Berliiniin!!

torstai 25. elokuu 2016

Berliini

Tänä kesänä on jäänyt matkustelu aika vähiin, mutta nyt olisi aika tehdä pieni korjausliike. Mistään superpitkästä ja -eksoottisesta reissusta ei ole kyse, mutta pitkä viikonloppu yhdessä suosikkikaupungeistani, Berliinissä, on ehdottomasti riemun arvoinen asia! Tasan viikon päästä on lähtö ja paluu sitten seuraavana maanantaina. Tosin maanantai menee töiden merkeissä, mutta jää siihen useampi päivä aikaa ihan silkkaan lomailuun.

Selailin hiukan taaksepäin omia vanhoja Berliini-postauksiani ja matkakuume iski aivan välittömästi. No, ensi torstaihin ei ole enää onneksi kovin pitkä aika. Varsinkin, kun koko alkuviikko menee Tukholman muotiviikolla. Mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että tässähän pitäisi alkaa pikkuhiljaa miettiä pakkaamista, koska viimeiset päivät ennen reissua on sellaista hulinaa, että hyvä jos ehtii välillä vähän nukkua. Melkoinen haaste tällaiselle viimetippapakkaajalle.

Vaikka en olekaan ensimmäistä kertaa lähdössä Berliiniin, olisi tosi kiva saada vähän vinkkejä matkaohjelmaa ajatellen sieltä ruudun toiselta puolelta. Tätä kautta on ennenkin tullut todella loistavia ravintolasuosituksia ja muitakin ideoita, mitä kannattaisi tehdä ja nähdä. Etenkin, jos löytyisi vinkkejä erinomaisista ruokapaikoista, aamias- ja brunssimestoista sekä Berliinin ihanimmista kahviloista, jotka hinnoittelultaan pysyisivät kuitenkin sellaisella kohtuullisella keskitasolla ja jotka olisivat tunnelmaltaan sen verran rentoja, ettei mitään arkivaatteita fiinimpää tarvitse kiskoa päälleen, olisin huippuiloinen!

Berliini

Pidän peukkuja myös sille, että Berliini-viikonlopulle osuisi tosi, tosi lämmin sää. Olen nimittäin ensimmäisestä matkastani (vuonna 2010, bloggarireissu) lähtien himoinnut päästä testaamaan joen rantaan rakennettuja ”hiekkarantoja”, joista silloisen matkan opas meille kertoi. Joku niistä on kuulemma sellainenkin, joka kelluu vedessä ja jossa on oma uima-allas. Toisaalta biitsi-elämän leikkiminen syyskuun alussa voi tuntua hiukan väkinäiseltä.

Hiukan on suunniteltu ohjelmaan myös shoppailua ja vähän keleistä riippuen yleistä hengailua. Ooooh – pääsisipä jo lähtemään!!

 


8 Responses to “Berliiniin!!”

 1. Eve sanoo:

  Ravintola nimeltä Katze Orange Mitten alueella on kiva ja siellä on hyvää, lähituotettua ruokaa. Suosittelen!

  • Minttu Minttu sanoo:

   Suurkiitokset vinkistä Eve! Ja tiedätkö mitä – satuin juuri eilen tekemään pöytävararaukseen tismalleen juuri tuohon kyseiseen ravintolaan!! :)

 2. Tammitar sanoo:

  Jos hyvää hampurilaista tekee mieli: The Bird, Am Falkpl. 5, 10437 Berlin

  • Minttu Minttu sanoo:

   Ihanaa – kiitos! Aina välillä tekee kyllä tosiaan kunnon hampurilaista mieli!

 3. Kaura sanoo:

  Kannattaa ehdottomasti mennä testaamaan tämä aamupalapaikkana; http://www.cafe-anna-blume.de
  Aivan mielettömän ihana aamiainen, upeasti asetettu tarjolle.