Turrena maailmalla – ja vähän lomahaaveilua

tiistai 08. elokuu 2017

Reilu viikko lomanjälkeistä office-elämää takana ja mieli halajaa jo seuraavaa reissua. Juuri nyt sormet syyhyäisi varaamaan pidennetyn viikonlopun mittaista matkaa Lissaboniin. Tuntuu, että kaikki on käynyt siellä ja aivan tasan kaikki ovat rakastuneet kaupunkiin.

Pieni iltapuhde Airbnb-majoituksia selaillen ei mitenkään vähentänyt matkakuumetta. Tosi mielettömän kivan oloisia majoituksia löytyy ihan naurettavan edullisesti, jos (ja, meikäläisen tapauksessa, kun) on valmis matkustamaan eurooppalaisittain virallisen kesälomakauden, elokuun, jälkeen.

Haaveilen pastellisista taloista, romanttisista kujista, henkeäsalpaavista auringonlaskuista, kivasti kolkuttelevasta raitiovaunusta, pittoreskeista ravintoloista, käsinmaalatuista kaakeleista… niin ja jos nyt sille linjalle lähdetään, voisihan sitä bookata kivan Airbnb:n pariksi yöksi myös meren rannalta. Ihan siinä lähellähän se on.

Tänä kesänä en olekaan vielä päässyt viettämään kunnon biitsilomaa. Muutamana päivänä on toki tullut köllöteltyä hetki bikineissä, ja lähijärveni on sen verran lämmin, että ihan kovimpia sadepäiviä lukuunottamatta, olen käynyt joka päivä joko aamu- tai iltauinnilla.

Eli en siis missään tapauksessa valita! Kesä ei ole mielestäni vielä lähimainkaan loppu – ja jo tähän mennessä on tullut nähtyä, tehtyä ja koettua niin paljon kaikkea mahtavaa, että sen puoleen olen erinomaisen tyytyväinen. Tulossa on vielä kiihkeästi odottamani golf-kurssi ja kohta tytötkin palaavat kotiin Indonesian reissultaan niin saadaan viettää taas hetki yhdessä perheen kanssa.

Ja siis nyt täytyy varmaan piirtää risti seinään: minä, syksyn inhoaja numero yksi, odotan tosi innolla ja malttamattomana, että uusi sesonki alkaa. Varmasti ensimmäistä kertaa ikinä en tunnista pienintäkään pakokauhun pilkahdustakaan tunteitani tutkiskellessani, vaan koen pelkkää positiivista odotusta ja hinkuan syksyistä energiaa.

Näköjään sitä on täysin mahdollista haluta samanaikaisesti kahta toisilleen lähes vastakohtaista asiaa. Kesänpidennysreissu Lissaboniin (yhdistettynä pikaiseen rantalomaan) ja action-syksyn aloitus – molemmat löytyy toivelistani kärjestä.

Jotenkin hassua, että oloni on hiukan vajaa, kun kesä näyttää menevän ohi ilman kunnon biitsi-päiviä. Ehkä se on vain pränttääntynyt alitajuntaan jo joskus lapsena niin voimakkaasti. Silloin kun tuli vietettyä enemmän tai vähemmän puolet kesästä rantsuelämästä nauttien.

Hiukan sama juttu kuin se, että en ole oikein valmis talven kanssa, jos en pääse edes joitakin kertoja lumilautailemaan. Lumilautailu ei tietty ole mikään lapsuuden juttu, mutta viime vuodet on ollut Tukholmassa niin lumettomia, että talven makuun ei pääse kunnolla kuin hiihtokeskuksissa.

(Unohdin piirtää liudan sydämiä tuon kahvilan kyltin viereen, mutta jotenkin supersiistiä, että yrittäjätkin kertovat selkeästi kantansa, eivätkä yritä hymistellen olla mieliksi kaikille)

Itsellenikin tässä muistutuksena pari virallista turistiasua alkukesän Bremenin reissultamme. Äkkiä sitä näköjään unohtaa, että onhan sitä oltu matkoilla ja koettu vaikka mitä! Kesä tuntuu aina hurjan lyhyeltä, mutta miten on mahdollista, että tuosta mahtavasta matkasta parhaassa likkaseurassa tuntuu olevan ikuisuus?

Mukavuus on avainsana kaupunkimatkailun päiväpukeutumisessa. Helppous toinen. Ja vaikka uskollisesti rahtaan aina valikoiman korkokenkiä kaikille city-reissuille, eniten käyttöä tulee kunnon tennareille. Kävellen sitä kuitenkin näkee ja kokee parhaiten kaikki ihanat pienet asiat, kauniit kukkaistutukset, porttikongit, aidan koristeet, seinän koristemaalin sävyn, etsetera.

Tänä kesänä on tullut ihan tehokäytettyä tuota Acne Studion hauskaa turre-paitaa. Tykkään hurjasti sekä paidan että printin kesäisen railakkaasta värimaailmasta ja kevyesti ironinen teksti ”Sunshine Factory Nevada Sweden” on mielestäni tosi superhauska! :D

  • keltainen paita, Acne Studios
  • sininen teeppari, Minimarket
  • harmaa kynähame, H&M
  • tummansiniset shortsit, Lindex
  • tennarit, Adidas
  • arskat, Dior
  • musta laukku, Filippa K


Kommentoi