaan teinien pitää rauhassa keskenään viiruiksi nypittyjä kulmakarvojaan… Lopuksi vielä kevyesti yksi kerros ripsiväriä. Alaripsiin ei ripsaria tarvitse laittaa juuri ollenkaan (se vanhentaa!) ja yläripsiinkin niin, että ripset näyttävät ”normaaleilta”. Hyvää ripsiväriä en ole löytänyt sen jälkeen kun kyllästyin jynssäämään Kanebon 38 C:tä pois ripsistä. Vinkkejä otetaan vastaan!

7. Huulet. Catwalk-kuvissa näyttää toisinaan siltä, kuin malleille olisi vedetty meikkivoidetta huulien päälle ja that’s it. Pitää kuitenkin muistaa, että se mikä toimii catwalkilla ei ehkä näytä yhtä kivalta Alepan kassajonossa. Mintun nude-huulimeikkiin kuuluu kevyt rajaus tylsähköllä huultenrajauskynällä ja runsaasti Elisabeth Ardenin Eight Hour Creamia. Rajauskynäni tulee Lancomelta ja sävy on 305 Rose Thé.

Kuva: Stella McCartney S/S 2007 näytöksestä

Kaikki kuvat: style.com


13 Responses to “Luonnollinen NUDE-meikki”

 1. Anonymous sanoo:

  Minkä ikäinen sä olet? Tää blogi on tosi kiva ja hieno :)

 2. Minttu sanoo:

  Hei anonymous! Tosi kiva, jos tykkäät blogistani! (ja onpas mukavaa saada palautetta!) :)

  Olen ”nelikymppinen wanna-be-teini” niinkuin blogin esittelyssä kerronkin.. Täytin 41 helmikuussa, ja olen vahvasti sitä mieltä, että sen paremmin muoti, trendit kuin bloggaaminenkaan ei ole nuorten yksinoikeus!

 3. Anonymous sanoo:

  Juu, en siis mitenkään väheksyvästi siitä että olet vanhempi vaan pohdin enemmän sitä kun kirjoitat hyvin aikuismaisesti (eli selkeästi, asiallisesti ja tyylikkäästi) ja kun tuossa profiilissakin kerroit että sinulla on kaksi teini-ikäistä tytärtä. Hienoa saada varttuneempaakin väkeä tänne blogimaailmaan! :)

 4. Via sanoo:

  En ymmärrä miksi kukaan haluaisi vaihtaa Kaneboa muuhun, mutta Lancômella on mielestäni hyviä ripsivärejä (Fatale, Hypnose). Mutta ei ole Kanebon voittanutta!

  Kiitos taas hyvästä blogauksesta. Melkein odotan jo huomisaamua ja heräämistä, että pääsee meikkaamaan! Huom. mutta vain MELKEIN.

 5. Minttu sanoo:

  Via: käytin Kaneboa tosi monta vuotta, mutta sitten kyllästyin puljaamaan kuuman veden kanssa meikkiä pois pestessä. Olen nyt testaillut Estée Lauderin, Cliniquen ja Diorin ripsareita, mutta mikään ei ole ollut tosi hyvä. (Cliniquen oli kyllä lähes) Pitänee testata Lancomea tai palata takaisin Kaneboon…

 6. Nettie sanoo:

  The Body Shopilla on hyviä ripsivärejä, suosittelen.

 7. Anonymous sanoo:

  Mielestäni cliniquen high impact mascara on se paras. Suosittelen lämpimästi. Hieno blogi sulla. ;)

 8. bella sanoo:

  Hei ! Ihan vinkistä viis , mutta yksi hyvä ripsiväri jota olen jo tovin käyttänyt on uusi Volume Million Lashes. (; Saa luonnoliset ripset jo yhdellä sipaisulla, ja sitten (jos haluaa) runsaammat ripset parilla ylimääräisellä sipauksella . Niinkuin mainoksessa sanotaan , ” näyttää kuin sinulla olisi miljoona ripseä! ”, vähemmälläkin ripsivärillä ! =) ripsiväriä saa ihan prismasta ja muista marketeista . ps. kannattaa kokeillla !

 9. J sanoo:

  Kokeilepa lämpimässä vedessä kasteltua mikrokuituliinaa Kanebon kolmekasin poistamiseen. Lähtee kevyesti ja jynssäämättä. :)

 10. mantemarsu sanoo:

  oon kuullu et nude meikki on sellainen, joo luonnollinen, mutt pääasiassa sellainen misää on paljon esim. ihonvärejä, ruskaa ja tällaista. Esin peitepuikkoa huullilla, ripsaia, vähän puuteria tai aurinko puuteria, ja luomivärinä jotain vaalea ruskeaa

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kyllähän se vaihtelee, mitä kukakin ”nudena” pitää… Harvoin se kuitenkaan mikään saunapuhdas look on! :)

 11. mantemarsu sanoo:

  vitsi mä kirjoitin huonosti! Siis toi ihme ruskaa on ruskeaa, ripsaia on ripsaria