Jäätelökesä

lauantai 31. toukokuu 2008

Klikkaa ensin tästä sopivaa taustamusiikkia.

Melkein pari viikkoa on tullut vietettyä hillittyä toipilasaikaa kotinurkissa. Tänään lähdettiin kuitenkin vähän palloilemaan Söderiin. Ennen lähtöä tsekkasin tietenkin blogit, niinkuin aina, ja löysin Honey Junkien mahtavan kesäarvonnan. (Linkitin sen nyt tähän vain, koska haluan tuplata tsäänssini. Sinun ei tarvitse osallistua kisaan sillä haluan voittaa sen pääpalkinnon! HALUAN!!)

Kolmen parhaan kesäbiisin valinta on piinannut mieltäni koko päivän. Yksi ehdoton suosikki listalle on Maaritin Jäätelökesä. Se jotenkin onnistuu tavoittamaan kesän loppumiseen liittyvän haikeuden, joka on läsnä jopa upeimmassa alkukesän hellepäivässä. Niinkuin esimerkiksi tänään.

Työn alla on kattava Söderin shoppailuopas. Södermalm on niin paljon muutakin kuin perus-Götgatan. Tarkoitus on tehdä reittikartta, jonka avulla olisi helppo suunnistaa niin Söderin high fashion- kuin vintage-keitaisiin ja antaa myös vinkkejä hyvistä kahviloista ja lounaspaikoista, joissa virkistäytyä shoppailukierroksen lomassa.
Jäätelökesä-teemaan osuva Södervinkki: Skånegatanin päässä ihan Nytorgsparkenin vieressä sijaitsee AH’s Glassbar, josta saa Tukholman parasta jäätelöä. Paikan itse tehdyn italialaistyyppisen jäätelön on tukholmalaiset äänestäneet ykköseksi monena vuonna peräkkäin. Kahvistakaan ei voi sanoa moitteen sanaa.

Läheisestä Nytorgsparkenista löytyy paitsi löhöilyyn sopivia aurinkotuoleja myös kunnollinen leikkipaikka lapsille. Leikkipaikkoja ei keskusta-alueella ole mitenkään liiaksi, joten tänne kannattaa suunnata, jos piltit kaipaavat pientä verryttelyä shoppiluturneen lomassa.


6 Responses to “Jäätelökesä”

 1. Avatar Dolce Vita sanoo:

  Tänään on ollut tosi lämmintä myös pohjoisemmassa Ruotsissa. Kieltäydyin kuitenkin tänään jäätelöstä, vaikka poikaystäväni olisi tarjonnut… onkohan mulla kuumetta ;)

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Dolce vita: Miten saatoit!! ;D Eivais – meille kävi melkein samoin, sillä mies ei halunnut jätskiä, vaikka yleensä kyllä kaikki makea kelpaa enemmän kuin hyvin! Lopulta kyllä puolet mun jäätelöstä päätyi hänen suuhunsa… :)

 3. Avatar Sakari sanoo:

  Juuri tuossa kyseisessä puistossa kavereiden kanssa nautittiin aurikoisesta aamusta Tiistaina. Ensimmäisellä kerralla kun kävin seikkailemassa söderissä niin bongasin tuon paikan.
  Aivan mielettömän mukava ja rauhallinen paikka.

 4. Avatar Minttu sanoo:

  Sakari: Nytorgsparken ja koko Skånegatanin tienoo on mun ihan ehdottomia lempparipaikkojani Tukholmassa!

 5. Avatar LizaJane sanoo:

  Oltiin juuri eilen Söderillä. Ihana päivä oli muutenkin, Ramlösaa ja jäätelöä kului kiitettävästi… :D Eikös tuon puiston yhdessä kulmassa ole Stadsmissionin kirppari?

 6. Avatar Minttu sanoo:

  Lizajane: No just siinä! Voi olla siis, että melkein tavattiin! :)