Pukeutumispalapelin perusosa: Jakkupuku

torstai 30. elokuu 2007

Hyvälaatuinen ja hyvin istuva jakkupuku pelastaa monta pukeutumistilannetta ja kestää pitkään. Tietenkään kaikki eivät tarvitse kunnon jakkupukua työnsä tai tyylinsä takia, mutta ne, jotka tarvitsevat, tekevät viisaasti, mikäli säästävät pari ekstra-kuukautta ennen investointia ja satsaavat sitten hyvään laatuun ja oman vartalotyypin mukaiseen malliin.

Hyvä laatu tarkoittaa usein keskimääräistä kalliimpaa hintaa, mutta kallis hinta ei välttämättä tarkoita hyvää laatua. Ongelmallista. Hyvän laadun tekijät ovat laadukkaat valmistusmateriaalit sekä korketasoinen työn jälki.

Kuva: Louis Vuitton A/W 2007

Villa on parempien jakkupukujen klassikkomateriaali eikä syyttä. Villakangas taipuu, hengittää, hohtaa kauniisti ja pysyy puhtaana paremmin kuin mikään muu materiaali. Käytössä kestävin on kuitenkin laadukas villa-polyesterisekoitus. Nyrkkisääntönä kannattaa pitää, että polyesterin osuus ei mielellään saisi olla yli 15% – 20%. Nykyisin jakkupuvuissa käytetään myös elastaania (2% – 8%), mikä lisää huikeasti käyttömukavuutta.

Kuva: Prada A/W 2007
Työn laadun tunnistaa helpoiten tarkastelemalla jakkupuvun yksityiskohtia. Onko saumat suorat ja muotolaskokset ommeltu niin, että kärki häipyy olemattomiin jättämättä pikku vekkiä? Onko taskut ommeltu huolellisesti ja vuori viimeistelty hyvin? Langanpätkiä ei saisi olla näkyvissä ja napit tulee olla huolellisesti ommeltu takanapin ja pienen kannan kanssa. Huonosti ommellut napit kielivät työn laadusta, vaikka muuten saattaisikin ajatella, että äkkiähän nuo ompelee kotona paremmin kiinni. Mikäli vielä napinlävet ovat kauniit ja symmetriset, voi melko varmasti luottaa siihen, että muukin työ on laadukasta.


Kirjoittanut Indieplace KLO 23:13 Kommentit pois päältä artikkelissa Pukeutumispalapelin perusosa: Jakkupuku

TUNNISTEET:

 

Comments are closed.