Arvioita Madonnan H&M -mallistosta

torstai 22. maaliskuu 2007

Olin suunnitellut olevani tikkana ennen kymmentä Hamngatanin H&M:n (se on isoin täkäläisistä) oven kahvassa. Jostain syystä oli vaihteeksi kauhea kiire aamulla, kun tein lähtöä ja kuinka ollakaan ripsiväriä laittaessani onnistuin räpäyttämään silmääni niin, että piilari meni myttyyn ja piiloutui luomen alle silmänurkkaan. Siinä sitä yritin onkia pihalle piilaritippojen avustamana huonolla menestyksellä. Lopulta luovutin ja totesin, että kai se sieltä sitten tulee omia aikojaan. Kaikessa tässä tuhrautui kuitenkin sen verran aikaa, että H&M-keikkaan varattu aika ennen iltapäivän seminaaria yliopistolla, hupeni aika vähäiseksi.

Yhtään vaatetta en sovittanut päälleni, mutta suoritin kuitenkin laaduntarkkailua – tässä tulokset:

Kashmir-neuleet – Ei kannata hankkia! Hinta tosin ei ollut kovin korkea, mutta ei ollut kyllä laatukaan! Neule tuntui pehmeältä käteen, mutta oli todella paperinohutta… Saattoi suorastaan nähdä kuinka kyynärpäät ovat puhki ensimmäisen käytön jälkeen. (Tsekkasin juuri, että nettikaupasta kashmir-neuleet on jo myyty loppuun. Joku voi valistaa minua, jos on eri mieltä laadusta…)

Silkkiasut – Ihan ok laatu. Jos tykkää malleista ja on silkkimekon (sitä sai myös kokomustana), kivan silkkitopin tai monikäyttöisten paitojen tarpeessa, kannattaa käyttää tilaisuus hyödyksi – hinta-laatusuhde on erittäin kohdallaan. Ainakin toppi ja pusakka olivat siististi kokonaan ohuella silkillä vuoritettuja.

Nahkatakki – Erinomaisen pehmeää, joustavaa ja hyvälaatuista nahkaa! Sekä pusakka ja nahkatrenssi olivat tosi laadukkaan tuntuiset ja siististi toteutettu. Loistava hankinta! Samoin pienempi musta käsilaukku oli todella pehmeän ja laadukkaan tuntuista nahkaa. Isompi laukku tuntui vähän kovalta, mutta en ehtinyt tutkimaan sitä kovin tarkasti.

Viskoosimekot – laadukasta hyvinlaskeutuvaa viskoosia. Mutta muuta kai ei voisi olettaakaan…

Sandaalit olivat hyvännäköiset livenä, itseasiassa huomattavasti paremman näköiset kuin kuvissa. Tungoksessa en jaksanut kuitenkaan alkaa sovittamaan… Avokkaat näyttivät sen verran kolhoilta ja kovilta, etten vaivautunut tutustumaan tarkemmin.

Lähinnä itseäni kiinnosti ”luksus”-materiaalien laatu ja vaatteiden toteutus. Esim. Stella McCartneyn H&M mallisto oli toteutettu aivan suhteettoman korkealaatuisista materiaaleista sekä hyvin siistististi ja ne kuitenkin myytiin suunnilleen H&M-hinnoilla.

Omat hankintani:

Aurinkolaseihin rakastuin samantien! Ihanasti vähän kitchit ja saranasta muodostuu tosi osuvasti M niinkuin… MINTTU! Pikkuinen kotelolaukku oli täysin heräteostos myös. En voinut vastustaa pehmeää nahkapintaa ja ajatusta, kuinka Chanelin hopelakalla lakatut kynteni erottuvat ihanasti mustaa laukkua vasten…

Mitään järjetöntä kaaosta kaupoissa ei ollut, mitä nyt sellaista alennusmyyntirähinän tyylistä hässäkkää – ja tavaraa tuntui riittävän hyvin, joten kamat tuskin loppuvat saman tien kuten on ollut tilanne oikeiden designer-mallistojen kohdalla.

Niin, ja piilari päätti sitten pudota lounassalaattiini.


3 Responses to “Arvioita Madonnan H&M -mallistosta”

 1. Hely sanoo:

  Kiitoksia. Enpä taida lähteä edes katsastamaan, ettei tule heräteostoksia…
  Hieno draaman kaari muuten jutussasi! Toivottavasti jaksoit vielä hymyillä kaivellessasi piilaria salaatistasi… :)

 2. Anonymous sanoo:

  Hei Minttu!

  Olen tulossa perheen kanssa päiväristeilylle Tukholmaan ensi viikonloppuna, ja osuin blogiisi kun googlasin shoppailuvinkkejä… Missä päin tuo uusi SOUK sijaitsee? onko kävelymatkan päässä Vanhasta kaupungista? Missä muualla kannattaisi käydä kun aikaa on vähän?
  T. Miira

 3. Minttu sanoo:

  Hei Miira!

  SOUK on Åhlénsista vähän matkaa (yksi kortteli) Hötorgetille/PUB:lle päin – eli eiköhän sinne Vanhasta kaupungista kävele. Soukissa on myös ihan ok kahvila, jos haluatte haukata äkkiä jotain.

  Jos aikaa on vähän ja haluat tehdä pienen instant muotikierroksen on Drottningatan juuri Soukin kulmilla ihan ok. Vähän siitä vielä eteenpäin on Zaran toinen Tukholman putiikki ja PUBissa on avattu kivoja (vähän kalliimpia) muotivaatteita myyvä Awesome Rags! Ihan lähellä, Hötorgetin toisella puolella, on myös Weekdayn putiikki (kartta: http://kartor.eniro.se/query?what=map&mop=yp&nimbus_id=33787&search_word=weekday) josta löytyy mm. ihania halpoja Cheap Monday-farkkuja ja kaikkea muuta hauskaa kohtuulliseen hintaan – lauantaina tosin jonot sovituskoppiin voi olla mahottomat…