Kevättakit Top 5

sunnuntai 30. maaliskuun 2008

Sunnuntaipäivä on kulunut leppoisasti metsästellen pisamia nenänpäälle kevätauringossa. Ihan mahtavaa!! Levitettiin jopa puutarhakalusteet pihaan ja syötiin lounasta ulkona t-paitasillaan ja aurinkolasit nenällä. Vähänkö siis on kevät!! :D

Kevään tulon kunniaksi Top 5 -lista sesongin parhaimmista takeista:
Boyfriend jacket

Väljähkö pidemmän mallinen musta tai tummansininen perusjakku sopii niin farkkujen kuin mekonkin kanssa pidettäväksi. Ajankohtaisin malli on reilusti lantiolle ylettyvä ja melko suoralinjainen leikkauksiltaan – vähän kuin olisit lainannut jakun poikaystävän garderobista. Kaikkein kurvikkaimpien jakkujen voi antaa levätä kaapissa tämän sesongin yli. Olkalinjan tulee olla väljyydestä huolimatta istuva ja yleisilme ei saa olla ”säkkimäinen”. Koulupukumaiset ja ”purjehdusklubi”-tyyliset jakut ovat myös tosi jees, jos kaipaa hiukan koristeellisempaa outfitia. (Kuva: TopShop)
Bomber jacket
Sport fashion vaikutteet parhaimmillaan! Cool vyötäröpituinen nailonpusakka, jonka katseenvangitsijana toimivat näyttävät vetoketjut ja kiiltävät materiaalit. Musta ja harmaa ovat varman päälle pelaavan valinta, mutta myös kirkkaanpunaiset ja sähkönsiniset bomber jacket -tyyliset takit ovat kuuminta hottia. Sopii loistavasti yhdistettäväksi korkeavyötäröisen hameen ja tennareiden kanssa tai miksei vaikka henkselishortseihin ja kasariavokkaisiin… (Kuva: H&M)
Farkkutakki
Farkkutakki on tehnyt jo viime keväästä ”bubbling under” -tyyppistä paluuta trendiväen suosioon. Ainakin täällä Tukholmassa on 2nd hand putiikeista imuroitu tehokkaasti kaikki pienikokoiset hyvin vaaleaksi kuluneet perusfarkkutakit. Parhaimmillaan farkkutakki onkin juuri silloin, kun se istuu napakasti päällä ja on sopivasti kulahtanut. Farkkutakki sopii yhdistettäväksi käytännöllisesti katsoen mihin tahansa kevään lookeista kukkamekoista sailor-tyyliin ja etnohippivetimiin. Kannatta kuitenkin varoa kokonaisessa denim-univormussa esiintymistä – se antaa helposti tosi töntin vaikutelman, vaikka Chanel moisia kokonaisuuksia kevätnäytöksessään esittelikin.
Ihana Kirsten Dunst yhdistää vaalean farkkutakin mustaan simppeliin asuun ja RayBan Wayfarer -aurinkolaseihin. Me likes! (kuva: people.com)
Trenssi

Klassikko vuodesta toiseen… Perusvärinen (musta, tummansininen, khaki ruskea) trenssi tulisi kuulua jokaisen peruspuvustoon. Hyvin istuvasta trenssistä on iloa vuosikymmeniksi, joten sen hankinnassa kannattaisi panostaa laatuun, vaikka se sitten tietysti näkyy hinnassa. Mintun varastoista täydellinen trenssi vielä puuttuu, vaikka jo muutama vuosi sitten hankittu Hilfigerin valkoinen vähän kipparityylinen takki onkin täyttänyt melko hyvin tuon tehtävän. Kuvan Burberry Prorsumin (kuva: n-a-p) tajuttoman upea nyöriyksityiskohdilla piffattu trenssi saisi kyllä erittäin mielellään tulla täyttämään garderobiani jäytävän ammottavan aukon! (Sponsor… anyone??? ;D)

EDIT: Tuike ystävällisesti muistutti, että löytyyhän Mintun varastoista se Cavallin H&M:lle suunnittelma trenssi. Se on just tosi hyvä ja oikein hieno trenssi, käypä moneen menoon… Mutta jos nyt joku jo ehti innostua sponsoroimaan tuommoisen nirunaruburberryn Mintulle, niin tänne vaan! Saa niitä kaksikin olla. Eriväriset ja kaikkee…
Biker jacket
Ahhh… Sokerina pohjalla! Ehkäpä en ryhdy sen kummemmin perustelemaan miksi biker jacket on kevättakkien top vitosen ehdoton ykkönen. Joku pian kuvittelisi, että vedän vain kotiinpäin, kun garderobistani sattumoisin löytyy se… Sanonpahan nyt vain, että biker takki sopii ihan minkä asun kanssa tahansa, piristää harmaana päivänä ja saa pitkästyttävät vanhat asukokonaisuudet näyttämään ihanilta ja cooleilta! Ihan tosi!!


7 Responses to “Kevättakit Top 5”

 1. Avatar tuike sanoo:

  Tuike täällä pilkunviilaustuulella veroilmoitusta pikkutunneille täytettyään: Kristen Dunst lienee Kirsten Dunst (vai onko eri pimu?)?
  Ja trenssistä puheenollen: etkös männävuonna ostanut H&M:n mustan trenssin sen italiaanopapan designaamana?

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Tuike: Ainiijooo!!! Keväaurinko varmaan pehmitti aivomassan täysin. Kirjotusvihreitä tekstissä on näköjään muitakin, mutta se musta trenssi olis tosiaan pitänyt muistaa. Huh huh! Nukkumaan pitäis mennä… :) Tsemppiä veroilmoituksen kanssa!!

 3. Avatar Henna sanoo:

  Kevään takkimuoto on kyllä mielestäni aivan ihana! Paljon eri tyylisiä takkeja -varmasti jotain jokaiselle :)

 4. Avatar Dolce Vita sanoo:

  Itse taidan tänä keväänä pitää paljon lyhyttä mc-takkiani, sekä vahvassa asemassa on myös äidin vanha trenssi 70-luvulta. Trenssi on vähän sellainen, että se on joka kevät muodissa :)

 5. Avatar Minttu sanoo:

  Henna: On tosiaan monenlaista linjaa tarjolla. Eläköön valinnanvapaus!! :)

  Dolce Vita: Oi – äitisi trenssi on varmasti aivan ihana!! On kyllä mahtavaa, että jotkut vaatekappaleet ovat aina enemmän tai vähemmän muotia. Silloinkin, kun trenssi ei ole trendikkäimmillään, on se kuitenkin tyylikäs klassikko. :)

 6. Avatar Lotte K sanoo:

  Meinasin pillahtaa itkuun kun viime kesänä selvisi että äitini oli myynyt ihanasti kulutetun ja todella istuvan farkkutakkini vuodelta 98 kirpputorilla! Toivon että pääsen farkkutakkihimostani ensi kesään mennessä, ei kuitenkaan ole niin ”oma juttu” että siihen kannattaisi sijoittaa. Bikerjacket sen sijaan on tilattu ja tulossa, odottelen innolla :)

 7. Avatar Minttu sanoo:

  Lotte K: Oivoi farkkutakkisi kohtaloa!! Joskus sitä vain ei kertakaikkiaan näe joidenkin vaatteiden tulevaa arvoa. Ja toisaalta kaikkea ei pysty säilyttämäänkään… Onneksi sulle on tulossa bikersi! I’m in love with mine!! :)