Nudie Concept Store avattu

sunnuntai 29. huhtikuun 2007

Jonkinlaista kulttimainetta nauttiva Nudie jeans on avannut ihka ensimmäisen oman putiikkinsa Tukholman Södermalmilla. Putiikki sijaitsee keskellä coolia SoFoa (Folkungagatanin eteläpuoli) osoitteessa Skånegatan 75 .

Nudien perustaja ja pääsuunnittelija Maria Erixon työskenteli Leen pääsuunnittelijana 90-luvun lopussa – eli juuri silloin, kun Leet vierailivat trendifarkkujen top-listalla.

Farkkujen erinomaisen istuvuuden lisäksi Maria Erixon on kiinnostunut sekä tuotannon ympäristövaikutuksista että yrityksen sosiaalisesta vastuusta. Monet Nudien farkkumalleista varmistetaan ekologisesta puuvillasta ja kaikilta alihankkijoilta vaaditaan kansainvälinen sosiaalisen vastuun sertifikaatti. Siitä huolimatta kaikki mallit ovat yhtä cooleja – eli omaa mahdollista ekologisuuttaan tai vastuutaan kuluttajana ei tarvitse julistaa pirtanauha-estetiikalla.

Kuva: Nudie Flare Glenn. Yksi Nudie -farkkujen alkuperäisistä tunnusmerkeistä oli takataskussa oleva kulunut rinkula. Nykyisin tosin useimmat mallit saa ilman, että näyttäisi piintyneeltä nuuskaajalta!

Skånegatan on muutenkin erittäin vierailemisen arvoinen paikka! Sieltä löytyy vieri vierestä monta hauskaa pikkuputiikkia ja viihtyisiä ravintoloita. Esim. Skånegatan 83:ssa on Södermalmin media- ja mainostoimistoväen suosima Sacré Coeur –ravintola. Läheinen Nytorget-puisto on kauniina päivänä suosittu hengailupaikka.
Kuvat: nudiejeans.com


2 Responses to “Nudie Concept Store avattu”

  1. Avatar Hely sanoo:

    Nähdäänpä siis siellä loppukesästä… Neilikka rintaan jotta kaikki tunnistamme toisemme! :)

  2. Avatar Minttu sanoo:

    Loistava idea! Tervetuloa! :)