Sally Mann Kulturhusetissa

torstai 29. maaliskuun 2007

Vinkki Tukholmaan tulijoille: Sally Mannin aivan ihana valokuvanäyttely on vielä 6.5. asti Kulturhusetissa. Sally Mann tuli tunnetuksi valokuvasarjallaan ”Immediate Family” 1985 – 1994. Kuvia pidettiin etenkin Amerikassa erittäin shokeeraavina, sillä Sally Mann kuvasi omia lapsiaan varsin intiimisti ja usein vähäpukeisena tai täysin alasti.
”Immediate Family” -näyttely oli esillä myös Suomessa 90-luvun puolivälissä, mutta kuten arvata saattaa – alastomuutta luonnollisena pitävät suomalaiset eivät kuvista paljoa järkyttyneet. Monet sen sijaan (kuten minä!) tykästyivät kovasti Sally Mannin intiimiin ja vivahteikkaaseen tyyliin.
Kulturhusetissa on esillä osa ”Immediate Family” -sarjan kuvista sekä kokoelmista: ”Deep South” 1997 ja ”What Remains” 2003.
Kulturhuset sijaitsee aivan keskustassa Sergelin torin laidalla ja näyttely on kaiken lisäksi ilmainen. Kannattaa siis ehdottomasti mennä katsomaan, jos on täälläpäin liikkeellä!
Linkki Sally Mannin haastatteluun.


Kirjoittanut Indieplace KLO 18:52 Kommentit pois päältä artikkelissa Sally Mann Kulturhusetissa

TUNNISTEET: ,

 

Comments are closed.