Viikon värisävyt

perjantai 29. kesäkuu 2012

Ihan uskomattoman hienoja bikinisäitä ei vielä täällä Pohjolassa olla tänä kesänä nähty. Aurinko on onneksi kuitenkin tehnyt se verran pikavisiittejä, että pieni päivetys on tehnyt tervetulleen sävytyksen talvenkalpeaan ihoon. Oranssi, persikka, koralli ja muut heleät, lämpöisen punaiset värit kynsillä korostavat alkukesän rusketusta.

Pitkän kimalleperiodin jälkeen palasin takaisin puhtaan mehukkaaseen kynsilakkasävyyn. En tosin lupaa, etteikö glitterit palaisi kuvioihin anytime, vielä en ole saanut lähimainkaan tarpeekseni kimalluksesta. Juuri nyt tuntui kuitenkin paremmalta pysyttäytyä pelkässä oranssissa. Jotenkin tuo sävy sai sen pienen käsiin tarttuneen päivetyksen näyttämään tuplasti syvemmältä!

Mintun kynsillä hehkuu tällä hetkellä Essien huikaiseva oranssi sävy 726 Vermillionaire. Lakka on vielä vanhaa ”mallistoa” – eli ajalta ennenkuin Essie myytiin L’Oréalille. Jotenkin tuntuu, että tuo olisi laadultaan parempi kuin nykyiset… Tai sitten hämmästyttävästä kestävyydestä on kiittäminen Trindin päällyslakkaa.

Yleensä en juuri jaksa päällyslakkojen kanssa puuhastella, mutta nyt halusin testata, onko niiden käytössä mitään ideaa. Jotenkin tuntuu, että kynsilakan kuivuminen – ja etenkin kovettuminen – kestää sen verran kauan, että en jaksa odotella vielä päällyslakankin kuivumista. Toisaalta, jos sen avulla pystyy pidentämään lakkauksen säädyllistä käyttöikää, pitäisi varmaan harkita tapojen muuttamista. Oikeastaan tekisi mieleni testata jotain pikakuivattavaa päällyslakkaa, mutta suhtaudun niidenkin tehoon sen verran skeptisesti, että eipä ole tullut hankittua moista varastoihin.


8 Responses to “Viikon värisävyt”

 1. anniak sanoo:

  Moi! Piti vaan oikein tulla sanomaan, että todellakin kannattaa käyttää päällyslakkaa (ja aluslakkaa kanssa)! Mulla on käytössä joku essien kosteuttava aluslakka ja opin topcoat ja kynnet kestäis helposti yli viikon, jos oma kynsilaatu ei olisi niin heikkoa, että kynnet lohkeilee lakkauksen alla.. :) Ekassa kuvassa näkyvä melonin sävyinen lakka on ihana!

  • Minttu Minttu sanoo:

   No tuota vähän pelkäsinkin! Haha! Aluslakkaakaan en ole käyttänyt enää vuosikausiin… Pitäisi varmaan satsata joihinkin vähän parempilaatuisiin, niin ei tulisi tuota inhaa kynsilakka-ei-kuivu/kovetu-ikinä -syndroomaa… :)

 2. Anna sanoo:

  [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Empty Data]
  Kivat värit! Mä käytän sekä alus- että päällyslakkaa silloin harvoin, kun jaksan lakata kynsiä. Pelkään, että kynnet värjäytyvät ilman aluslakkaa – en tiedä onko näin? Tällä hetkellä mulla on päällyslakkana Opin RapiDry, ja kyllä se vaan kuivattaa lakan kosketuskuivaksi muutamassa minuutissa, mutta eihän niitä kynsiä kannata kopsautella mihinkään pöydänkulmiin tai muihin, koska eivät ne luonnollisesti vielä niin kovat ole. Mutta mielestäni kuitenkin selkeästi nopeammin lakka kuivuu tuon kanssa.

  Mua tympii, kun olen tällä hetkellä kotiäitinä, ja niin paljon kädet uivat tiskivesissä sun muissa vauvanpepun pesuvesissä, että lakka kestää kaikesta tuosta vaivannäöstä huolimatta virheettömänä vain pari-kolme päivää.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Jotain hyvää pikakuivattajaa/päällyslakkaa olisi kyllä kiva kokeilla. Kynnet kyllä todella värjäytyvät ilman aluslakkaa, vaikka ei käyttäisi edes mitenkään kovin tummia sävyjä. Omat kynteni ovat ihan saamattomuutani värjäytyneet sen verran, että tunnen itseni huolitellummaksi, kun on lakkaa kynsissä.

   Meillä tiskataan kanssa käsin ja koska Peetu tekee käytännössä kaiken ruuan, olen itse tiskivastuussa aina… Mikä tarkoittaa sitä, että lakka kestää aniharvoin siistinä paria-kolmea päivää kauempaa.

   Mutta tsemppiä sulle vauvavaiheeseen! Se on ihanaa, mutta raskasta ja raskasta, mutta ihanaa. Muistan kyllä hyvin, vaikka omat neitokaiset ovatkin jo isoja… :)

 3. Janna sanoo:

  Oli tarkoitus itsekin ostaa tänään jokin korallin/meloninsävyinen lakka, mutta ei näkynyt. Nättejä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tsekkasitko Essien valikoimaa? Niiltä kyllä löytyy yleensä vähintään 5 pikkuisen keskenään erilaista sävyä värissä kuin värissä. :)

 4. ttiija sanoo:

  Tuo Mavalan Fresh Melon lakka on pitänyt itsenikin ostaa jo jonkin aikaa, aina se vaan unothuu! Kaunis sävy :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Tosiaan ihana sävy – ja sopii ihan mielttömän hyvin, kun on vähän ruskettunut! :)