Meikkivoidetahra

keskiviikko 30. toukokuu 2007

Meikkivoidetahroja tulee helposti t-paitoihin ja muihin pään yli puettaviin vaatteisiin. Monet meikkivoiteet lähtevät ihan tavallisessa pesussa, mutta etenkin erilaiset ”matt finish” –meikkivoiteet vaativat perusteellisempaa puhdistusta. Varsinkin puuvillatekstiileissä meikkivoidetahrat pysyvät tosi sitkeästi.

Meikkivoidetahrat – niinkuin kaikki muutkin tahrat – lähtevät helpoiten, mikäli puhdistukseen ryhdytään mahdollisimman nopeasti (lisää tahranpoiston perusteista). Kostuta tahra lämpimällä vedellä ja käsittele nestemäisellä käsitiskiaineella. Mikäli tahra on puuvillavaatteessa, pitää tahrakohtaa ”vaivata”, muuten kuitujen väleihin jämähtäneet hiukkaset eivät puhdistu kunnolla (lisää puuvillan hoidosta). Huuhtele käsitiskiaine lopuksi lämpimällä vedellä pois, laita mahdollisiin tahran rippeisiin kaupan tahranpoistoainetta (Minttu käyttää Vanish tahranpoistoainetta) ja pese koneessa pesuohjeen mukaisesti.

Ainkin Mintulla ohje on toiminut tosi hyvin. Muutamat edulliset kaupatkin on tullut tehtyä, kun myyjät ovat laskeneet meikkivoidetahraisen paidan hintaa tuntuvasti…

Kuva: Clinique


5 Responses to “Meikkivoidetahra”

 1. Jenni sanoo:

  Tama on erinomainen vinkki, silla meikkivoidetahrat ovat tuttu juttu! Paria vaatetta en ole saanutkaan puhtaaksi, kun voidepurtilo on yllattaen pruikannut terveisensa syliin. Mutta jatkossa olkoon kohtaloni toinen! :)

 2. every sanoo:

  Oi, kiitos paljon tästä vinkistä! Tulee todella tarpeeseen :)

 3. Kiki sanoo:

  Hei, sinulla vaikuttaisi olevan tietoa erilaisten tahrojen poistosta, joten tässä minun pieni pulmani: Valkoiset kangastennarini sotkeutuivat jokin aika sitten aika pahasti(kaverin koira hyppäsi päälle mutatassuineen). Pesin ja hinkkasin ne samana päivänä puhtaaksi ja jätin kuivumaan. Noh, kaikki tahrat kyllä lähtivät, mutta jotenkin se kuivuminen jätti niihin sellaisen keltaisen epätasaisen raidan, joka kiersi ympäri kenkää. Pesin kengät toistamiseen ja sama homma, kuivuminen jättää raidat. Miten saan valkoisista tossuistani taas valkoiset?

  :) Kiitos, jos jaksat vaivautua.

 4. Minttu sanoo:

  Kiki: kuullostaa hankalalta… Tossuissa on varmasti ollut jotain kovike/liima-ainetta, joka valuu raidaksi kuivumisen yhteydessä. Tai sitten se on pesuainetta, joka ei ole huuhtoutunut kunnolla pois (tennareita on tosi hankala huuhdella perusteellisesti). Voisit koittaa liottaa tossuja hetken etikkavedessä (noin desi etikkaa ämpärilliseen vettä) ja huuhtele lopuksi erittäin huolellisesti. Kuivaa ritilällä (esim. pyykkiteline) pohjat ylöspäin.

  Etikka kirkastaa yleensä kulahtaneet tennarit, mutta nyt on hankala sanoa toimiiko vai ei, kun ei ole oikein tarkkaa tietoa, mitä ainetta tuo keltainen raita on.

  Lycka till!

 5. Kiki sanoo:

  Kiitos paljon! Pakko yrittää tänään tuota etikkaa, harmittaa ihan mielettömästi, kun tasan kaksi kertaa ehdin käytää niitä tossuja.