Haute Couture @ NK

lauantai 24. maaliskuu 2012

Pikku vinkkinä kaikille, jotka kaipaavat uniikkia, ihanaa juhla- tai miksei vaikka hääpukua: NK on avannut uudelleen Haute Couture -osastonsa. Taidokkaasti räätälöityjä asuja voi tilata NK:n Rosenrummet-konseptin kautta. Sunnittelusta vastaavat ruotsalainen gaala-pukulegenda Lars Wallin ja nopeasti huippusuosituksi noussut juhlapukutoimittaja Fadi el Khoury.

Tiukkikset (joihin Minttu kyllä taitaa laskea myös itsensä… krhm) ovat sitä mieltä, että NK:n tarjoama haute couture ei ole sitä aitoa. Ihan virallisen ranskalaisen määritelmän mukaan haute coutureksi lasketaan vain ainoastaan la Chambre Syndicale de Haute Couturen jäsenet, jotka täyttävät tietyt tarkat vaatimukset mm: ateljeen henkilöstön määrä, osallistuminen viralliseen näytöskalenteriin sekä mallistossa käytetyille materiaaleille asetetut vaatimukset.

NK:lla on kuitenkin pitkät perinteet. Aikoinaan haute couture -muotitalot kuten esmes Dior, Balenciaga ja Chanel myönsivät lisenssejä valitsemilleen valmistajille, jotka saattoivat näin tuottaa haute couture muotia asiakkailleen. NK oli aikoinaan yksi näistä lisenssinhaltijoista. Vieläkin kuulemma voi bongata varsinkin Östermalmin kieppeillä olevilta kirppiksiltä näitä ennen 50-lukua teetettyjä aitoja NK-Chanel-jakkuja!

NK:n lisäksi muutkin ruotsalaissuunnittelijat tarjoavat haute couture -tyyppistä palvelua. Fifth Avenue Shoe Repair taitaa tosin olla lopettanut paljon huomiota, mutta ilmeisen vähän asiakkaita keränneen tilauspohjaisesti räätälöidyn By the No -mallistonsa. Sen sijaan ikisuosikki Ida Sjöstedt vaikuttaa olevan enemmän kuin täystyöllistetty mittatilausluomustensa kanssa.

Niin että jos nyt joku kaipaa todella yksillöllistä juhlapukua (kuulemma tuolta voi kyllä tilata ihan tavallisiakin vaatteita, mutta mahtaakohan silloin hinta ja laatu kohdata parhaalla mahdollisella tavalla??), kannattaa varmasti pistäytyä NK:lla. Erityisesti tämä on vinkki niille ystävilleni ja lukijoilleni, jotka ovat karsaasti pettyneet hääpukuliikkeiden palvelukykyyn ja -halukkuuteen sekä Tukholmassa että Helsingissä. :)


Comments are closed.