Tyyli-ikoneista

torstai 31. toukokuu 2007

Tuntuu, että vähän joka toista julkkista ylistetään milloin milläkin perusteella tyyli-ikoniksi. Useimmat tietty päätyvät lehtien juorupalstoille ja paparazzi-kuviin upeasti stailattuina riippumatta siitä ovatko matkalla shoppailemaan vai kutsuuko red carpet. Jotekin kuitenkin tuntuu, että useiden kohdalla oikeampi tyylipalvonnan kohde olisi tähden stylisti (mm. Rachel Zoe on monen julkkiksen ihannoidun tyylin luoja) eikä tähti itse. Tästä syystä en kyllä jaksa kovinkaan montaa celebrityä laskea omaksi tyyli-ikonikseni, vaikka tietty katselen paljon kaikenlaisia kuvia ja haen niistä sekä inspiraatiota että merkkejä nousevista trendeistä.

Gwen Stefani on kuitenkin yksi Mintun ehdottomia tyyli-ikoneita! Gwenillä on aivan käsittämättömän hyvä tyylitaju ja hän onnistuu näyttämään arkisissakin vaatteissa tyylikkäältä, klassisissa asuissa coolilta ja räväköissäkin yhdistelmissä on mukana iloa ja jopa itseironiaa. Eikä Gwen Stefanin karismaa tietenkään mitenkään vähennä se, että hän on erinomaisen hyvin menestynyt omilla avuillaan sekä musiikki- että muotibisneksessä.

Kuva: Harmaa jakkupuku, joka on kaikkea muuta kuin tätimäinen tai tylsä. Avara pääntie, ruskeat verkkosukkahousut, musta kynsilakka ja jo signatureksi muodostuneet aurinkolasit ja voimakkaan punaiset huulet – this rocks!

Kuva: Chanel Couturen pikkumusta ja klassiset Louboutinit… mistä ihmeestä johtuu, että Gwen Stefani näyttää silti niin coolilta? Johtuukohan se niittirannkorusta? Vai onko se sittenkin vain tuo ilme??

Kuva: Arkisempi pose aikaisemmalta keväältä. (Mintun vinkki ensi sesongille: erilaisia isoja ruutukuoseja on näkynyt aika paljon trendsettereiden päällä, joten niitä tullaan varmasti näkemään vielä paljon!)

Kuva: Klassinen Gwen Stefani -look. Kuva on Gwen Stefanin L.A.M.B.-malliston 2006 back stagelta.

Ekan kerran Gwen Stefani hyppäsi Mintun tajuntaan No Doubtin Dont’ Speak -videolla joskus noin ziljoona vuotta sitten. Jos todellisen tyyli-ikonin tunnusmerkki on se, että tyyli kestää myös aikaa, niin eihän tuota pilkkumekossa paljain jaloin laulavaa blondia voi muuta kuin ihailla:

vai kuinka?


7 Responses to “Tyyli-ikoneista”

 1. S I L V E R sanoo:

  Kirjoitin juuri omaan blogiini postauksen trendsettereistä. Olen törmännyt moneen kertaan siihen, kun musiikkitähtiä kutsutaan trendsettereiksi!? En niin ole samaa mieltä!

  Tyyli-ikoni sen sijaan on parempi ilmaisu.

  Julkkiksia voi vaan aina kyseenalaistaa, ovatko he itse tyylinsä takana vai ei. Harmi vaan, kun ei tunne ihailemiaan tyyli-ikoneita. (vielä!) =)

 2. sade sanoo:

  Gwen on ihana! Lisäksi Gwenin ja Gavinin vauva on ehkä maailman tyylikkäin muksu.

 3. Minttu sanoo:

  Silver: Olen samaa mieltä – monia julkkiksia nimitetään ihan turhaan trendsettereiksi. Toisaalta ainakin jotkut vahvistavat trendejä omalla esimerkillään ja koska trendiä ei ole, jollei sitä vahvisteta, toimivat nämä ”vahvistajat” trendsettereinä. Harva julkkis kuitenkaan luo tyhjästä trendejä, vaikka taaksepäin katsottuna joitakin trendejä nimetään julkkiksen mukaan. Esim. 80-luvun ”Madonna”-korsetit jne…

 4. nann sanoo:

  itse en ehkä niinkään lämpene gwenin tyylille mutta aivan pakko sanoa että gwenin ja gavinin vauva(no ei ehkä niinkään vauva enää mutta kuitenkin!) on mitä suloisin! =DD

 5. Desthea sanoo:

  Gwen on todellakin ihana ja hänellä on upeita tyylejä jotka näyttävät hyvältä vaikka vaihtelevat laidasta laitaan. Rokkaa niin mekossa kuin verkkareissakin. ;)

 6. Anonymous sanoo:

  Gwen rocks!!!;D

 7. ida sanoo:

  joskus nuorempana olin suuri stefani- fani :—-D olisin tehnyt mitä vain saadakseni luvan blondaukseen ja kirkkaan punaisen huulipunan käyttöön !
  Gwenille pisteet siitä, että hän ei näytä suttuiselta paljossakaan meikissä :>