In my Dreams

perjantai 30. toukokuu 2008

Parantumattomalle haaveilijalle erinomaisesti sopiva haaste tipahti ihanaiselta Shandilta. Top 5 –listan valinta tuotti hiukan päänvaivaa. Oikeasti tärkein unelmani on, että Karkki ja Peetu olisivat onnellisia, pysyisivä terveinä ja löytäisivät paikkansa elämässä, kun sen aika on. Muutenkin taitaa Mintulla ikä painaa jo sen verran (ha ha – siinä se nyt sitten tuli!), että huoli omasta ja läheisten terveydestä painaa ja toisaalta peace-on-earth –tyyppiset maailmanparannushaaveet henkivät vakavia missiviboja. Kestohaaveiden top ykkönen on mielettömän suuresta lottovoitosta haaveileminen, mutta koska en ikinä lottoa, niin jätetään sekin viralliselta listalta pois…

Mintun Haaveiden TOP 5:

1. Suomen kesä ja sauna!
Rakastan kesää, lämpöä ja aurinkoa! Täällä Tukholmassa ollaan suunnilleen samoilla leveysasteilla kuin kotikonnuillani Tampereella, joten kelien puolesta ei ole valittamista. Jotain kuitenkin puuttuu. Vaikka ruotsalaiset toki saunovat, ei saunaperinteet ja saunomistavat ole lähimainkaan samat. Yksi kaverini käänsi viime kesänä puoli Ruotsia ympäri, koska olisi halunnut saunomaan suomalaistyyliseen rantasaunaan järven tai meren rannalle. Ei löytynyt. Tällä hetkellä ykköshaaveeni on siis päästä saunomaan kunnon puusaunaan, pulahtaa uimaan kirkkaaseen järveen ja tämä kaikki mieluiten yhdessä hyvien ystävien kanssa. (Tinniiii – pystyiskö tän fiksaan kesällä, kun tuun Tampereelle?!?)

2. Pariisin muotiviikot
Kaikki credsit Tukholman muotiviikoille – joka kerta, kun olen saanut kunnian olla paikalla, olen ollut todella vaikuttunut tapahtuman uutta luovasta ja tulevaisuuteen uskovasta ilmapiiristä. Näytöksissä ja väliajalla tunnelma on ihanan sähköinen ja fiilis kirjaimellisesti kihelmöi iholla. Silti – tai oikeastaan juuri siksi – on suuri haaveeni päästä oikeille suurille hienoille muotiviikoille. New York, Milano, Lontoo, Sydney – kaikki käy, mutta kyllä muotiviikkojen kruunujalokivi on Pariisi. Saada kutsu kaikkiin nimekkäiden suunnittelijoiden näytöksiin – unelmien täyttymys!! Paikasta front rowlla tuskin tohdin edes unelmoida…

3. Maraton maailman ympäri
Tämän vuoden maraton jäi Mintulta kokonaan väliin (olen ollut kotona toipilaana leikkauksen takia viime viikon tiistaista lähtien – siksi on ollut vähän hiljaista ”päivän asu” –rintamallakin, jos nyt joku on sitä ehtinyt ihmetellä…), mutta kohtapian pitäisi taas päästä juoksemaan ja sitten jävlar! Tykkään hurjasti maraton-tapahtumien tunnelmasta, juoksijoiden välisestä ”yhteenkuuluvuudesta” ja mikään ei tietenkään voita sitä fiilistä, kun vihdoin on maalissa. Haaveilen juoksevani ainakin New Yorkin, Berliinin ja Hawaiin maratonit. Alpeillakin järjestetään kuulemma maraton ja onhan niitä vaikka mitä hauskoja ja mielenkiintoisia paikkoja tarjolla.

4. Tilava ullakkohuoneisto Vasastanista
Don’t get me wrong! Tykkään ihan mielettömästi uudehkosta, avarasta, valoisasta, ateljee-tyyppisestä rivitalokodistamme. Silti haaveilen aina välillä isosta ja valoisasta, mielellään kahdessa kerroksessa olevasta modernisti sisustetusta Vasastanissa sijaitsevasta ullakkohuoneistosta, jossa olisi iso kattoterassi länteen. Saahan sitä haaveilla.

5. Kissanpentu
Varsinainen kestohaave… Olen haaveillut omasta kisusta niin kauan kuin muistan. Ikimuistoiset kaksi vuotta eloani sulostuttivat ärhäkkäluonteinen Keijo ja haaveilija Feline. Tavallisia maatiaiskisuja molemmat. Nuo kaksi vuotta, jolloin en enää asunut kotona, enkä vielä ollut vakinaistunut kissa-allergisen mieheni kanssa on ainoa ajanjakso, jolloin en ole haaveillut kissanpennusta. Onneksi Karkki ei ole allerginen kissoille. Hän on suunnitellut hankkivansa pennun heti, kun muuttaa pois kotoa. Onhan se rumaa, jos äiti toivoo, että lapsi muuttaa pois, mutta kun… :D Kuvan täydellinen siperian kisu tulee täältä.

En ole ihan varma ketkä kaikki on jo haastettu, mutta haastan mukaan:

Marikan
Jennin ja
Jenni!:n

Ehkä jonkun pikkuhaave toteutuu tänään sillä ohjelmassa on:

Kesäkisan tulosten julkistus vielä tänä iltana! On muuten ihan mahtavan ihana lukea kaikkia vastauksia!! Toivottavasti ymmärrätte, että en voi vastata kaikille henkilökohtaisesti… :)

Kannattaa muistaa myös putiikin tilausarvonta! 50 euron lahjakortin arvontaan osallistuvat kaikki perjantain aikana tehdyt tilaukset.


14 Responses to “In my Dreams”

 1. Avatar seeds sanoo:

  Minulla on kunnia tuntea henkilökohtaisesti tuon kyseisen täydellisen sibirskipennun yhtä täydellinen isä:) Hurmaavia otuksia! Seurallsia sohvatyynyjä.

  Ja siperian kissat eivät aiheuta oireita kaikissa kissa-allergikoissa, tätähän monet kasvatajat mainostavat ja siinä on todellakin ihan vinha perä. Kannattaisi mennä tutustumaan rotuun jonkun kasvattajan luo, ruotsisakin löytyy varmasti vaikka kuinka monta.

 2. Avatar Sirpa sanoo:

  En olisi ikinä ajatellut että sinä olet karkin ja peetun äiti oot niin nuorekas :) vai tajusinko väärin että et oo kummannkaan äiti?

  Se olis kyllä unelmaa päästä jonnekkin Pariisin tai ihan sama minkä kaupungin ja minkä suunnisttelijan kutsuvieraaksi. Ja kissatkin on tosi kivoja, mutta ite unelmoin enemmän koirasta.

 3. Avatar Marianne sanoo:

  Hih. Olihan se pakko pikkutilaus sitten tehda. :D

 4. Avatar jenni! sanoo:

  Oioi, vastaan haasteeseen mahdollisimman pian! :)
  Ja nyt jos menisin tekemään sitä tilausta… ;)

 5. Avatar Cerisier sanoo:

  Maraton on varmaan hieno juoksu, ehkä joskus minäkin… Tällä hetkellä tosin olisin onnellinen jos pääsisin edes lenkille, eikä meikäläisen juoksurutiinilla maraton ole mahdollista vielä pariin vuoteen. Pitäähän ihmisellä olla tavotteita :)

  Luin jutun jostain ranskalaisesta maratoonista, jossa osallistujat pukeutuvat naamiaisasuihin ja voittaja saa palkinnoksi painonsa verran viiniä. Olisi kisa meikäläisen makuun :D

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Bongattu sinut kauppalehdestä.

 7. Avatar Minttu sanoo:

  Seeds: Oivoi! Olen käynyt tuon kasvattajan sivuilla haaveilemassa kissanpennusta vaikka kuinka monta kertaa… Tuo katras menee ihan suoraan sydämeen!!

  Norjalaisista metsäkissoista sanotaan ihan samaa – että eivät olisi kovin allergisoivia. Asuttiin muutama vuosi sitten omakotitalossa ja naapurissa oli norjalainen metsäkissasiskokset. Hoidettiin tosi usein heidän kisuja, kun olivat kovia matkustamaan ja sitten kun heidän vauvansa alkoi olla ”tarraamisiässä” pitkäkarvaisempi niistä käytännössä muutti meille. Peetu, joka periaatteessa on enemmän allerginen, ei saanut mitään oireita, vaikka lopulta kissa jopa nukkui sen sängyssä. Mies sen sijaan (joka tykkää myös kissoista tosi paljon) sai aika pahaa ihottumaan käsiin… Muutossa suunniteltiin jo pennun hankkimista, mutta järki sitten lopulta voitti. :)

  Sirpa: Juu, Karkki ja Peetu on mun tyttäriä! Rypyt ei näy niin hyvin kuvissa… ha ha! ;D

  Marianne: Perille tuli – paketti lähtee täältä yhtä helposti Britteihin kuin Suomeenkin! :)

  Jenni!: Mun mielestäni tällaiset haasteet on tosi kivoja! :)

  Cerisier: Maraton onnistuu kaikilta, jos se onnistuu minultakin! Mutta tuollainen viini-maratoni mun pitää ehdottomasti löytää!! Kerrankin olisi hyötyä myös siitä, että ei ole ihan höyhensarjalainen! :)

  Anonymous: Ohnoes! Toivottavasti oli asiallinen juttu… Mun piti olla siinä vaan ihan pikkuosassa. :)

 8. Avatar MouMou sanoo:

  Oo, kissat ovat NIIN ihania!<3

 9. Avatar Minttu sanoo:

  Moumou: No niin on!! :)

 10. Avatar Mari-Johanna sanoo:

  Hih :)
  Mutta löysinhän sitten lopulta Hellasgårdenin saunan, joka oli kaiken lisäksi ihan ok – vaikka ei omaa mökkisaunaa voitakaan. Mutta kelpaa kyllä paremman puutteessa. Vettäkin jopa saa heittää kiukaalle ;) Mennäänkö joskus yhdessä?

 11. Avatar Minttu sanoo:

  Mari-Johanna: Nojoo – mennään ilman muuta!! En nyt ihan tarkasti muistkaan tuota… pääsikös sieltä oikein uimaan?

 12. Avatar Mari-Johanna sanoo:

  Pääsee jopa ihan aitoon järveen uimaan :) Sinne siis!

 13. Avatar Minttu sanoo:

  Mari-Johanna: It’s a deal!! :)

 14. Avatar free lotto sanoo:

  Yutarets! kasagad bah!