Kevään ihanat kuosit

perjantai 30. marraskuu 2007

Tuntuu vähän hassulta puhua ensi kevään ihanista kukkakuoseista, kun ulkona on säkkipimeää ympäri vuorokauden, taukoamaton vesisade ja vaivaiset pari plus-astetta… Puhumattakaan siitä, että tänä viikonloppuna on ensimmäinen adventti – eli joulunodotus alkaa ihan virallisesti. Lisäksi rakastan joulua, sen tuoksuja, valoja, lämpöä ja yhdessäoloa! Kysymys ei siis ole mistään en-kestä-joulua-haluan-että-on-kevät -ilmiöstä. :)

Kuva: Balenciaga s/s 2008

Viime viikon showroom-kierros pyörii kuitenkin yhä vielä päässäni, joten muutama kevätsesonkipostaus on vielä lähiaikoina luvassa – ainakin noin ziljoonan kuvan kavalkadi kevään ihanista kengistä…. Tämän postauksen aiheena on kevään kuosit ja eihän sitä tiedä, vaikka siitä olisi hyötyä kaikille ahkera-liisoille, jotka tekevät joulusiivouksen vaatekaapissaan – saavatpahan pikkuisen vinkkejä, mitä kannattaa säästää kirpparikohtalolta!

Kukkakuosit ovat tehneet tuloaan takaisin ”kuuminta hottia” -listalle jo parin sesongin ajan. Kansainvälisten muotiviikkojen catwalkeilla nähtiin kevät/kesä 2008 -näytöksissä ennätysmäärä erilaisia versioita kukka-teemasta. Ensi keväänä myös meille tavallisille muotishoppaajille on tarjolla paljon valinnanvaraa.

Voimakkain trendi on selvästi erilaiset mummo-kukkakuosit. Tavoitteena on samantyylinen tunnelma kuin vintage-vaatteissa eli hiukan vanhahtavan romattinen. Värisävyt ovat puuterisen murrettuja tai tummantunnelmallisia – vanhaa roosaa, viininpunaista, violettia, yönsinistä ja lempeitä vihreän sävyjä yhdistelemällä saadaan aikaiseksi oikea fiilis. Parhaimmillaan kuosi on romattisissa mekoissa ja paidoissa. Pitsiset kaulukset, solmukkeet ja samalla kankaalla päällystetyt napit täydentävät tyylin.
Säväkämpää kukkakuosia kaipaaville on tarjolla trooppisia ja hedelmäisiä kuoseja toisaalta syvän mausteisissa ja toisaalta raikkaissa perusväreissä. Osa painatuksista muistuttaa elävästi 80-luvun lopun viskoosipaitavillitystä.
Jos kukkakuosit alkaa tökkiä, on tarjolla monenlaisia vaihtoehtoja. Hakaneulapainatus, viivakoodi tai miksei vaikka pitkästyttävän koulupäivän vihkosuttailuja muistuttava painatus tuo mukavaa vaihtelua. Hassut kuosit on iiseimmillään, kun ne puetaan päälle pienenä pintana esim. paita tai toppi riittää. Tosin uskalikoille oli ainakin H&M:n valikoimissa tosi psykedeelisiä housujakin. Kasariviboja…
Yllättävän voimakkaan paluun tuntuu tekevän myös pilkkukuosi. Valkoiset pikku pallot näyttävät suloiselta ja raikkaalta ihan minkä värisellä pohjalla tahansa ja kuosi toimii yllättävän hyvin isonakin pintana (vasemman yläkulman oranssi esitys on oikeasti puoleen reiteen ulottuva takki). Tiedän ainakin yhden tauolla olevan muotibloggarin, joka hihkuu pilkkukuosin paluusta. Espritin ruutukuosinen pikkujakku änkesi väkisin mukaan tähän kuvaan… ja kivastihan siinä on yhdistelty suoraa ja vinoa ruutua!

Kuosikuvat on koostettu Åhlénsin, Indiskan, Elloksen, Kappahlin, Lindexin, Soaked in Luxuryn, H&M:n ja ehkä vielä jonkun muunkin kevätmallistoista räpsityistä kuvista.


4 Responses to “Kevään ihanat kuosit”

 1. Avatar Milla sanoo:

  Aaah, kukkakuoseja, ja varsinkin mummo-sellaisia! Kirjoittelinkin jo juuri omaan blogiini näistä ihanuuksista. Toisaalta tuntuu vähän tylsältä, että niistä tulee ”muotia”, koska ne olivat viime kesän suurin lempparini ja minä olen tyhmä ja pinnallinen ja en pidä muoti-ilmiöiden superleviämisestä ;)

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Milla: On tosiaan vähän kurjaa, jos tyylistä, joka on just se ”oma juttu” tulee kaikkien suosikki… Itselläni on vähän kaksijakoinen suhtautuminen kukkakuosiin – pidän etenkin romanttisista mummo-kukkakuoseista tosi paljon, mutta päälläni se näyttää helposti jotenkin liiankin mummomaiselta. :)

 3. Avatar Anonymous sanoo:

  kauan oot muuten asunu Tukholmassa? se on aivan ihana paikka!! aina ku käyn siellä tulee sellanen olo et ois tullu kotiin.. muuttasin sinne jos osaisin paremmin ruotsia..

 4. Avatar Minttu sanoo:

  Anonymous: Muutin tänne kesällä 2000 – eli vähän yli seitsemän vuotta sitten. Ruotsinkieleni oli todellisessa ruosteessa tuolloin, enkä ole ikinä ollut kovin hyvä siinä. Tuskin sain sanaa suustani aluksi, mutta kyllä se siitä pikkuhiljaa (parin hyvän ruotsin kurssin avustuksella) lähti sujumaan. Tukholmassa on niin paljon huonoa ruotsia puhuvia ihmisiä ympäri maailmaa, että ketään ei hämmästytä, jos puhe vähän takeltelee. Niin että jos tänne hinkuat, älä anna kielitaidon olla esteenä! Kyllä se siitä hoituu ”luonnonmenetelmällä”!