Onnellisuutta metsästämässä

keskiviikko 29. toukokuu 2013

Muistatteko vielä viime keväisen The Artist Way -juttusarjan? Reilun kahdentoista viikon ajan kirjoitin joka tiistai postauksen The Artist Way -kirjan pohjalta. Tavoitteena oli löytää tie omaan luovuuteen aamusivujen, taiteilijatreffien ja muiden tehtävien avulla. Harmi, että Pinterestin kautta huolellisesti valkkaamani kuvat ovat melkein kaikki hävinneet. Sinänsä edelleen käyttökelpoiset postaukset näyttävät vähän tylsiltä tyhjine aukkoineen.

Eihän se sisäinen tasapaino, luova keveys ja onnellisuus ihan niin vain löydy. Tai löytyy ja katoaa samoin tein kaiken kiireen, stressin ja erilaisten pakkojen miinoittamaan arkeen.

Törmäsin jokin aika sitten Gretchen Rubinin kirjoittamaan The Happiness Project -kirjaan. Opus on keikkunut peräti pari vuotta New York Timesin bestseller listalla, mikä ei toisaalta ole mitenkään automaattisesti suositus täällä järkevässä ja maanläheisessä Pohjolassa.

En ole vielä lukenut kirjaa kovin pitkälle, mutta toistaiseksi olen ilahtunut siitä, että amerikkalaistyylinen hurmoshenkinen meuhkaaminen loistaa poissaolollaan. Onnellisemman ja iloisemman elämän rakennuspalikat ovat yksinkertaisia, järkeenkäypiä ja helposti toteutettavia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Epämääräinen sotku kotona rassaa keskittymiskykyä ja aiheuttaa epämääräistä tyytymättömyyden ja väsymyksen tunnetta, omaan asennoitumiseensa voi vaikuttaa positiivisesti ja pick your fights -tyyliset elämänparannusitsestäänselvyydet on The Happiness Projectin sivuilla pakattu kivasti etenevään pakettiin.

Juuri nyt olen tosin tökännyt kohtaan, jossa puhutaan valoisan parisuhteen elämänlaatua parantavasta voimasta. Mutta periaatteessa olen kuitenkin sitä mieltä, että ei tarvitse olla kirjoittajan tyyppinen ruuhkavuosia elävä uranainen, vaimo ja perheenäiti – vaan ohjeet on sovellettavissa monenlaisiin elämänvaiheisiin. Ja koska itse näköjään ajattelen selkeimmin silloin, kun kirjoitan lukemani ja toivon mukaan sisäistämäni asiat ylös, päätin aloittaa uuden The Happiness Project -kirjaan perustuvan ”Onnellisuutta metsästämässä” -juttusarjan.

Eli tästä eteenpäin Go 4 it vol. 2 -blogissa ilmestyy keskiviikko-iltaisin Onnellisuutta metsästämässä -tagin alle ajatuksia ja vinkkejä matkalle kohti iloisempaa, kevyempää ja onnellisempaa elämää!

JEI!! Tuntuu, että oma elämäni muuttui heti astetta onnellisemmaksi tämän ”projektin” myötä!

 


12 Responses to “Onnellisuutta metsästämässä”

 1. Avatar Mia sanoo:

  Ihanaa, tätä seuraan kyllä! Itselläni on vähän samanlainen onnellisuus-projekti ollut käynnissä jo jonkin aikaa ja pikkuhiljaa se alkaa tuottamaan tulostakin :) Tsemppiä Minttu!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos – tsemppiä sullekin Mia! Kyllä tää tästä – ja nimenomaan pikkuhiljaa… :)

 2. Avatar Merja sanoo:

  Voi miten ihanaa, tulen kyllä seuraamaan juttusarjaasi. Kiitokset sinulle!

 3. Avatar n sanoo:

  The Artist Way -juttusarjakin oli tosi kiva, joten seuraan kyllä tätäkin. Ja tällä kertaa alusta asti samaan aikaan. Oman Artist Way -tehtäväpaketin kahlattuani olin hieman kriittinen muutamiin sen sisältämiin ajatuskuvioihin, mutta kaikkeahan voi aina soveltaa. Kiitos näistä!

  • Minttu Minttu sanoo:

   The Artist Way -juttusarjassa laitoinkin aika paljon asioita ihan sellaisenaan kirjasta. Nyt ajattelin soveltaa enemmän ja välttää ”amerikkalaista hölynpölyä”.. :)

 4. Avatar Soikku sanoo:

  Oi, ihana projekti, täytyypä alkaa seurailemaan! :)

 5. Avatar sokeri sanoo:

  Innostuin viime vuonna kirjoittamaan aamusivuja kiitos sinun Artist way -postaustesi. Vaikka jaksoin vain 7 viikkoa – oli sekin hyvin inspiroivaa. Tänä keväänä olen lukenut juuri tuon Gretchen Rubinin Onnellisuusprojektin. Pidin Rubinin simppeleistä ohjeista.

 6. Avatar Kate sanoo:

  Kiitos loistavasta blogista! :) Innostuin varsinkin The Artist Way -juttusarjasta ja tein viime talvena itsekseni aamusivuja ja kirjan tehtäviä; vaikken taitelijaksi tähtääkään, soveltaen jokainen voi löytää oman tien.

  Kiinnostuin sitten itseni kehittämisestä muutenkin ja olen parhaillaan itsekin lukemassa ”Onnellisuusprojektia” (löytyy muuten myös suomeksi). Suosittelen lämpimästi! Minäkin tykkään tämän Gretchenin tyylistä enemmän kuin The Artist Wayn, mukavan rentoja ja käytännönläheisiä elämänohjeita. Aion ehdottomasti seurata aihetta myös sinun blogistani!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihana kuulla, että tykkäät blogistani! Vähän kyllä tulee nyt suorituspaineita, kun kuulin, että Onnellisuusprojekti on suomennettu… Haha!