Vagabond avasi uuden myymälän!

torstai 13. syyskuu 2007
Tänään tasan kello 15.oo alkoi avajaiset Vagabondin uudessa myymälässä. Sinänsä se ei ole kaksinenkaan uutinen, sillä Vagabondin omia liikkeitä on jo Tukholman keskusta-alueella useampia ja kyseisen merkin kenkiä on lisäksi saatavilla lähes jokaisesta muustakin kenkäkaupasta.

Uuden myymälän sijainti on kuitenkin varsin mainio – ainakin ajatellen perinteistä risteilyreissaajan shoppailureittiä – aivan Sergelin torin naapurissa. Myymälän osoite on Sergelgatan 11 (klikkaamalla pääset karttaan..).

Avajaisissa ei ollut mikään ihan tolkuton kuhina, vaikka luvassa oli Stockholm Fashion Weekin näytöksissä käytettyjä kenkiä edullisesti sekä uutta mallistoa 10% – 50% alennuksella. Mintulla oli etukäteisajatuksena hankkia vähänkäytettyjä näytöskenkiä (kyllä – monikossa) syksyn ja ensi kevään varalle.

Kuva: Myymälän ulkopuolella oleva (hitusen himmeä??) kenkäinstallaatio.

Ainakin Helena Hörstedtin näytöksessä mallit käyttivät syksyn malliston makeita kiilakorkoisia mustia kävelykenkiä, jollaiset on ollut vakavasti harkinnassa ihan normaalillakin hinnalla. Lisäksi himotti Ida Sjöstedtin näytöksessä nähdyt hauskat sähkönsiniset ja sitruunankeltaiset avokkaat.

Karu totuus valkeni kuitenkin varsin pian. Kaksimetriset mallinkoikeliinit eivät todellakaan käytä keskinkertaisen 38 kokoa olevia kenkiä. Ainokainen 38, jonka sain riemukkaisiin hyppysiini oli juuri sitruunankeltainen avokas. Mutta se oli tietenkin iso. Aivan liian iso. Kertakaikkiaan niin iso, että en edes yllättänyt itseäni ylipuhumasta itseäni, että ihan hyväthän ne on – ja parempikin laittaa pohjalliset, kun ovat kerran käytetyt

Kuva: Taistelu näytöskengistä

Eipä tullut Mintulle uusia kenkiä… Voin silti kertoa vinkinä mallin mittoihin sopivan jalkaterän haltijoille: kannattaa poiketa! Siellä oli melko paljon erilaisia malleja ja useimmat olivat hyvin vähän käytetyn näköisiä (vähän niinkuin olisivat olleet jonkin aikaa kaupan sovitusparina). Näytösparit olivat pääasiassa kokoa 40 tai 41 ja hinnat alle puolet normaalista.

Kuva: Sitruunankeltaiset avokkaat, jotka melkein muuttivat meille…

Mikäli satut osumaan kulmille kannattanee pistäytä putiikissa, vaikka näytöskengät eivät kiinnostaisikaan. Osa syksyn uutuusmalleista oli tosiaan jopa 50% alennuksessa (mm. veikeät ballerinamaiset avokkaat matalalla kiilakorolla) ja kaikista muistakin malleista saa sunnuntaihin 16.9. asti vähintään 10% alennuksen.

Ainiin. Piti vielä kertoa äärimmäisen tärkeä yksityiskohta: avaistarjoilu kaikessa mahtavuudessaa muodostui Fazermint konvehdeista! Ei se määrä vaan laatu!


6 Responses to “Vagabond avasi uuden myymälän!”

 1. Jose sanoo:

  Oih, tuonne kun pääsisi! Mä himoitsin pitkään Vagabondin keltaisia peeptoe-kenkiä, mutta pihiyteni takia joku ehti viedä ne mua ennen. Tuo 38 olisi justiinsa se mun koko ja kyllä nuo umpikärkisetkin kelpaisivat… Keltaiset avokkaat vain olisivat jotain niin ihanaa! :)

 2. Minttu sanoo:

  Jose: Ihan totta! Itselläni oli mielessä yksi kuva Cameron Diazista tummissa pillifakuissa, valkoisessa löysässä t-paidassa ja keltaisissa avokkaissa, joka pyöri blogosfäärissä joskus alkukesästä…

 3. Bisquits sanoo:

  Olisiko tässä kaipaamani syy muuttaa Tukholmaan, hih..? Vagabondilla on aika kivoja kenkiä, ovat myös mielestäni laadukkaita.

 4. Minttu sanoo:

  Bisquits: Vagabondin kengissä on tosiaan yleensä hyvä hinta-laatu-tyyli -suhde. Mutta keksin sulle kyllä mielelläni muutaman muunkin hyvän syyn muuttaa tänne! ;)

 5. noir sur blanc sanoo:

  Kenkäkauppa näyttää hienolta. Itse ostin juuri Vagabondin sellaiset mustat kiiltonahkaiset kiilakorkokengät, mutta tuollahan on myös samaa kenkää jopa pinkkinä ja valkoisena :D kiva!

 6. Minttu sanoo:

  Noir sur blanc: Aaaa! No just sellaiset haluaisin itsekin! Luulen, että pinkit, valkoiset ja sitten siellä oli sellaisia vaaleanruskeita, ovat ensi kevään mallistoa, koska olivat mukana kevätmallistojen näytöksissä…