Sallittua herkuttelua ilman gluteenia!

maanantai 01. kesäkuu 2015


Provena

Kroonisesti iltapäivien sokeridipistä kärsivänä olin tosi innoissani, että pääsin mukaan Indiedaysin ja Provenan kampanjaan testailemaan terveellisiä, gluteenittomia välipalakeksejä. Olen yrittänyt taltuttaa varsinkin toimistolla iltapäivisin iskevän makean himon vaikka millä keinoilla, mutta varsinkin työpäivisin se tuntuu lähes mahdottomalta tehtävältä. Muutenkin olen huomannut, että houkutusten karttamisen ja kieltämisen sijaan huomattavasti parempi keino onkin terveellisten ja hyvien vaihtoehtojen löytäminen.

Gluteenista olen lukenut jonkin verran ja tiedän, että ystäväpiirissäni on muutamia, jotka pyrkivät välttämään sitä ihan terveyssyistä. Itselläni ei ole varsinaisesti ollut mitään ongelmia ja ajattelin ensin, että tämä on taas yksi ravintoon liittyvä tredivillitys. Sitten kuulin, että vatsan turvotus ja ”ilmapallo-olo” saattaakin johtua juuri gluteenista – ja päätin testata mahdollisimman gluteenitonta ruokavaliota.

Provena

Provenan gluteenittomia keksejä on kahta eri makua: sallittuihin herkkuhetkiin ihanasti soveltuva Kaura & Tumma Suklaa sekä enemmän välipalamainen Kaura & Hedelmä. En osaa sanoa kumpi niistä olisi enemmän suosikkini, sillä suklainen tuntuu enemmän herkuttelulta ja hedelmäinen antaa potkua kesken iltapäivän energiavajetta. Kaura on monestakin syystä aivan loistava vilja – todellista kotimaista super-foodia. Se alentaa todistetusti kolesterolia ja vapauttaa energiaa tasaisesti.

Olen huomannut ihan käytännössä, että kaura on lempeää vatsalle ja se pitää nälän – ja etenkin mielihalut – loitolla pitkään. Provenan keksit on pakattu käteviin, neljän keksin annospaketteihin, jotka on helppo ottaa mukaan, vaikka shoppailureissulle tai sunnuntain pitkälle kävelylenkille. Ja tietty tosiaan sinne toimistolle!

Provena

Tekisikö mielesi testata Provenan gluteenittomia välipalakeksejä?

Kampanjasivulla on käynnissä ihana kilpailu, jonka palkintona on runsas Provena-tuotepaketti! Kilpailuun voi osallistua täällä, kertomalla miksi itse haluaisit kokeilla Provenan gluteenittomia tuotteita.

EDIT: kaikki ”gluteeni”-sanat korjattu oikeaan kirjoitusasuun. Kiitos ystävällisen lukijan, Minttu on taas tänään oppinut jotain uutta! :)


4 Responses to “Sallittua herkuttelua ilman gluteenia!”

 1. Tiina sanoo:

  Vähän syö kampanjan uskottavuutta, että tämä on jo ainakin toinen blogi, jossa ei ole osattu kirjoittaa gluteeni- sanaa oikein :) Ei varsinaisesti terveystuote, mutta varmasti yksi parhaista vaihtoehdoista mitä keksihyllyltä löytyy.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Kiitos huomautuksesta – enpä edes tietänyt, että oikea kirjoitusasu on ”gluteeni”. Käynpä vähän editoimassa tekstiä! :)

   Sitä en kyllä ymmärrä, miksi tuo söisi kampanjan uskottavuutta. Eihän tässä mitään dietistejä yritetä esittää! Olen vain bloggari, joka sai testata hyviä, ja hyvältä tuntuvia, kaurapohjaisia keksejä kampanjan myötä ja tässä sitten kertoilen kokemuksiani. Tietämättömyys lainasanan kirjoitusmuodosta ei kai vähennä kokemuksieni (=kampanjan) uskottavuutta?

 2. Nimetön sanoo:

  Hyvä että gluteeniongelmaan kiinnitetään huomiota. Vielä kun lopettaisivat sen lisäämisen leipiin (vehnägluteeni tai -proteiini) niin löytyisi helpommin syötävää. Pitää testata nämä välipalatuotteet. Toivottavasti ei ole ylimääräisiä lisäaineita muutenkaan.

  • Minttu Minttu sanoo:

   Olivat mielestäni kyllä oikein hyviä – ja siis kauraahan suositellaan myös muille kuin gluteeniongelmista kärsiville.