Italia/Kreikka/Kroatia…

perjantai 31. toukokuu 2013

Toukokuun viimeinen päivä, huomenna alkaa ihan virallisesti k e s ä!!

Lähestyvä loma-aika on saanut matkustushormonini hyrräämään. Jostain syystä sangen tiuhakaan Suomessa ramppaaminen ei oikein auta reissukuumeeseen. Ihan oikeisiin ulkomaihin olisi kova hinku.

Juuri nyt näyttää varsin lupaavalta, että tänne Pohjolaankin saadaan kesä, jota kehtaa kutsua sen oikealla nimellä (vrt. viime vuoden elokuun loppuun asti kestänyt epävakainen, viileä ja sateinen ”alkukevät”). Olenkin miettinyt, että lomamatka Gotlantiin ei välttämättä olisi mikään hullumpi vaihtoehto. Toisaalta mikään ulkomaa ei kyllä sekään ole.

Eniten himottaisi ihana Italia.

Como

Italiassa matkakohteeni olisi erittäin todennäköisesti hurmaava Como järvi. Tosin saapasmaassa on monta muutakin kolkkaa, joita en ole ehtinyt vielä koluta. Mm. Apulian maakunta saappaan korossa kiinnostaisi myös kovasti. Johtuu varmaan talven pimeydessä viettämästämme James Bond -maratonista, että en saa Como järveä pois mielestäni.

Toisaalta Italiassa on suhteellisen kallista. varsinkin Pohjois-Italia on helposti ihan täkäläisissä hinnoissa – eikä Como taida olla mikään halpuudestaan kuuluisa reppumatkailuhippien kohde. Siksi olen miettinyt myös monen kehumaa Kroatiaa.

Kroatia

Kroatiassa on kuulemma kaunista, puhdasta, edullista ja toimivaa. Jotenkin olen vain ihan ymmälläni, että minne sinne oikein pitäisi mennä. Paikannimet kalskahtavat tällaisen kylmän sodan kasvatin korvaan niin kovin itäblokkisilta, että en oikein osaa tehdä analyyttisiä päätöksiä.

Toisaalta tekisi myös käydä katsomassa Kreikkaa aikuisen silmin.

Kreikka

Kreikalla on ollut omien korvieni välissä vähän kyseenalainen maine matkailukohteena. Luettuani Irenen reissujuttuja Santorinilta (muistaakseni se oli Santorini) tajusin, että suosittu lomamaa on paljon muutakin kuin halpis-chartereiden kansoittamia turistisaaria, häliseviä ihmisjoukkoja ja ahtaaksi pakattuja uimarantoja.

Ja olisihan tuossa kulmilla myös Portugal ja Espanjakin. Lissabon voisi olla ihan mieletön ranta- ja city-loman yhdistävä kokemus… Jaa-a, alkaa kuullostaa siltä, että Mintun pitää lähteä jollekin mummo-Inter Railille!! Haha!

Kuvien lähteet löytyvät täältä: Holiday Dreams


8 Responses to “Italia/Kreikka/Kroatia…”

 1. tiia sanoo:

  Mun sydän jäi Santorinille. Olen ollut siellä jo kolme kertaa ja taas on hirveä hinku. Suosittelen Oian tai Imeroviglin kylää, jotka ovat kalderan puolella. Turistihelvetit löytyy Perissasta ja Kamarista.

  Myös Naxos ja Paros ovat ihania ja rauhallisia saaria. Naxoksella on paljon ruotsalaisia :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitti hurjasti vinkeistä Tiia! Taidanpa sitten vältellä tuota Naxosta kanssa… Santorini voisi kyllä olla ihana!

 2. Emmi L. sanoo:

  Italia on aina ihana! Siellä on kyllä miljoona paikkaa jonne haluaisin mennä. Piemontessa olin juuri pari viikkoa sitten ja viime syksynä oltiin Sisilian Trapanissa. Noi oli molemmat ihan tosi upeita paikkoja.

  Emmi L.
  http://happyfeetingblogi.blogspot.com

  • Minttu Minttu sanoo:

   Italia on tosiaan niin ihana! Sisilia voisikin olla ihan hyvä vaihtoehto. Olen käynyt siellä vain kääntymässä – joten aika pintapuoliseksi on jäänyt tuttavuutemme…

 3. Laura sanoo:

  Kroatiassa Split, Dubrovnik, Hvarin saari aivan ihania. Voisin koska vaan lähteä saarikierrokselle. Kreikassa paljon ihania paikkoja, hiljaisia kyliä ja rantoja löytyy, jos haluaa.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Saarikierros kuullostaa todella houkuttelevalta! Löytyisiköhän siihen joku valmis paketti… t. nimim. ”Laiska järjestelijä” Haha!

 4. antero sanoo:

  Kroatiasta just palasin ja vaikkakin säät suosivat täällä Suomessa – siellä oli hieman epävakaista – niin suosittelen! Splitissä olin. Lennot Norwegianilla maksoi 200e ja halvemmallakin pääsee. Kaunis, pieni, viihtyisä. Vuoristoa, kristallinkirkasta vettä, ystävällisiä ihmisiä, saaria, palmuja ja havupuita. Paikallisten englannin kielen osaaminen on hyvää vrt. moneen etelän kohteeseen. Mene Kroatiaan! :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ok – suurkiitokset vinkistä! Taidanpa ottaa tuon Splitin tarkempaan tarkasteluun!