Hello Sailor!

maanantai 15. huhtikuu 2013

Muistatteko vielä, kun ennen joulua testailin Sally Hansenin kynsilakkatarroja ja julkaisin oikein mahottoman professionaalin videotutorialinkin? Tuntuu, että sen jälkeen kynsilakkatarramarkkinat ovat ihan villiintyneet ja aika moneltakin merkiltä löytyy omat versionsa. Sain vähän aikaa sitten testiin L’Oréalin kynsitarroja, jotka osoittautuivat yllättävänkin erilaisiksi kuin nuo Sally Hansenin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ajattelin, että tuollaiset raitaset olisivat oikein kunnolla keväisen sailor-henkiset. Suurin osa kynsitarroista – ihan merkistä riippumatta – ovat aika tummanpuhuvan glitterisiä tai muuten biletysfiilistä huokuvia kuosiltaan. Sinänsä kyllä ymmärrettävää, kun yhden pakkauksen hinta, josta riittää yksi kierros kaikkiin kynsiin ja pari ekstraa, liikkuu siinä 10 euron hujakoilla. Vaikka tarrat pysyisivätkin siisteinä jopa sen luvatut kymmenen päivää, tulisi melkoisen kalliiksi pitää aina tarralakkauksia kynsissä. Todennäköisimmin nuo valitaankin johonkin erityistilanteeseen, bileisiin tai kun ollaan lähdössä ulos.

LOreal raitatarrat 2

Periaate kaikilla tarroilla on about sama. Kynnen pinta pitää olla puhdas ja kuiva. Alustava puhdistus öljyttömällä kynsilakanpoistoaineella on erittäin suositeltava ja kynsinauhojen olisi hyvä olla ainakin kutakuinkin siistit.

L’Oréalin pakkaus sisältää 18 tarraa, joista on helppo läpinäkyvän tarrapohjan läpi mallailemalla valita oman kynnen kokoiset tarrat. Harmittaa vähän, että jonkun aivomyrskyn kourissa heitin aikoinaan Sally Hansenin pakkauksesta ylijääneet tarrat roskiin. Sen jälkeen näin Pinterestissä vaikka miten monta kivaa manikyyriä, jossa vasemman nimettömän kynteen on taiteiltu jotain hienoa ja muut kynnet on ihan asiallisen yksiväriset. Nyt olin sen verran viisas, että laitoin yli jääneet tarrat talteen. Katsotaan nyt, mitä kivaa niiden kanssa vielä keksii…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

L’Orealin kynsilakkatarrat ovat huomattavasti tarramaisemmat kuin Sally Hansenin (jotka ovat siis ainoat muut tätä lajia, mitä olen testannut). Se on oikeastaan sekä hyvä että huono. Hyvää siinä on se, että L’Oréalin tarrat on huomattavasti helppokäyttöisemmät. Sally Hansenin tarrat ovat lötköt, melko haastavat käsitellä ja helposti venyvät. L’Oréalin tarrat on pikkuisen vaikea saada irti alustasta ilman, että reunaan tulee ryppyjä, mutta sen jälkeen niitä on helppo käsitellä. Tarra kestää jopa pienen säätämisen ennenkuin sen on painanut kunnolla kiinni kynnen pintaan. Varsin hyödyllistä, kun yrittää saada esmes raitoja suoraan, huomasin.

Tarramaisuudessa on kuitenkin se huono puoli, että L’Oréalin kynsilakkatarrat eivät kiinnityksen jälkeen muotoudu ja sulaudu kynsilakan tavoin kynnen pintaan, kuten Sally Hansenin tarrat tekevät. Tästä syystä kynsinauhojen viereen ja etenkin, jos kynnet ovat kovin kaarevat, voi reunoihin tulla minipieniä vekkejä. Toisaalta niiden poistaminen on myös kätevämpää: tarrat vain irrotetaan kynsistä ja mahdollinen liima lähtee lämpimällä vedellä ja saippualla. Sally Hansenin tarrat piti puhdistaa kynsilakanpoistoaineella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kivat ja raikkaat raitakynnet! Vastaavia ei varmasti saisi vapaalla kädellä piirreltyä – en ainakaan minä.  Mintun käsienpesu- ja -rasvausfrekvenssillä kynnet tuskin pysyvät hyvässä kunnossa luvattua maksimiaikaa, kymmentä päivää. Toisaalta erityistilaisuuksiin tarrakynnet on hyvä vaihtoehto. Kiva lopputulos kestää taatusti ainakin sen yhden tärkeän illan – eikä valmistautumisvaiheessa tarvitse hermoilla puolikuivien kynsilakkojen ruttaantumisen pelossa.


6 Responses to “Hello Sailor!”

 1. Avatar JonnaH. sanoo:

  Ehdottomasti helpompi vaihtoehto kuin alkaa itse piirtelemään! :D

  • Minttu Minttu sanoo:

   Juu – ei kyllä ihan heti onnistuisi noin tasaiset raidat… Kerran yritin tehdä itsenäisyyspäiväksi Suomen lippuja kynsiin, mutta aika söheltämistä niistäkin tuli.

 2. Avatar nitahannele sanoo:

  hei minttu, yritin laittaa sulle meiliä mutta kun en osoitetta löytänyt niin viestitellään nyt sitten tänne. niin siis asianihan ei millään koske sun ihania raidallisia kynsiä. asun nyt muutaman kuukauden tukholmassa ja mun täytyisi pyöräyttää muutama mekko itselleni ja veljentytölleni, mutta mulla ei ole hajuakaan mistä lähtisin kangaskauppoja etsimään. marimekko on tietty koluttu ja muutama ihana vaihtoehtokangas kyllä löytyikin, mutta ei siihen ultimatemekkoon joka on mielessä.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Moikka! Jostain syystä mun sähköpostiosoitteeni on hävinnyt tuosta sivupalkista (jo aikapäiviä sitten….) enkä aikaansaavana bloggarina ole vieläkään saanut sitä laitettua takaisin.

   Kangaskauppojen löytäminen täältä onkin huomattavasti hankalampaa kuin Suomesta! Olisiko ultimate-mekkosi nimenomaan puuvillakankainen (ajattelin, kun olet käynyt Marimekossa?)? Siinä tapauksessa suosittelen poikkeamaan Sveavägenillä Olsenin kanagasliikkeessä (sijaitsee melkein siinä Konserthusetin kulmassa, toisella puolella Sveavägeniä kuin Adidas Store). Olsenilla on yläkerrassa telineellinen ihania englantilaisia puuvillakankaita ja alakerrassa ihan ”tavallisia” kangaskauppa-kankaita. Jotain mekkokankaita olen ostanut Laura Ashleyltä. Tosin en ole käynyt heidän putiikissa sen jälkeen, kun se muutti pois Birger Jarlsgatanilta. Löytyy varmaan googlettamalla.

   Drottningatanilla on yksi – aika pieni, mutta ihan kiva kangaskauppa. Se löytyy Drottningatanin oikealta laidalta, kun kävelee PUBin ohi, Kungsgatanin yli.

   Jos haet nimenomaan puuvillakankaita, kantsii varmasti tsekata myös Åhlénsin ja NK:n kangasosastot. Ne on siis tarkoitettu sisustuskangasosastoiksi, mutta olen löytänyt kummastakin kivoja mekkokankaita.

   Onnea kangasmetsästykseen ja ihanaa Tukholma-aikaa!

 3. Avatar Katerina Alezandra sanoo:

  Upeat ja hauskat kynnet!

  http://katerinaalezandra.blogspot.fi