Säästä kevääksi

sunnuntai 30. syyskuu 2007

Viimeviikon lämpöaallon jälkeen (parina päivänä täällä oli jopa +20 astetta lämmintä!) on syksy tullut tännekin sateineen ja kylmänkirpeät kelit sanelevat pukeutumisen reunaehdot. On siis viimein aika penkoa syys- ja talvivarusteet esiin ja siirtää kevyemmät hepenet sivuun. Osa viime sesongin vetimistä joutaa kirppiskassiin, mutta monet tämän kesän trendeistä pitävät pintansa vielä ensi keväänäkin.

Säästettävien listalle kuuluvat ainakin:

1. Gladiaattorisandaalit

Matalat mukavat sandaalit pitävät pintansa myös ensi kesänä ja ovat ”puetumpi” vaihtoehto lipsuille. Sekä pitkälle sääreen nyöritettyjä sandaaleja että maltillisempia remmisandaaleja on vilahdellut monissa mallistoissa. (kuva: Phillip Lim S/S 2008)

2. Shortsit

Shortsit jatkavat voittokulkuaan. Shortsit voivat olla lyhyet tai pitkät, tiukat hot-pantsit tai väljän rennot – kaikki käyvät. Kannattaa siis pistää talteen tämän kesän farkkushortsit, safarishortsit, bokserishortsit ja mitä niitä nyt tulikaan hankittua… Ensi kesänä niitä tarvitaan jälleen. (kuva: Luella S/S 2008)

3. Näyttävät rannekorut

Nyt syksyllä tuntuvat ranteeseen kiedottavat remmi-rannekorut ja erilaiset puiset viritykset ajankohtaisimmalta kuin kesän kirkasväriset muoviset rinkulat. Muovikoruja ei kuitenkaan kannata vielä heivata kirppikselle, sillä ensi kesänä ne piristävät jälleen menestyksellä niin rantsuasuja kuin city-mekkojakin. (kuva: Anna Sui S/S 2008)

4. Paperbag Waist

Täytyy tunnustaa, että kuvittelin ’paperipussivyötärön’ olevan vain yhden sesongin erikoisuus. Vähän sellainen kasarivaikutteiden aarrearkusta kaivettu yksityiskohta, joka ei jaksa sen pidempään kiinnostaa ketään. Yllätyksekseni olen huomannut, että yhdessä jos toisessakin näytöksessä on näkynyt paperbag waist -vyötäröitä etenkin housuissa ja shortseissa. (kuva: Preen S/S 2008)

Lisäksi kannattaa laittaa talteen suorat jätti-t-paidan malliset mekot ja – kyllä – täysmittaiset legginsit, etenkin jos ne ovat mustat, lakatut tai muuten ”kiiltävää” materiaalia.


2 Responses to “Säästä kevääksi”

  1. Avatar ann sanoo:

    Ei se muoti siis niin nopeasti muutu kuin luullaan.;)

  2. Avatar Minttu sanoo:

    Ann: Ei tosiaankaan! Monet jutut säilyvät muodikkaina monta sesonkia. Itseasiassa aika harvat ilmiöt kokevat saman kohtalon kuin esim. turbaani viime keväänä, eli ensin kova hype ja sitten täysi unohdus..