DIY: Kristallit kimaltamaan!

perjantai 30. maaliskuun 2007

Minttu on ollut aina vähän harakka ja siksi onkin aivan ihanaa, että tänä keväänä on tosi in kimaltaa! Marc Jacobsin, MiuMiun, Sonia Rykielin ja monen muun S/S 2007 mallistoa koristaa näyttävät kristallit.

Kuvan Marc Jacobsin 20-luvun henkinen panta on mielestäni todella hieno, mutta koska käyttökertoja sille tuskin kertyisi kovin montaa, ei aidon hankkiminen ole edes käynyt mielessä. Ajattelin kuitenkin testata, kuinka saman idean toteuttaminen kotikonstein onnistuisi.

Materiaaleina oli kangasvarastoni kätköistä löytynyt hopea verkkokangas (aikoinaan Eurokankaasta hankittu) ja kasa muovisia ”kristalleja”, jotka ostin helmikaupasta Pärlshopen Södermalmilta 3 kr kappale.

Itse valmistusprosessi ei ollut kummoinen: leikkasin hopeaverkosta sopivalta tuntuvan levyisen kaitaleen ja liimasin pikaliimalla hienot muovikristallit syntyneen nauhan keskikohdan toiselle puolelle. Kristallit olisi voinut myös ommella, mutta tuumasin, että liimaaminen sopii tähän testiin ihan hyvin..

Tässä lopputulos:

Omasta mielestäni aika söpö (vaikka ei tietenkään ihan Marc Jacobs..) – aion kyllä hankkia kapeeta hopeanharmaata satiininauhaa, jonka avulla voi huolitella hopeaverkon reunat. Satiininauha antaisi varmasti myös vähän ryhtiä, jolloin nauhan solmiaminen olisi vähän helpompaa. Samalla koko panta kapenisi hieman, mikä myöskin olisi vain hyvä.

Tai sitten irrottelen ”kristallit” ja liimaan ne edullisten DinSko-ballerinojen koristeeksi…


… tai ompelen satiinisen pikkulaukun ja laitan kristallit siihen – niinkuin näissä MiuMiun ihanuuksissa!

Mikäli into ei riitä askarteluun ja budjetti ei riitä designer-asusteisiin, löytyy pelastus muutaman klikkauksen takaa. Esimerkiksi Elloksella, Shopintuitionilla ja Friis & Co:lla on kivoja kristalliasusteita kevätasujen piristykseksi.

Kuvat: net-a-porter.com, style.com, Swarowski, Ellos, Friis & Co. shopintuition.com, elle.se ja Minttu


4 Responses to “DIY: Kristallit kimaltamaan!”

 1. Avatar Jenna sanoo:

  Tulipa kiva mieli, kun löysin tän todella mielenkiintoisen blogin! :)

 2. Avatar Muotipuoti sanoo:

  Ah, olisinpa itsekin näin kekseliäs! Itsellä jää tuo vaatteiden ja asusteiden ”tuunaaminen” ihan jo senkin takia, että olen mielikuvitukseton, mutta toisaalta minua pahempaa poropeukaloakin saa etsiä…

 3. Avatar Viola sanoo:

  tosi kiva idea! mä oon viime aikoina innostunut askastelemaan kaikenlaista, joten jotain tuon tapaista ois kiva koittaa näpertää…ja sais vielä kivan asusteen! :)

 4. Avatar Minttu sanoo:

  Jenna: voi kiitos kiitos! Tosi kiva, jos tykkäät!

  Muotipuoti: kyllä mullakin useimmat tuunausideat jäävät ideoiksi vain. Joskus sitä sitten onneksi saa jotain toteutettuakin ja siitä tulee hyvä mieli! Muuten: pikaliima on poropeukalon paras kaveri..

  Viola: joo – näpertäminen on tosi kivaa. Helmiä/kristalleja voisi kiinnittää myös vaikka tavalliseen (halpaan) laukkuun ja tehdä siten vähän persoonallisemmaksi.