H&M kevät/kesä 2008

sunnuntai 25. marraskuun 2007

Viime viikolla useimmat ketjut ja isommat valmistajat esittelivät kevään 2008 mallejaan. Mintun ohjemassa oli viimeisenä vierailu H&M:n showroomissa. Mallisto ei tehnyt mitään suurta vaikutusta, vaikka joukossa olikin monta käyttökelpoisen oloista perusvaatetta. Räätälöidyt Jaqueline Kennedy ja Grace Kelly -henkiset jakut ja takit olivat ihan kivoja puuterisine väreineen ja kultareunaisine nappeineen… Sen sijaan Afrikka-etno-vaikutteiset asut toivat voimakkaasti mieleen ihan jonkun muun valmistajan.

Malliston parasta antia ovat sporttihenkiset pusakat, selkeät väriyhdistelmät ja modernit takit:

Kiiltävät materiaalit, näyttävät vetoketjut ja pusakkamalli ovat ajankohtaisia vielä ensi keväänäkin. Savenharmaa nahkapusakka on potentiaalinen kuuminta hottia -hitti.
Väriblokit ja OP-henkiset kuviot tuntuvat raikkailta ja ajankohtaisilta. Selkeälinjainen neulemekko yhdistettynä mustiin ballerinoihin ja harkittuihin yksityiskohtiin toimii monessa tilanteessa. Nilkkapituisesta väriblokkihameesta en ole ihan varma, mutta väkisin se halusi ikuistua kuvaan…

Ehdottomat suosikkini olivat nämä kaksi H&M Trend -malliston takkia/jakkua. Vasemmalla rennontyylikäs maihinnousutakki pellavasekoitekankaasta. Huomaa laskosteltu kaulus ja taskunsuut! Laatikkomainen pesemättömästä denimistä valmistettu pikkujakku on juuri ja juuri vyötärömittainen, hihat ylettyvät noin kyynärpäihin asti.
H&M:n Marimekko-mallisto ei ollut vielä esillä Showroomissa, vaikka tämä Organic Cotton -sarjan tunika ensisilmäyksellä siltä näyttikin. Ilahduttavaa on, että H&M jatkaa Organic Cotton -tuotteiden valmistamista, eikä kyseessä ollut vain media-huomiota havitteleva kertarysäys.

Monenlaista käyttökelpoista on siis odotettavissa ensi keväänä H&M:ltä, vaikka isommat aaah ja vau -elämykset jäikin kokematta.


5 Responses to “H&M kevät/kesä 2008”

 1. Avatar S I L V E R sanoo:

  Kävin viikonloppuna katsastamassa Adidaksen ensi kesän trendit!

  Samoilla linjoilla mennään: kiiltävää materiaalia ja pusakkamallisia takkej a!

  Ja tuli ihan ala-aste mieleen niitä verkkatakkeja katsellessa!

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Silver: Tsekkasin kanssa Adidaksen kevään malliston reilu kuukausi sitten täällä yhdessä pr-toimistossa, mutta he eivät olleet vielä saaneet Stella McCartneyn mallistoa sisään. Oliko Milttonilla niitä? Olisi tosi kiva kuulla mielipiteesi…

 3. Avatar Milla sanoo:

  Tuo sininen kiiltävä takki oli lääh. En kuitenkaan ole samaa mieltä kanssasi väriblokeista; niitä tuli nähtyä jo ihan tarpeeksi viime kesänä. Idea nilkkapituisesta hameesta kiehtoo – minä kun tuppaan kesäisin vaihtamaan usein hippivaihteen päälle :>

 4. Avatar Anonymous sanoo:

  Ilahduttavaa, että H&M jatkaa lapsityövoimalla kerätyn puuvillan käyttämistä organic cotton vaatteisiin<3

 5. Avatar Minttu sanoo:

  Milla: Nilkkapituinen hippihenkinen hame lipsujen ja kivan topin kanssa olisi kyllä ihan ykkösasu kesäksi!

  Anonymous: Olisi tosi hienoa, jos joku suuri vaatevalmistaja yhdistäisi sekä ihmisoikeudet että luonnonsuojelun. Yleensähän valittavana on joko Eko- tai ”reilu” kauppa.