(Esi-)Historiallinen neule

tiistai 01. huhtikuun 2008

Minttu oli lukion tokalla, kun ihana äiskä puolen vuoden jankutuksen jälkeen lopulta neuloi upean syvän violetin pitsineuleen Mintulle. Neuleessa on erilaisia pitsikuviorivejä, jotka muodostavat poikkiraitaisen yleisvaikutelman. Malli on aika väljä, hihat reilut ja pääntie on simppeli vene-pääntie, joka sopii malliin tosi hyvin.

Vuosikaudet pitsineule on ollut ihan lempparivaate, joka on seurannut mukana niin Provinssiin kuin reilaamaankin ja tietty palvellut fiksumpaakin pukeutumista vaativissa yhteyksissä. Nykyisin samainen pusero on päätynyt lähinnä Karkin ja Peetun vaatekaappiin. Esim. Peetun keväisen koulupäivän asu:

 • violetti pitsineule, Peetun mummun neuloma :)
 • farkkushortsit, Gina Tricot
 • legginssit, H&M
 • alla valkoinen toppi, H&M

Neuleen ohje löytyy jostain 80-luvun alkupuolen/puolivälin Suuri Käsityölehti -lehdestä, joka silloin oli tosin nimeltään Suuri Käsityökerho -lehti.. Lehdessä oleva malli oli toteutettu keltaisella langalla. (Kaikkea sitä muistaakin…)

Hokasin muuten justiinsa, että edellisestä arvonnasta on jo vaikka miten paljon aikaa. Siispä tänäiltana on Aprillipäivän kunniaksi tiedossa Suuri Ripsiväriarvonta!! Palkintona on iso kasa uutuus-ripsivärejä ja vähän vanhempiakin suosikkeja… So Stay Tuned!

(ja tää ei sit oo mikään aprillipila… :))


5 Responses to “(Esi-)Historiallinen neule”

 1. Avatar Anonymous sanoo:

  Todella kaunis!!!!

 2. Avatar Dee sanoo:

  Ihana neule. :)

  Aprillipäivä on ihan kamala kun kokoajan pitää olla tarkkaavaisena eikä uskalla uskoa oikein mihinkään. :D

 3. Avatar tuike sanoo:

  Hih, muistan tuon neuleen niiltä akuperäisiltä esihistoriallisilta ajoilta, hauska nähdä, että on hyvässä käytössä yhä!

 4. Avatar Minttu sanoo:

  Anonymous: Kiitos! :)

  Dee: Kiitos, kiitos! :)

  Mietin hetken, että olisinko keksinyt jonkun hauskan aprillipilan tännekin, mutta se jäi tekemättä. Oikeastaan aika rasittavaa koko pilailu…

  Tuike: Jotkut asiat vaan säilyy! Välillä meillä on melkein lista kuka saa pistää neuleen päällensä minäkin päivänä… :D

 5. Avatar strawberries sanoo:

  Voi Minttu, oletko käynyt Rellun? :) Itse valmistun sieltä ylioppilaaksi tänä keväänä. Opettiko Mattelmäen Pekka sinua? :D