Kansalaisvelvollisuus täytetty!

keskiviikko 07. maaliskuu 2007

Käytiin tänään äänestämässä Suomen suurlähetystössä. Olen tietysti vähän pihalla suomalaisesta päivänpolitiikasta, mutta halusin kuitenkin sanoa mielipiteeni siitä, mihin suuntaan Suomea pitäisi kehittää. Kaikkein mieluiten olisin halunnut äänestää vihreää maahanmuuttajaa, mutta arvaa löytyikö sellainen Pirkanmaan vaalilistalta. Ylen vaalikone valitsi mulle sopivimmaksi ehdokkaaksi 28 -vuotiaan liberaalin Ozzi Järvisen (zetat nimessä on pakko olla vitsi! Tai ainakin ironiaa…). Tutuistuin Ozzin vaaliteeseihin blogissa ja jollain tavalla ajatus liberaalien äänetämisestä kaikkien näiden vuosien jälkeen tuntui suorastaa kotoisalta. Nyt sitten vaan jännätään kovasti pääseekö Ozzi eduskuntaan rakentamaan liberaalimpaa Suomea!

Enemmän kuin Suomen eduskuntavaaleja olen tänään kuitenkin pohtinut maisterikurssin lopputyön rajausta. Aihealue, josta olen jo aloittanut kirjoittamisen, on laajasti ”techno fashion and wearable computers”. Tavoitteena olisi tutkia käyttäjien kokemusta – miten ja miksi tekniikasta tulee muotia. Olen enemmän kiinnostunut aihealueesta käyttömuodin näkökulmasta, vaikka esim. Hussein Chalayan on tehnyt aika huikeita esityksiä catwalkille.

Kuvassa esimerkki Hussein Chalayanin luomuksen alle kätketystä tekniikasta.


3 Responses to “Kansalaisvelvollisuus täytetty!”

 1. Avatar 0zz1 sanoo:

  Kiitos äänestä,

  ja vastaus kysymykseesi on ei voi. Ulkomaalaisen tulee äänestää siinä vaalipiirissä missä hänellä on viimeksi Suomessa ollut osoite. Kävin itse äänestämässä eilen Bangkokissa Suomen suurlähetystössä.

 2. Avatar 0zz1 sanoo:

  Ai niin ja valitettavasti zz nimessä ei ole vitsi, meitä on 2 suomessa ja nimi aiheuttaa välillä hämmennystä etenkin kun puhuessani Suomalaisten kanssa käytän nimeä Ossi.

 3. Avatar Minttu sanoo:

  Sorry – ei ollut tarkoitus olla epäkohtelias nimesi suhteen! Ensivaikutelmani oli, että zz on vain tuomassa ”nuorekkuutta”. Itselläni ei pitäisi olla kyllä siihenkään mitään sanomista, koska käytän enemmän lempinimeäni Minttu kuin ristimänimeäni, joka kuullostaa niin kovin keski-ikäiseltä… ;)

  Tsemppiä vaaleihin!