Gimme some HOPE

maanantai 29. lokakuu 2007

Olen jo jonkin aikaa suunnitellut perusteellisempaa esittelyä yhdestä ruotsalaisesta suosikkimerkistäni Hopesta. Hope on lyhyessä ajassa kivunnut ainakin ruotsalaisen suunnittelun tähtikaartiin ja monet veikkaavat siitä Filippa K:n veroista kansainvälistä kaupallista menestystä. Merkin takana ovat muotisuunnittelijat Ann Ringstrand ja Stefan Söderberg, jotka lanseerasivat ensimmäisen naisten malliston syksyllä 2001. Miesten vaatteet tulivat mukaan kuvioihin syksyllä 2005. Periruotsalaiseen muotiammattilaistyyliin molempien suunnittelijoiden kasvualustana on toiminut H&M.

Hopen tunnusmerkkinä on graafiset leikkaukset ja karunkauniit linjat. Mallit eivät todellakaan puhuttele söpöistä ja tyttömäisistä vaatteista pitäviä, vaikka kevät 2008 malliston mekoissa tiettyä etnistä keveyttä onkin.

Kevät 2008 malliston inspiraation lähteenä on Malcolm X, kubismi, Länsi-Afrikka ja Lauryn Hill. Vaikutteista on siivilöitynyt raikas kokoelma suoralinjaisia mekkoja, epäsymmetrisiä leikkauksia ja kaftaanivaikutteisia pitkiä paitoja. Graafiset väriblokit ja eri materiaalien tilkkutyömäinen yhdistely antaa simppeleille malleille ilmettä.

Kevään tärkeimmät värit päävärien mustan, harmaan ja valkoisen lisäksi ovat: sitruunankeltainen, puhdas sininen, ja ripaus antiikin roosaa.

Hopen asusteet aiheuttavat helposti vakavia omistushalukohtauksia. Isot laukut, joiden eriväriset taskut tuovat mieleen tilkkutyöt, graafiset gladiaattorisandaalit ja etniset kaulakorut… Kelpaisi kyllä Mintulle. Hopen gladiaattorisandaalit on muuten valmistettu kiiltonahkasta, minkä vuoksi ne ovat tyylillisesti monikäyttöisemmät kuin nirunaru-aiheiset jeesus-sandaalit.

Yleensä en juuri kommentoi miesten mallistoja, mutta Hopen etno-nörtti ansaitsee kuitenkin erikoismaininnan. Tukholman muotiviikoilla Hopen näytöksessä huomioni kiinnittyi lähes ensimmäisenä ajankohtaisiin ja hyvännäköisiin miesten vaatteisiin. Safaripukua muistuttavia jakku-housut yhdistelmiä, tunikamaisia kauluspaitoja ja graafisia neuleita yhdistettynä vajaamittaisiin nörttilahkeisiin ja nauhakenkiin. Me likes!

Vaikea tietysti alkaa ennustaa, miten jokin muotitalo pärjää ankarassa kilpailussa kuluttajien suosiosta – pelkästään laadukas suunnittelu ja onnistunut mallisto kun eivät vielä riitä. Tuntuu kuitenkin siltä, että Hope on heittämässä isompaa vaihdetta kehiin ja ensi keväälle on suuret odotukset.

Mitä muutakaan voisi merkitä se, että kevätkampanjan keulakuvaksi on hankittu itse Irina Lazareanu?


2 Responses to “Gimme some HOPE”

  1. Avatar Milla sanoo:

    Oooh mitkä sandaalit!
    Hopen luomukset muutenkin miellyttävät silmääni; hyvä postaus.

  2. Avatar Minttu sanoo:

    Milla: Sandaalit ovat kyllä tosi ihanat! Pidän itsekin kovasti Hopen malleista – niissä on jotain ajatonta verrattuna moniin trendimerkkeihin.