Hotel Indigo – uusi kiva boutique-hotelli Helsingissä

sunnuntai 03. toukokuu 2015

Indigo hotelli 1

Helsinkiin on avattu Pohjoismaiden ensimmäinen Indigo -hotelliketjuun kuuluva tyylikäs boutique-hotelli, Hotel Indigo. Me ulkopaikkakuntalaiset Indiedays-bloggarit saatiin yöpyä viimeviikonlopun ID-hulinoiden yhteydessä ilmaiseksi tuossa vasta vähän aikaa sitten avatussa paikassa.

Testiajo sopii tällaiselle hotellifanille mainiosti! Tiedän, että monet, jotka joutuvat työnsä vuoksi pakkomatkustamaan paljon, eivät ole ollenkaan niin otettuja siitä, että joutuvat nukkumaan muualla kuin omassa sängyssään. Itse rakastan sitä, kun joku muu siivoaa, laittaa ruuan, toimittaa jääpaloja huoneeseen, neuvoo, minne kannattaa mennä – ja aivan erityisesti rakastan hotellisänkyjen sileäksi mankeloituja lakanoita sekä tietty hotelliaamiaisia.

Indigo hotelli 2

Tässä siis kokemuksiani pikaiselta yhden yön visiitiltä Hotel Indigossa vinkkinä niille, jotka aina silloin tällöin yöpyvät Helsingissä.

Jossain lukemistani lehdistä on hauska matkustusaiheinen juttusarja, jossa julkkiksilta kysellään parhaimpia ja kauheimpia matkamuistoja, suosikkilomakohteita etc. Suosikkikysymykseni on kuitenkin: ”mitä teet ensimmäisenä, kun tulet hotellihuoneeseen”. Aikaisemmin luulin, että kaikki tietenkin katsovat ensimmäisenä kylpyhuoneeseen (pitää tarkistaa siisteys, varustelutaso ja että pyyhkeet & vessapaperi ovat paikoillaan), mutta yllättävän moni ilmoittaa katsovansa ikkunasta ulos/testaavansa sängyn pehmeyden/tarkistavansa minibaarin/avaavansa telkkarin etc. Hassua – ja jotenkin inhimilistä!

Indigo hotelli 3

Helsingin Hotel Indigo sijaitsee niin keskeisellä paikalla osoitteessa Bulevardi 26, että tällainen epähelsinkiläinen löytää paikalle helposti. Käsittääkseni kaikilla maailman Indigo hotelleilla on oma persoonallinen ilmeensä ja teemansa. Itse tykkäsin ainakin tosi paljon tämän hotellin retro-meets-harbour-meets-Finnish-design -tyylistä.

Kaikki on selkeästi viimeisen päälle mietitty, mikä ilahduttaa esteetikon silmää. Ihanaa myös se, että pohjoismainen tyylikkyys ei enää tarkoita samaa kuin tyhjät valkoiset pinnat. Erityisesti viehätyin kaikkiin rouheisiin meriteemoihin. Ykkösenä suihkukopin lasiseinän rakennuspalkki-installaatio ja ison seinän magee viivapiirroslaiva. Palkitut suomalaiset designerit Linda Linko, Pietari Posti ja Satu Maaranen ovat suunnitelleet sisutukseen elementtejä. 

Indigo hotelli 4

Tässä on vielä parempi kuva laivaseinästä. Samasta kuvasta selvinnee myös Hotel Indigon ehkä ainokainen heikko lenkki. Perushuoneet eivät ole mitenkään erityisen suuria. Yhdelle hengelle ja yhdeksi yöksi tuo oli aivan superihana, mutta kun näin testikäyttäjän näkökulmasta mietiskelin sellaista skenaariota, että jos vaikka olisin jonkun ystävättäreni kanssa kahden-kolmen yön yhdistetyllä kulttuuri- ja shoppailureissulla, tila olisi kyllä todella koetuksella.

Kaapista löytyy kyllä onneksi ihan reilu henkariarsenaali – ja laatikko-/hyllytilaa on myöskin kohtuullisesti. Voisin kuitenkin kuvitella, että hotellin tarjoamissa hiukan perushuonetta tilavammissa vaihtoehdoissa olisi mukavampi yöpyä – etenkin yhtä yötä pidemmillä visiiteillä.

Indigo hotelli 5

Muuten tuon ihan perushuoneenkin standardi on mielestäni aivan mainio. Estetiikan lisäksi vierasta hemmotellaan mm. aivan mielettömän upealla, ziljoonin tyynyin piffatulla sängyllä, Nespresso-kahvikoneella (ikuisen vedenkeittimen ja pikakahvin sijaan – ja sieltä löytyi jopa lemppareitani – niitä vihreisiin kapseleihin pakattuja!) ja aivan järkyn ihanalla suihkulla. Kuvasta ei oikein selviä mittasuhteet, mutta tuollaisen pizza-lautasen kokoisen sadevesisuihkun ottaisin kyllä niin mieluusti kotiinkin!

Ja koska hotellihuoneen kylppäri on itselleni aina niin tärkeä, pitää myös mainita se, että tarjolla on aivan ihanaa Avedan kosmetiikkaa ja ziljoona minipikkupyyhettä käsipyyhkeeksi. Tuollaiset pienet jutut merkkaa yleensä tosi paljon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itse huoneen ja yleisen palvelukokemuksen lisäksi hotellin aamiainen on mielestäni yksi tärkeimpiä laatukokemukseen vaikuttavia tekijöitä. Sinänsä hiukan ristiriitaista, sillä arkisin saan tuskin nautittua mitään yhtä näkkileipää kummempaa aamupalaa, mutta hotellissa vedän mielelläni kunnon aterian (niinkuin kuvasta näkyy… haha!), jolla selviän iltaan asti.

Hotel Indigon aamiainen saa ehdottomasti hyväksytty-leiman otsaansa. Pisteitä erityisesti siitä, että tuoreet hedelmät, joista saattoi koota oman hedelmäsalaattinsa, olivat kaikki oikeasti tuoreita, suurimmasta osasta oli tiedossa, mistä raaka-aineet tulevat (kasvikset Lapinjärveltä, kalat ja juustot Ahvenanmaalta, hillot ja leivät ovat omaa tuotantoa) – ja suurin osa kaikesta on luomua.

Kaikki aamiaisella oli niin hyvää ja söpösti esille laitettu – jopa pannukahvi on maukasta, tuoretta ja sopivan kuumaa – että en mitenkään haluaisi valittaa. Mutta jos he vaikka hotellilla sattuvat lukemaan tämän postauksen, niin Mintun kehitysehdotuksena olisi, että tarjolla olisi myös hieman pehmeämmäksi keitettyjä munia ja munakuppeja (siis oikeasti, vain kovaksi keitettyjä munia ja ei munakuppeja. Hotelliaamiaisella. Todella tuli sellainen olo, että mun on pakko ollut missata joku radikaali ruokatrendi – eihän tämä muuten voi olla mahdollista?).

Toinen toivomus olisi, että tarjolla olisi maukkaita maustekurkkuja. Maalaispaté on yksi peruspaheeni hotelliaamiaisella – ja Hotel Indigossa se oli to-del-la hyvää – mutta sen kanssa pitäisi olla maustekurkkua. No pitäisi, pitäisi.

Indigo hotelli 7

Kaiken kaikkiaan vierailuni Hotel Indigossa oli kuitenkin poikkeuksellisen nautittava. Yksi suuri syy siihen oli mukava, joustava, ystävällinen ja auttavainen palveluasenne, jonka jokaikinen hotellin työntekijä tuntui ei vain oppineen, vaan myös sisäistäneen täydellisesti. Jopa se baarimikko, jonka kohtasin ID Blog Awardseista supernälkäisenä kotiutuessani, oli vain ja ainoastaan superauttavainen, kun halusin jotain syötävää.

Hotellin ravintolan keittiö oli jo sulkeutunut, tavallaan harmi, sillä hotellin ravintolat Bröd Punavuori ja Soup & Juice ovat kuulemma tosi hyviä. Mutta en halunnut sipsejä tai pähkinöitä, joita olisi ollut vielä baarissa tarjolla. Sen sijaan, että baarimikko olisi ärtynyt tai ylimielinen väärään aikaan häiritsevää asiakasta kohtaan, hän järjesti, että sain tilattua ihanat serrano-kinkkuleivät suoraan huoneeseen toimitettuna. Eikä ollut edes kallista!

Eli annan ehdottomasti täydet pisteet palvelusta kautta linjan. Palvelu oli niin ihanan ystävällistä, rennon ymmärtäväistä ja luonnollisen oloista, että pisteet olisivat tulleet varmasti muutenkin. Se, että muualla Helsingin visiitilläni (mm. Indiedays Blog Awardseissa) tapasin sitä perinteisempää suomalaista palvelukulttuuria, jossa palvelutyössä oleva henkilö a) ilmaisee, että asiakas häiritsee häntä työaikana tai b) kokee olevansa oikeutettu kouluttamaan asiakasta tietynlaiseen häntä häiritsemättömään käyttäytymiseen, toki vielä erityisesti alleviivasi Hotel Indigon henkilökunnan auttavaista, joustavaa ja luonnikasta asennetta työhönsä.

Puolet nyt jo kohtuupitkästä elämästään erilaisissa palveluammateissa viettänyt Minttu kiittää!

Piti ihan muutamalla sanalla kommentoida uutta hotellia ja kokemuksia siitä. Näköjään matkareportteri ja mielipideautomaatti minussa heräsi kirjoitushommiin, kun teksti vaan venyy. Pari asiaa haluan silti vielä sanoa.

Kun on reissussa, hotellin sijainnilla on yleensä todella paljon merkitystä. Joskus tulee valittua joku ihan random-hotelli vain siksi, että se on lähellä jotain tapahtumaa tai juttua, minkä takia ylipäätään on matkoilla. Helsingin Hotel Indigo sijaitsee tosi kivasti vähän sisemmällä Bulevardilla niin, että ihan ydinkeskustan yö-örvellys ei häiritse unia, mutta kuitenkin tosi lähellä kaikkia kivoja putiikkeja ja muuta elämää. Itse löysin esmes aivan hillittömän kivan  ja hyvän sushi-paikan, kun lähdin vain randomisti vähän haukkaamaan happea ja etsimään jotain syötävää ID-päivän päivä- ja iltatapahtuman välissä.

Jos nyt innostuit Helsingin reissusta ja testaamaan Hotel Indigoa, niin tästä pääsee suoraan varauksiin. Mielestäni siellä on nyt jotain tosi kivoja avajaistarjouksia (ei mitään blogiyhteistöitä – vaan ihan tavallisia), jotka ovat voimassa toukokuun ajan.


Comments are closed.