Joululahjakirjat

Thursday 07. January 2010

Joulupaketeistani kuoriutui muutama mainio kirja, joista haluan antaa vinkin teillekin!

Image Hosted by ImageShack.us

Robyn Johnson: Oi mikä ihana laukku!
Image Hosted by ImageShack.us
Tosi suloinen pikkukirja on pakattu kauniiseen samettipainettuun käsilaukun malliseen koteloon. Suloiset kuvat, käsilaukun kevyt historia ja muodin legendojen lausahdukset ovat kirjan suola. Vivienne Westwoodin “Jos olet epävarma, niin ylipukeudu” on suosikkini! Lisäksi kirjan mukana tulee 10 laukkuaiheista – kuinkas muutenkaan – korttia kirjekuorineen.

Kaarina Hazard: Kontallaan
Image Hosted by ImageShack.us
Mediakritiikkiä ja teräviä näkemyksiä. En ole vielä ehtinyt lukea koko kirjaa, mutta selailun perusteella se vaikuttaa todella lupaavalta. Kyllähän me tiedämme, että kaikki, mitä esimerkiksi sanomalehdissä kirjoitetaan, ei ole totta. Tai ainakaan se kuuluisa koko totuus. Kuitenkin mielipiteitämme ja ajatuksiamme ohjaillaan hienovaraisin sanavalinnoin. Tiedostavankin lukijan on vaikea säilyttää mediakriittisyytensä, jos ei pidä varaansa!

Elizabeth Gilbert: Lyckan, kärleken och meningen med livet
Image Hosted by ImageShack.us
Oikeastaan tykkään enemmän kirjan alkuperäisestä, englanninkielisestä nimestä Eat, pray, love: One woman’s search for everything across Italy, India and Indonesia. Kirja kertoo kirjailijan omasta välivuodesta, jonka hän vietti keräten itsetuntoaan ja mielenrauhaa etsien avioeronsa ja myttyyn menneen rakkauden jälkeen Italiassa, Intiassa ja Balilla Indonesiassa. En oikein tiedä suosittelisinko tuota vai en. Itse ahmin kirjan muutamassa päivässä jouluna ja jotenkin se kolahti. Että elämä on epätäydellistä ja siksi juuri niin täydellistä…

Umberto Eco (toim.): Kauneuden historia
Image Hosted by ImageShack.us
Kauneuden historia on ehdottomasti suositeltavaa luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet muodin, tyylin, hyvän maun ja siihen liittyvien asioiden kehityksestä viimeistä trendivillitystä ja pakko-saada-hysteriaa syvemmältä. Miten vallitseva yhteiskunta, tekniikan kehitys, taide ja kulttuuri vaikuttavat siihen, mikä meistä on kaunista, kestävää ja tyylikästä.
Image Hosted by ImageShack.us

Tulen takuuvarmasti referoimaan ja viittaamaan Umberto Econ toimittamaan teokseen monet monituiset kerrat täällä blogissa!


5 Responses to “Joululahjakirjat”

 1. Anonymous says:

  Mä sain tohon oi mikä ihana laukku kirjan saman sarjan kenkäkirjan ja se tosi inspiroiva!

 2. Nelliina says:

  Oho just tilasin tuon Kauneuden historian kun bongasin kirjakerhoni alesta :) Kiva kuulla että on hyvää matskua, sokkona tilatessa kun ei aina tiedä mitä saa.

 3. Minttu says:

  Anonymous: Voi, se on varmasti myös tosi ihana!

  Nelliina: Juu, se on hyvää matskua kyllä. Ei tosin sieltä kevyimmästä "julkkis-stailaaja-kertoo-mikä-on-kivvaa" -päästä, mutta antoisaa ja avartavaa luettavaa kuitenkin. Antaa hyvin perspektiiviä…

 4. Antti says:

  Mähän luen aika vähän kirjoja nykyään, mutta useammankin kerran on käynyt niin, että koska Leena ottaa/osataa lomalle/a kirjoja mukaan, niin minä päädyn lukemaan noita kevyitä chicklittejä… ja toisinaan ne on hyviä – ja toisinaan “sattumat” on hassuja: Viime kesänä olin ekaa kertaa Manner-Italiassa (tässä elämässä) ja Leenalla mukana tuo Eat, Pray, Love… eli ahmin sen maateeman mukaisesti.

  No, mähän olen siis ollut useamman kerran Intiassa ja yksi hassu pieni saari, jolla olen käynyt (kaksi kertaa) on Bali. Ja vaikka siitä joutuukin riisumaan kaiken rasittavan amerikkalaisuuden, niin onhan siinä jotain järkeäkin eli lyhyesti: varo balilaisia poppamiehiä! :-)

  Ja ennen kuin menet Intiaan, lue Aravind Adigan White Tiger. Se on hyvä (ja luin senkin lomalla, vaikka ei olekaan naiskirjallisuutta!).

  • Minttu Minttu says:

   Antti, Kiitti kirjavinkistä! Kaikkein eniten inspiroiduin kyllä kirjan luettuani lähtemään pidemmäksi aikaa Balille. Varsinkin, kun Karkin kokemukset saarelta on nyt oleet niin upeat myöskin. Täytyy muistaa varoa poppamiehiä! :D