Wanted: Style Icon

tiistai 17. heinäkuu 2012

Bloggarikollegani Irene kirjoitteli jokin aika sitten tyyli-ikoneistaan. Valitettavasti linkki itse postaukseen ei ole enää tallessa, mutta juttu jäi vaivaamaan takaraivoon pitkäksi aikaa. Asia on niin, että olen ollut tähän asti sitä mieltä, että koko tyyli-ikonihomma on jotenkin teennäistä julkkisten fanittamista. Olen ollut ylpeä siitä, että keräilen pukeutumisinspiraatiota mistä milloinkin ja suodattelen niistä sitten sen, mitä voisi kutsua omaksi tyylikseni.

Irenen juttu sai minut vähän toisiin aatoksiin. Hyvä tyyli-ikoni voi nimittäin auttaa suunnattomasti oman garderobin suunnittelussa, tyylin kehittämisessä ja etenkin voi välttyä karseilta virhehankinnoilta. En käsitä tätä niin, että kenenkään tulisi kopioida jonkun toisen tyyliä ihan suoraan, mutta sopivan esikuvan avulla voisi olla huomattavasti helpompi selvitä silloin tällöin iskevistä nääs-nääs -tilanteista. Aina silloin, kun ei ole oikein varma hankinnasta tai tekisi mieli vähän eksperimentoida tyylinsä kanssa, mutta ei oikein tiedä miten, tyyli-ikonin kuvat verkkokalvolla toimisivat varmasti hyvänä tukena. Kaiken tavoitteena olisi luonnollisesti toimivampi vaatevarasto ja vähemmän ääk-mulla-ei-ole-mitään-päällepantavaa -päiviä.

Nyt ollaankin sitten sen suurimman ongelman edessä. Mistä Mintulle sopiva tyyli-ikoni? Ihailen toki monia julkkiksia ja tykkään heidän asuistaan, mutta sen paremmin Madonna, Pink tai Kate Bosworth ei oikein sovellu tarkoitukseen. Jotkut heidän yksittäiset asunsa toimivat kyllä hyvin inspiraation lähteenä, mutta miksikään garderobin esikuvaksi heistä ei kyllä ole – ainakaan itselleni.

Klassinen tyyli-ikoni ja trendsetteri Kate Moss hallinoi vaatevarastoa, joka on ehkä lähimpänä sitä, miltä haluaisin omanikin näyttävän.

Tyylin perustana on kapeat farkut, yksinkertaiset paidat ja hyvin istuvat jakut maustettuna kivoilla pikkumekoilla. Kengiksi käyvät niin matalat ballerinat kuin korkeat bootsitkin. Yleisilme on konstailematon olematta silti tekotaiteellisen minimalistinen. 

 Erilaiset shortsit ja leikkipuvut kuuluvat myös Kate Mossin suosikkeihin. Tykkään itsekin käyttää shortseja niiden helppouden vuoksi. Oikeastaan tarvitsisin jonkun shortsiasun, joka olisi tarpeeksi siisti ja asiallinen toimistollakin käytettäväksi.

 

Aika monet Kate Mossin asuista olisivat kopioitavissa lähes suoraan arkikäyttöön. Tosin yksi tämän tyylin kumakivistä on täydellinen mallivartalo ja niitä ei valitettavasti myydä minkään nettikaupan alessa… Haha!


4 Responses to “Wanted: Style Icon”

 1. Avatar Sartsa sanoo:

  Jep. Kate Mossin tyyliä ihailen minäkin, vain se mallivartalo puuttuu ;))

  • Minttu Minttu sanoo:

   Osa tyyleistä – esmes tuo skinny jeans/jakku yhdistelmä – toimii kyllä normaalimmallekin vartalolle, mutta aika monet vaatisivat vähän toisenlaiset muodot näyttääkseen hyvältä… :)

 2. Avatar Sartsa sanoo:

  Totta. Mä vaan muistutan paatintappia/maammelaulua (ei laaksoa ei kukkulaa). Eli tasapaksu tanttarallaa :DD

  • Minttu Minttu sanoo:

   Haha – tuo oli aivan loistava kuvaus – ”ei laaksoa ei kukkulaa”! Siltä mustakin yleensä tuntuu! :D