Sesongin juhlavetimet

lauantai 24. marraskuun 2007

Joka pikkujoulukausi nousee yksi materiaali tai look, joka on just se juttu ylitse muiden. Tänä vuonna kuuminta hottia ovat paljetit muodossa tai toisessa. Siinä missä muutama vuosi sitten antiikkisametti tunki jopa hiuspinnien materiaaliksi ei tämän sesongin juhla-asua voine kasata ilman edes pikkuriikkistä paljettiasustetta. Blogit ja ilmaisjakelulehdet ovat ihkuttaneet kilvan etenkin H&M:n edullisia juhlavetimiä, joissa kimalluksen takaavat nuo muinaisasujen vallan ja vaurauden merkeistä, kolikkokoristuksista, inspiraationsa saaneet muovin kappaleet.

Kuva: H&M:n paljettimini on löytänyt tiensä monen muotibloggarin pikkujoulugarderobiin…

Moderneimmissa asuissa paljetit ovat suuria ja huomiota herättäviä. Ruotsalainen Ann-Sofie Back on onnistunut luomaan seksikkään paljettimekon, jossa paljetit on tehty Ray-Banin Aviator -aurinkolasien linsseistä. Tämän päivän vallan ja vaurauden merkkejä vai silkkaa ironiaa? Rohkeimmat kiskovat yllensä kokonaisen paljettimekon. Kuvassa vasemmalla Rebecca Taylorin isoilla paljeteilla päällystetty suhteellisen diskreetti musta jersey-mekko. Keskellä Michael Korsin juhlapuku, jossa yhdistyvät tämän sesongin paljetit ja ensi sesongilla hottius-huippunsa saavuttava höyhen/sulkakoristelu. H&M:n musta paljetti-bolero päivittää helposti ja edullisesti vanhan bilekoltun tälle sesongille ja Accessorizen clutchissa helisevät trendikkäät over-size paljetit.

Mikäli paljetit alkavat jo tulla korvista, on yksivärinen Lanvin-tyylinen juhlamekko tyylikäs ja varma valinta. Hohtavat jalokivivärit smaragdinvihreä, ametistinvioletti ja rubiininpunainen sopivat erinomaisesti. Voimakkaisiin väreihin kannattaa yhdistää joko mustat tai metallin väriset asusteet. Sähäkkyyttää saa yhdistämällä esim. kirkkaanpunaiset kengät violettiin asuun. Kannattaa kuitenkin välttää ylistailaamista. Yksi asia/voimakas väri riittää.
Tyhmät ruotsalaiset eivät oikein ymmärrä pikkujoulujen päälle. Useimmilla työpaikoilla järjestetään toki julbord (=joulupöytä – haloo?), mutta ainakaan niissä yrityksissä, joissa Minttu on täällä ollut töissä, tuo tilaisuus ei tosiaankaan ole vastannut suomalaista pikkujouluperinnettä. Aikaisempina vuosina Mintun Suomi-tyttörinki on sentään järjestänyt itsellensä pikkujoulut, mutta nyt ovat nekin ryökäleet kaikki ryhtyneet pikkuvauvojen äidiksi, joten mitään kunnon festivaaleja tuskin tulee siltäkään suunnalta tänä vuonna. Tästä syystä tämän sesongin juhla-asuni hakevat paljettien ja jalokivien sijaan inspiraatiota yllä olevien kuvien tyylisistä asuista (vasemmalla Naomi Campbell ja oikealla joku muu Nina Riccin asussa). Hyvin istuva puolihame, juhlava toppi, kauniit kengät ja säihkyvät asusteet – ajatonta, pukevaa ja kaunista.

Oletko menossa pikkujouluihin? Onko monetkin tiedossa?? Mitä aiot laittaa päällesi? Onko paljetit löytäneet tiensä sinun juhlavarustukseen?


8 Responses to “Sesongin juhlavetimet”

 1. Avatar Desthea sanoo:

  Aika hiljaista taitaa olla pikkujoulurintamalla. Niin, jälleen kerran, enpä ole tainnut oikeastaan missään kunnon pikkujouluissa koskaan edes olla. Mutta eipä ole tullut oltua pahemmin työelämässäkään joten siinä yksi selitys.

  Jaa mutta kaveri taisi kyllä vähän vihjailla jostain pippaloista. Mikäli ne toteutuvat, kyseessä taitaa olla kuitenkin aika perus kotihipat jonne ei sen kummempiin lurexeihin tule pukeuduttua.. ;)

  Eipä ole näkynyt paljetteja mun tyylissä ainakaan vielä tähän päivään mennessä.. ;)

 2. Avatar Helmiä vai timantteja? sanoo:

  Tuo Ann-Sofien mekko on aika makee. Eikä Korsinkaan tuotos paha ole, kun vain olisi juhlia missä tuollaisia voisi käyttää! :>

 3. Avatar paloma pax sanoo:

  Ajattelin ensin jotain punaista, hopean/kullan kimaltavaa tai paljetteja… Ja puolihame & toppi yhdistelmää.

  Aikani kierreltyäni kaupoissa ja vaatekaapissani päädyin laittamaan juhlavamman mustan kynähameeni, korolliset herrainkengät ja liituraitaliivin…

  Sitten järki pakotti lisäämään paksummat sukkikset ja liivin alle mustan kauluspaidan.

  Juhlavuus syntyi oikeastaan sitten leijonanharjaksi pöyhitystä tukasta ja vahvasta silmämeikistä (yhdistettynä nude-huuliin).

  Vielä näitä kekkereitä on jäljellä ja jotain uutta pitäisi keksiä joka kerralle, että tuntuisi juhlalta. :)

  Mutta ihanaa kun saa juhlia!

 4. Avatar Minttu sanoo:

  Desthea: Kyllähän ne ”viralliset” pikkujoulut taitavat olla just niitä työpaikkojen järjestämiä. Kunnon kotihipat on silti aina ihan parhaita!

  Helmiä vai timantteja: Olisi tosiaan ihanaa, jos olisi sellaisia tilaisuuksia, johon kuuluisi pukeutua oikein perusteellisesti! Aika harvoin sellaisia gaaloja sattuu kohdalle… :)

  Paloma pax: Kynähame toimii aina! Meikillä ja hiuksilla saa muutettua kokonaisilmettä yllättävänkin paljon.

  Tosiaan ihanaa, että välillä saa juhlia ja laittautua!!

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  Ensi viikonloppuna olisi ensimmäiset pikkujoulut edessä ja vähän on täytynyt pohdiskella että mitä sitä oikein päällensä laittaa. Ostin mustan ihanan mekon, jossa on kivana yksityiskohtana musta kiiltonahkainen vyö. Nyt on sitten vaan ongelmana se että millaiset asusteet tuon kanssa laittaa. Laittaako mustat sukkahousut vai jonkun muun väriset? vähän nuo muut värit sukkahousuissa vielä vieroksuttaa ja sitten pitäisi olla jotain samanväristä asustetta, jota ei välttämättä löydy. Pelkään vaan että tulee liian musta asukokonaisuus, jos mekko, kengät, sukkahousut ja todennäköisesti laukkukin on kaikki mustia. jotain väriä tuohon täytyisi keksiä piristeeksi, korun muodossa ainakin. ja sekin ongelma on vielä, että laittaako mekon kanssa balleriinat (joilla voipi tulla aika kylmä jos on lunta silloin maassa) vaiko pitkävartiset saappaat. ettei vaan saappaat näytä liian massiivisilta pikkujouluihin, vaikka sirot saappaat ovatkin. huh, kyllä on paljon pohdittavaa tämän suhteen, ensimmäiset kunnon pikkujoulut kun minulle ovat. :)

 6. Avatar Minttu sanoo:

  Anonymous: Saapikkaat on tosiaan helposti vähän liian raskaat juhlamekon kanssa – riippuu tosin paljon saappaista. Mielestäni voit hyvin laittaa värilliset sukkikset ja päinvastoin olisin sitä mieltä, että liika väriyhdistely näyttää vain mummomaisen ylistailatulta. Esim. luumunpunaiset sukkahousut mustan mekon kanssa + mustat ballerinat (voithan ottaa vaihtokengät?)+ metallin väriset (hopea/kulta/pronssi maun mukaan) korut + musta pikkulaukku olisi ehdotukseni.

  Ja muista pitää hauskaa ensimmäisissä pikkujouluissasi!!

 7. Avatar mari-johanna sanoo:

  Itse olet ryökäle! Kyselty on pikkujoulujen perään mutta ei vaan kuulu vastauksia… vaikka pikkuvauvan äidiksi onkin päädytty ei sentään ihan juhlintaa meinata lopettaa (ehkä vähän vähemmän voisi juhlia kuitenkin kun silloin kerran, krhmmmm…)!! Mutta nyt alkaa kyllä mennä ajan kanssa vähän tiukille. Pidetäänkö tammikuussa…

 8. Avatar Minttu sanoo:

  Mari-Johanna: pikkujoulubileet tammikuussa ei kuullosta yhtään hullummalta! Olisi jotain hauskaa odotettavaa virallisen festivaalikauden jälkeenkin. :)