10 viikkoa maratoniin

lauantai 31. maaliskuun 2007

Tajusin juuri, että Tukholman maratoniin on enää tasan 10 viikkoa! Sen kunniaksi tänään treenausaiheinen postaus. Treeniviikkoni näyttää tältä:

Maanantai: Body Pump
Tiistai: Lyhyt lenkki
Keskiviikko: Lepo (toimistopäivä..)
Torstai: Lyhyt lenkki
Perjantai: Vähän pidempi lyhyt lenkki
Lauantai: Jooga
Sunnuntai: Pitkä lenkki

Juoksen siis neljä lenkkiä viikossa, joista kaksi on ihan lyhyttä, noin 5 – 7 km ja yksi vähän pidempi – yleensä 10 km – ja yksi ns. ”pitkä lenkki”. Pitkän lenkin juoksen sunnuntaisin ja tähän asti sen pituus on ollut noin 15 km, mutta nyt olisi jo korkea aika alkaa juosta vähän pidempiä pitkiä lenkkejä, ettei tule sitten kesäkuun 9. itku silmään. Huominen pitkä lenkki tosin on vielä 15 km, mutta viikon päästä 20 km. Pisin pitkä lenkki, jonka tulen juoksemaan on noin 25 km. Se riittää mielestäni aivan hyvin – sen sijaan en ole ollenkaan varma, onko kuusi 25 km lenkkiä tarpeeksi. Sen näkee sitten kesäkuussa… Toivottavasti vain pysyn terveenä, että voin treenata suunnitelman mukaisesti.

Pyrin pitämään lyhyillä lenkeillä vähän rivakampaa tahtia, jotta kroppa tottuisi läähättämiseen. Pitkien lenkkien tempo on sen sijaan hyvin rauhallinen, jotta jaksaisin mahdollisimman pitkään. Pyrin myös kävelemään pieniä pätkiä, koska maratonilla tulee väistämättä käveltyä ainakin juomispisteillä. Jos lihakset eivät ole tottuneet ajatukseen, että välillä juostaan ja välillä kävellään, voi juoksemaan lähteminen kävelyn jälkeen tuntua hankalalta.

Treenin ajoittamisen kannalta on aika tyhmää, että pitkän lenkin jälkeisenä päivänä käyn Body Pumpissa, mutta minkäs teet, kun se on ainoa päivä, jolloin aikataulut sopii.. Teen yleensä jalkatreenit ihan minipainoilla, vähän vain verrytellen, ja keskityn pääasiassa yläkropan treeniin.

Jotta tyylikysymykset eivät jäisi aivan paitsioon, esittelyssä juoksuvarusteeni:

Takki: Bogner gore-tex -takki (oikeastaan alunperin pyöräilytakki)

Toppi: Adidas (klikkaa Adidaksen linkkiä – etusivulla David Beckham!)

Paita: Helly Hansen

Trikoot: Casall (noin ziljoona vuotta vanhat…)

Tossut: Nike gore-tex -lenkkarit

Lisävarusteet: Nokian 7200 -kännykkä sekä radion kuuntelua että kellonajan katsomista varten, Bollen aurinkolasit, Niken juoksusukat (sisältää viilentävää Aloe Veraa – ihanat!!) ja pieni juomapullo. Juomapulloja on yhteensä viisi – että pärjää pitkilläkin lenkeillä.


Comments are closed.