PUB uudistuu

torstai 27. syyskuu 2007

Hötorgetin kupeessa Drotninggatanin ja Kungsgatanin kulmassa sijaitseva tavaratalo PUB tuntui pitkään tosi nuhjuiselta ja valjulta. Reilu vuosi sitten alkanut uudistustyö on kuitenkin tuulettanut tunkkaisen fiiliksen perusteellisesti pois. Tänään avattiin tavaratalon 3. kerros, joka on saanut uuden, varsin funkyn, ilmeen. Myös valikoima on muuttunut täysin ja tarjolla on monia mielenkiintoisia uusia tuttavuuksia ja pienempiä merkkejä, joita aiemmin ei Tukholmasta ole saanut.

Avajaisia juhlittiin eilen illalla useamman dj:n tahdittamana. Eiliselle olikin osunut aika monet kekkerit (mm. Suomimuotitapahtuma ja Rizzon 30 v. juhlat), mutta monet taisivat päätyä lopulta PUBiin, mikä kertonee jotain tapahtuman vetovoimasta. Toisaalta kyllä tuota 3. kerroksen uudistusta on täällä mediassa paukutettu aika ankarasti. Merkittävää vetoapua markkinointiin on tuonut Nina Perssonin (mm. Cardigans) kiinnittäminen art directoriksi ja yleiseksi muusaksi.

PUBissa on hokattu, että 2nd hand is the shit, sillä yllättävän suuri osa tilasta oli varattu vintagelle. Pikaisen silmäyksen perusteella tarjolla oli oikeasti tarkkaan valittuja, herkullisia löytöjä (mm. Diorin vintage clutch jäi mieleen) ja uuvuttava ylenpalttius, mikä yleensä on second hand putiikkien tunnusmerkki, puuttui täysin. Nina Persson on kuulemma ihan henkilökohtaisesti käynyt New Yorkissa valitsemassa ihanuuksia myyntiin. Ihmettelen vain, että mitenkähän jatkossa käy… mitäs sitten, kun Ninan löydöt on myyty? Nina Perssonin kiinnitys kun on vain puolen vuoden mittainen. No toivotaan, että jaksavat PUBissa pitää yllä korkeaa profiilia myös avajaisten jälkeen.

IVANAhelsinki oli sijoitettu oikein hyvälle ja keskeiselle paikalle! Myös Antti Asplundin mielenkiintoisia takkeja oli joitakin kappaleita myynnissä – tosin ei tällä osastolla… Go Suomi go!
Nämä tyllimekkoluomukset ovat sovituskoppeja! Vähän perinteisempiäkin oli tosin tarjolla…

Mikäli muotishoppailu ja vaatteet alkavat kesken kaiken väsyttää, löytyy 3. kerroksesta myös pieni lounge, jossa voi lepuuttaa hermojaan mm. tutustumalla Andy Warholin tuotoksiin.

Tällaisen suomalaisillekin tutun julkkiksen bongasin juhlakansan keskeltä! Carolalla vaikutti olevan hyvin hauskaa. Hän räpsi kuvia ja joraili musiikin tahdissa jonkun ystävättärensä seurassa – eli ihan täysveristä juorutoimittajaa Mintusta ei taida tulla, kun ei tän parempaa juorua tästä saanut aikaiseksi.

PUBista on siis kuoriutunut varsinainen mekka muotishoppailijalle. Kolmoskerroksesta löytyy sekä jo etabloituneita merkkejä että ulkomaan herkkuja (Vivienne Westwoodin Red Label esim. ja Millerin siskoksien twenty8twelve) plus monia monia tuntemattomampien suunnittelijoiden luomuksia. Kannattaa toisin sanoen ehdottomasti ottaa PUB listalle, kun suunnittelee muotikierrosta Tukholmaan!

Muualla tavaratalossa uudistustyöt vielä jatkuvat (ykköskerros on myös valmis) ja onkin jännä nähdä, miten muut kerrokset uudistetaan. Koko tavaratalon pitäisi olla valmis talvella 2008.


3 Responses to “PUB uudistuu”

 1. Avatar Antti sanoo:

  Näyttää hauskalle! Jos näet Lena Philipsson jossain bileissä niin nappaathan kuvan! :)

 2. Avatar ~SL sanoo:

  Mielenkiintoinen tavaratalo, olisi kiva käydä siellä :D

 3. Avatar Minttu sanoo:

  Antti: Ilman muuta otan kuvan, jos Lena Philipsson osuu samaan tilaisuuteen! Oletko fani? :)

  -sl: PUBissa on tavoiteltu vähän Milanon Corso Comon ja Pariisin Coletten tapaista ’lifestyle’ tunnelmaa… Ihan mielenkiintoinen paikka käydä!