Shoppailuvinkkejä Tukholmaan – City

keskiviikko 27. tammikuu 2010

Tässä vähän shoppailuvinkkejä Tukholman kävijöille. Lähinnä vinkit on tarkoitettu ensi viikonlopun Blogimiittiristeilijöille, mutta ehkä muutkin saavat näistä jotain iloa. Ensimmäisessä osassa pyöritään keskustan alueella.

Kun SOUK Drottninggatanilla lopetti, keskustan muotishoppailu muuttui kertaheitolla haastavammaksi. Sergelintorin läheisyydestä, osoitteesta Hamngatan 37 löytyy varsin monipuolinen ostoskeidas Gallerian.

Gallerian

Galleriassa sijaitsee mm. Tukholman keskustan nykyisin ainokainen TopShop, joka taitaa olla aika monen vierailukohdelistalla…

Hamngatanilla, ihan Galleriaa vastapäätä sijaitsee iso H&M:n liike. Tiedän, että monet Blogimiittiristeilijöistä tulevat paikkakunnilta, joiden Henkkamaukoista ei löydy Trend-mallistoa. Tuolta sitä löytyy…:)

PUB & Beckhams

Hötorgetin ympäristö on cityn herkullisinta shoppailualuetta. Torin reunalta löytyy kivasti uudistettu PUB-tavaratalo, jonka valikoimissa on monia mielenkiintoisia uudehkoja pohjoimaalaisia designereitä. Tänä viikonloppuna tavaratalossa on lisäksi esillä Beckmansin muoti- ja mainossuunnittelulinjan opiskelijoitten töitä otsikolla ”In a perfect world”.

Hötorgetin reunassa kulkee Kungsgatan, jonka varrella – ihan kiven heiton päässä itse torista – on mm. American Apparellin, Weekdayn ja Bik Bokin putiikit. Drottninggatan risteää Kungsgatanin juuri siinä kohdassa, missä sijaitsee Weekday ja Bik Bok. Jos lähdet tästä kohtaa kulkemaan Drottninggatania pohjoiseen eli pois keskustasta päin, löydät muutaman korttelin päästä uuden ison Beyond Retron liikkeen osoitteesta Drottninggatan 77. Mikäli taas lähdet kohti etelää osuu matkasi varrelle iso Zara, kaikenlaisia pikkuputiikkeja, H&M HOMEn ihka ainokanen liike, Feet First -kenkäostoskeskus ja Åhlénsin tavaratalo.

Monki
Hötorgetin toisesta kulmasta lähtee Sergelgatan-niminen katu kohti Sergelin toria. Tuon lyhyen kadunpätkän varrelta löytyy mm. keskustan iso Monki ja tiedän ainakin edellisillä blogireissulla monien ihastuneen ruotsalaiseen MQ-ketjuun, jonka yksi putikeista sijaitsee melkein Monkin vieressä osoitteessa Sergelgatan 16-18.

Rakentelin pienen kartan muutamine maamerkkeineen tuolle alueelle. Tulkaa ihmeessä laivalla kysymään, jos tarvitsette tarkempia ”ajo-ohjeita”!


Näytä Shoppailuvinkkejä City isommalla kartalla


18 Responses to “Shoppailuvinkkejä Tukholmaan – City”

 1. Avatar Tiitu sanoo:

  Mä olin niin pettynyt, kun kävin viime kerralla Tukholmassa, kun se vanha iso TopShop oli muuttanut ja Galleriassa oli niin pieni. Elättelin toivoa, että se vanha iso oli vain remontissa, mutta eikö se enää tulekaan takaisin?

 2. Minttu Minttu sanoo:

  Tiitu, SOUK ei ilmeisesti ole tulossa takaisin. Sikäli kun tiedän, etsiskelee TopShop isompaa ja parempaa liiketilaa, mutta vielä toistaiseksi on tyytyminen Gallerian pienehköön TopShopiin…

 3. Avatar Jepa sanoo:

  Onko mitään tietoa miten kävi SOUK:issa olleelle Jane Norman (jos nyt muistan nimen oikein) -liikkeelle? Siellä oli ihan huippuja laukkuja ja takkeja, ja olikin aika pettymys, kun se oli sitten lopettanut..:/

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jepa, mun tietääkseni Jane Normania (johon muuten myös MouMou ihastui ihan täysillä!) myydään keskustassa Cocktail-nimisessä putiikissa osoitteessa Drottninggatan 53.

 4. Avatar Eetu sanoo:

  Mun ei pitäis lueskella tälläsiä! Matkakuume yltyy ja pahsti :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Eetu, lämpimästi tervetuloa Tukholmaan vaan! :)

 5. Avatar Emppu sanoo:

  Oliks Urban Outfitters missä päin?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Emppu, Urban Outfitters on Biblioteksgatanilla – eli Gallerianista vähän eteenpäin.

 6. Avatar Elina sanoo:

  Huomasin et olit aikasemmin maininnu noista muotikouluista jtn jollekki kommanneelle, ni oon ite päättäny hakea lukion jälkeen tonne Beckmanniin ni osaatko yhtään sanoa onko sinne tosi hankala päästä ja vielä siihe liittyvää et miten toi asuminen Tukholmassa, et onks vuokrat paljon kalliimmat kun Suomessa ja asuntoja hankala saada? =)
  kiitti jo etukäteen!

 7. Minttu Minttu sanoo:

  Elina, mulla on nyt ihan sikakiire Blogimiittiristeilylle, mutta voisin tehdä tästä ihan oman postauksen lähiaikoina – ok?

  • Avatar Julia sanoo:

   Hej hej Elina! Opiskelen itse taloutta täällä Tukholmassa ja mun ystävä on valmistunu Beckmanista pari vuotta sitten. Tosiaan sillon kun se haki sinne ni hakijoita oli noin 250 vähän päälle ja 12 hyväksyttiin sisään, 10 tyttöä ja 2 poikaa. Kilpailu on siis kovaa mutta itse ainakin suosittelen ehdottomasti hakemuksen postittamista ja ennakkotöiden väkertämistä, sillä mun ystävä sano, että se koulutus on aivan uskomaton kokemus!! Onnea matkaan!! Tukholma on hillittömän ihana paikka oman elämän alottamiseen. Ite muutin myös lukion jälkeen Tukholmaan opiskelemaan ja tää on niin mun kaupunki. :)

   • Avatar Julia sanoo:

    Ainiin ja semmonen ihan käytännön vinkki, sun kannattaa jo nyt jo alkaa jonottamaan opiskelija-asunto pisteitä. Täällä on siis sellanen asuntojonotus systeemi, että nekin jotka ei opiskele voi olla jonossa ja suntoja pitää siis itse hakea netin kautta. Mut jotta sä saat asua opiskelija-asunnossa, sun täytyy opiskella jossain oppilaitoksessa. Kannattaa kuitenkin mennä nyt jo jonoon, koska jonot on aika pitkiä ja yksityisellä taas vuokrat on aika pirun korkeet varsinkin jos haluut jostain keskustan alueelta asunnon. Ite asuin Söderillä yksityisellä ekan puoltoista vuotta ja sit sain opiskelija asunnon. Mulla oli kyllä tuuri ton söderin asunnon kanssa, koska tunsin omistajan. Jos sul on lisää kysymyksiä opiskelu/asunto asioista ni voit ottaa muhun yhteyttä!

 8. Avatar Alexa sanoo:

  Hei! Olen kohta elokuussa menossa päiväristeilylle tukholmaan ja haluaisin tuonne Galleriaan, mutta en tiedä miten sinne pääsee nopeasti ja helpointen. Olen tulossa Viking Linella, niin onko mahdollista mennä Vikingin kuljetuksella keskustaan vai?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Hei! Kyllä voit tulla Viking Linen kuljetuksella keskustaan. Sen päätepysäkki on mielestäni Cityterminalen ja siitä on noin viiden minuutin kävelymatka Galleriaan. Kannattaa ottaa laivalta ilmainen kartta ja suunnistaa sen kanssa ensin Cityterminalenilta Sergels torille (se kyllä näkyy melkein siihen bussiterminaalin ovelle) ja sitten Sergels Torgetilta vinosti oikealle (Kulturhusetin ohi, sillan ali) Hamngatanille ja Gallerian on heti oikealla. Siellähän on nykyään Hollisterkin!

   Tervetuloa Tukholmaan! :)

 9. Avatar Ella sanoo:

  Osaatko sanoa missä brandy melville sijaitsee tukholmassa, onko se gallerian yhteydessä tai siinä lähellä?:)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Brandy Melville ei sijaitse Galleriassa – eikä ihan vieressäkään – mutta toki vain lyhyen kävelymatkan päässä keskustassa osoitteessa Kungsgatan 33. Eli kun lähtee Stureplanilta kävelemään kohti Hötorgetia putiikki tulee vastaan ennen Sveavägenin risteystä.

 10. Avatar Henna sanoo:

  Osaisitko kertoa minkä nimisiä hotelleja olis siinä galleria kauppakeskuksen lähellä ja muutenkin keskustassa?

  • Minttu Minttu sanoo:

   Keskustasta löytyy paljon kivoja keskihintaisia hotelleja mm. Scandicilla on useampikin (Scandic hotel Anglais ja Central ainakin) ja Rica-hotelleja on kanssa pari Hötorgetin kulmilla.