Maanantain merihenkiset

maanantai 20. maaliskuu 2017

Kevätpäiväntasaus! Mikä ihana sana! Ikuisuudelta tuntuneen ajan jälkeen päivä on jälleen yhtä pitkä kuin yö. Valo voittaa, me selvittiin taas yhdestä talvesta.

Tukholman alueen säänhaltijoilla oli tosin huumori tänään hallussa. Viime päivinä on täällä ollut suht lämmintä ja pääasiassa aurinkoista. Tänään – kevätpäiväntasauspäivänä – lämpötila on virunut hädin tuskin plussan puolella ja keskipäivällä, lounastunnin aikoihin, ilman täytti sankka lumisade.

Ilmassa leijuvat jättikokoiset hiutaleet oli niin tragikoominen näky, että oli pakko nauraa vaan. Skippasimme tosin Hannan kanssa päivittäisen lounaskävelylenkkimme – jokin raja maanantaisella masokistisuudellakin pitää olla.

Lumisade kesti onneksi vain hetken ja nyt illalla kadut olivat taas jo ihan kuivat eikä talvesta ole tietoakaan.

Kevät tekee kuitenkin tuloaan huimaa vauhtia; pienet takaiskut kuuluvat ihan asiaan. Vaikka aina jaksankin rutista säätiloista, pimeydestä – ja vaikka mistä, en kuitenkaan missään tapauksessa haluaisi elää ilman vuodenaikojen vaihtelua. En usko, että ikuisen kesän mukavuus voisi korvata sitä päihdyttävää tunnetta, kun pitkän talven jälkeen ensimmäisen kerran haistaa tuulessa kevään.

Luonnollisestikaan en uhrannut aamulla ajatustakaan säätilalle. Ikkunasta nopeasti vilkaistuna näytti siltä, että päivästä tulee sellainen kuin se on tässä viimepäivinä ollut – eli lämpöinen ja varsin aurinkoinen.

Kevätfiiliksissäni innostuin kaivamaan kaapin perukoilta viimekesän lempparimekkoni. Ei sitä näköjään tarvita kuin puolen vuoden paussi ja kyllästymiseen asti käytössä ollut vaate alkaa taas tuntua freesiltä ja kivalta.

Mekko ei sinänsä ole mitenkään erityisen merihenkinen, mutta jokakeväisen marine-muodin huumassa julistan, että tummansini-valkoraitainen hulmuhelmani on juurikin sitä. Yritin kaivella kaapista myös tosi vähälle käytölle jäänyttä mustaa, kultanappista neuletakkiani. Se olisi varmasti tehostanut vielä rennon merihenkistä ilmettä.

Liekö kultanappineule päätynyt Karkin tai Peetun matkaan, kun sitä ei nyt tähän hätään löytynyt mistään. Kokomustalla Filippa K:n merinovillaisella luottoneuletakilla mentiin toisin sanoen myös tänään.

Jotenkin sitä aina näin maanantai-iltaisin väsyttää – vaikka viikonloppu olisi ollut rentouttava ja rauhallinen eikä kukaan olisi pakottanut roikkumaan Netflixin kanssa hereillä pikkutunneille asti. Nyt pitää kuitenkin vielä hiukan ryhdistäytyä, sillä tänään on ohjelmassa leffailta!

Liput on hankittuna hurjasti kiitosta ja kehuja keränneeseen, saamelaisista kertovaan Sameblod-elokuvaan. Vaikuttaa niin kiinnostavalta!

Mutta parasta siis alkaa kiskoa nuttua niskaan, etten myöhästy näytöksestä. Telkkarittomana ihmisenä haluan ehdottomasti nähdä myös kaikki mainokset. Ja trailerit tietty!

 • mekko, Lindex
 • neuletakki, Filippa K
 • kengät, Acne


6 Responses to “Maanantain merihenkiset”

 1. Len sanoo:

  Superkiva!

 2. Maisa sanoo:

  Kiva mekko, juu :) Mutta nuo hiukset!! Tosi kivat, pirteät, naiselliset, nuorentavat ja ihanan rennot! Rohkea, mutta ehdottoman hyvä muutos :)

  • Minttu Minttu sanoo:

   Oi kiitos! Vieläkin tässä itse totuttelen, mutta kyllä nuo ihan omilta hiuksilta jo pikkuhiljaa tuntuu! :)

 3. Henzu sanoo:

  Tulin pitkästä aikaa lukemaan blogiasi…mitä täällä onkaan tapahtunut :D. Uusi tukkasi on ihan superhyvä, oot myös hoikistunut. Tämä asusi on ihana!