Kuumintahottia: Trucker cap

lauantai 05. toukokuu 2012

Nyt on ihan pakko myöntää, että kaikkia trendihullutuksia en vaan kertakaikkiaan käsitä. Yksi niistä on nyt järkyttävällä vauhdilla leviävä rekkamieslippis eli Trucker cap -trendi. Ymmärrän kyllä, että muovikassin näköisiä laukkuja, valmiiksi hajalla olevia farkkuja ja muuta white trash -kampetta voidaan käyttää ironisena statementtina ja jopa kannanottona standardisoivaa ”hyvää makua” kohtaan. Mutta silti. Jäykästä muoviverkosta ja pystyssä pönöttävästä vaahtomuovimaisesta materiaalista valmistettu, usein jollain tosi tökeröllä mainosprintillä koristeltu pääasia, ei oikeasti voi olla kenenkään mielestä hieno – tai edes cool.

Tai ilmeisesti voi… Sen verran tiuhaan kaiken maailman superjulkkiksia on bongattu kuviin kammotus päässään.

Nyt täytyy täsmentää, että minulla ei missään tapauksessa ole mitään lippiksiä vastaan noin yleensä. Jopa tuon rekkamieslakin kanssa hyvin saman tyylinen, mutta tukevasta puuvillakankaasta valmistettu baseball-lippis voi olla ihan kivan näköinen ja sopia monenlaisiin sporttisiin kokonaisuuksiin. Suoralinjaisemmat Military cap -tyyppiset lippikset ovat mielestäni suorastaan siistejä. En voisi kuvitellakaan, että kävisin lenkillä ilman rakasta Puman military cap -lippistäni.

Kaikkea ei onneksi tarvitse aina ymmärtää ja kai se on osittain näiden villitysten pointtikin. Erittäin vaikea kuitenkaan kuvitella, että kukaan ikinä missään käyttäisi rekkamieslippistä sillä perusteella, koska se on niin hieno. Korjatkaa mielellään, jos olen väärässä… :)


8 Responses to “Kuumintahottia: Trucker cap”

 1. tuike sanoo:

  En voisi olla enempää samaa mieltä…

 2. emmiveera sanoo:

  nimenomaan! voi oksennus. toivottavasti eivät rantaudu tänne kotosuomen peräkylille asti, täällä kun parikymppiset farkkurotsiset ammattikoulun pojat kulkevat edelleen 90-luvun karjalalippikset päässä ;)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Joo, voi ei!! Täälläkin näkyy vielä junttituristeilla Suomi jääkiekon maailmanmestari ’95 -lippiksiä… Voi kauhu! :D

 3. Miiiaa sanoo:

  Aivan samaa olen kauhistellut.. En voi vaan ymmärtää.

 4. Marjukka sanoo:

  No huh huh, nyt on kyllä sellainen villitys, jota en minäkään ymmärrä! Onneksi villityksistä voi valita ne, joista haluaa itse villiintyä! : )