Nudie Jeans ja ihmisoikeudet

tiistai 27. marraskuu 2007

Nudie Jeans Co. on tehnyt perustamisestaan eli vuodesta 2001 lähtien yhteistyötä Ruotsin Amnesty Internationalin kanssa. Viimeisin konkreettinen esimerkki yhteistyöstä on Nudien t-paitaprojekti, jossa 30 eri taiteilijaa sai tehtäväkseen suunnitella kukin ihmisoikeuksien julistuksen yhteen kohtaan liittyvän painatuksen.

Tänään oli Nudien putiikissa Skånegatan 75 t-paitaprojektin lanseeraustilaisuus. Paikalla oli taiteilijoita, Amnestyn ihmisiä ja paljon mielenkiintoisen näköisiä ihmisiä. Printtien alkuperäisversiot oli ripustettu taidegalleria-tyyliin seinille ja ja peileihin käsin kirjoitetut ihmisoikeusjulistuksen kohdat panivat miettimään…


Taulut eivät (valitettavasti) ole myytävänä. Pitäisiköhän ripustaa t-paita seinälle…Ajateltavaa hampaiden pesun lomaan? Ihmisoikeuksien julistuksen pykäliä peiliin kirjoitettuna.

Jokaisen paidan niskassa lukee kuvaan sopiva pykälä. Paidan hinta on noin 30 euroa ja jokaisesta paidasta 11 euroa menee suoraan Amnestylle. Projektin tarkoituksena ei ole tuottaa lainkaan voittoa Nudie Jeansille. Paitoja on myynnissä Skånegatanin putiikissa niin kauan kuin niitä riittää. Eli kannattaa pitää kiirettä, jos kantaa ottava, upea taide-t-paita himottaa!
Tärkeän ja hyvän asian lisäksi bileissä oli mukava rento tunnelma… Ja erityisesti tarjoilu oli äärettömän CHICK:Putiikkiin oli raahattu virallinen korv med bröd -kärry, joita Tukholmassa vilisee joka kadunkulmassa. Näin se on, kyllä hodari on aina hodari!

Pari tyylikästä juhlijaakin tarttui ”filmille”:

Erityisesti kiinnitin huomiota herra-henkilön upeisiin musta-valkoisiin gangsteri-kenkiin ja nahkarotsin cooleihin leopardikuvioihin.

Värikkääseen patch-work -jakkuun ja kirjailtuun hameeseen pukeutunut neito oli todella herkullinen ilmestys. Huomaa perhonen otsahiuksissa!


3 Responses to “Nudie Jeans ja ihmisoikeudet”

 1. Avatar Bisquits sanoo:

  Poikaystävälläni on juuri samanlaiset mustavalkoiset gangsterikengät, tämän syksyn GStarin mallistoa. :-)

  Hieno idea tuo ihmisoikeuspaita, vaikka käytännön toteutuksesta en itse hirveästi pitänytkään (kuviesi perusteella).

 2. Avatar mari-johanna sanoo:

  Oi, tässähän olikin hyvä vinkki ensi viikonlopun vieralukohteeksi Suomen kaverin kanssa. Ja joululahjaksikin tuommoisia voisi ostaa – jos niitä vielä on eikä ole myyty loppuun ennen viikonloppuna…

 3. Avatar Minttu sanoo:

  Bisquits: Kuvia oli tosi monenlaisia. Itseeni vetosi tuo graffitikynää pitelevä pikkutyttö, mutta kaverini, jonka kanssa siellä olin piti sitä aika kaameana… Hän löysi kyllä muita suosikkeja.

  Mari-Johanna: Kannattaa ehdottomasti poiketa siellä! Koko Nytorgetin tienoo on aivan ihanaa aluetta. Kannattaa testata Sacré Coeurin lattet. Paitoja on varmasti vielä viikonloppuna – uskoisin ainakin – niitä oli kuitenkin aika paljon.