Säärenpidentäjät

torstai 30. toukokuu 2013

Lisää pituutta sääriin! Karjalansukuisen persjalkaisen ikuinen haave…

Tajusin juuri, että garderobistani puuttuu täysin yksi erinomainen asia, jonka avulla pystyy kevyesti lisäämään huikean määrän pituutta sääriin – nimittäin nudet avokkaat.  Kengät tarjovat parhaimmillaan todella tehokkaan tuplaefektin sekä korkojen että sävyn antaman optisen illuusion ansiosta.

SSS Nude Pumps

Ainoa mutka matkassa tällä hetkellä on se, että jostain syystä avokkaat – tai itseasiassa mitkään ”perusmalliset” avoimet kengät eivät pysy jalassani. En tiedä, onko syynä hassun mallinen kantapää vai kummallinen kävelytyyli, mutta avokkaat ja jopa ballerinat hölskyvät jaloissani. Esim. rakkaiden Marc by Marc Jacobsin baltsujeni kanssa olen ollut viittä vaille hengenvaarassa, kun lonksuva kenkä on yhtäkkiä päättänyt tarrautua liukuportaisiin tai lähtenyt jalasta bussia kiinni juostessani.

Toisin sanoen tarvitsen nudet avokkaat joko sling back– tai nilkkaremmimallisina. Sling back olisi ehdottomasti paras vaihtoehto sillä nilkkaremmi tuhoaa väistämättä osan pidennysilluusiosta, vaikka sävy miten sulautuisi ihon väriin. Se onkin sitten hankalampi juttu, sillä sling backit on aina lähes järjestään myös varpaista auki.

Tai ehkä pitäisi vain opetellä kävelemään niinkuin ihmiset!

Kuvasta kiitos: Stockholm Street Style

PS. Tuo kuvan asu on mielestäni – muutenkin kuin kenkien puolesta – aivan uskomattoman kaunis, kepeän elegantti ja ihanalla tavalla persoonallinen. Jotain Gwen Stefania, True Bluen aikaista Madonnaa ja ihanaa Amanda Jensseniä raikkaasti omalla tavalla yhdisteltynä. Me likes!


5 Responses to “Säärenpidentäjät”

 1. Satu sanoo:

  Samat olivat minunkin ajatukseni – nudet korkkarit on saatava ja ne sujautetaan jalkoihin heti, kun itseruskettavakuuri on tehonnut ja sää on kesäisen lämmin (tai suorastaan helteinen kuten tänään). Sovitin tänään kaksia, tai oikeastaan kolmia, joista kaikki olivat ihania. Nyt vaan pitäisi päättää, että onko malli perusstiletto terävällä kärjellä, pyöreäkärkisempi slingback metallikorolla vai jotain tuolta väliltä. Ehkä ajatus selkiytyy ensimmäisiin vesisateisiin mennessä…. Tai ehkä löytyy vielä uusia hyviä vaihtoehtoja!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oi, teräväkärkinen perusstiletto ja metallikorkoinen sling back kuullostavat molemmat aivan älyttömän hienoilta!

 2. Malisa sanoo:

  Saako udella, mitä karjalaista verta suvussasi on? Tai siis en tarkoita, että paljastaisit esim. äitisi tyttönimen tai muuta liian tarkkaa. :) Vaan pitäjän nimeä, tai vihjettä suvussasi esiintyneistä nimistä. T: Erästä lintulajia edustava varttikarjalainen. Tosin omaa vartaloani voisi kuvailla sanalla persselkäinen. :P

  • Minttu Minttu sanoo:

   Isäni on syntynyt Viipurin maalaiskunnassa. Evakkona tulivat mummuni kanssa sieltä ja Satakunnassa asuivat, kunnes isäni tapasi äitini ja he muuttivat yhdessä Tampereelle. Mummuni tyttönimi oli tietääkseni Kukko, mutta ihan varma en tuosta ole.

   • Minttu Minttu sanoo:

    Ja siis oma sukunimeni on Paakkulainen (mikä on ennenkin kerrottu täällä blogissa – eikä sinänsä mikään salaisuus!).