Ilmaislehtien aatelia

sunnuntai 01. kesäkuun 2008

Monien tukholmalaisputiikkien ovensuusta löytyy läjä ajankohtaisia flyereita ja kohtuullinen valikoima ilmaisjakelulehtiä. Rasittavimmillaan ilmaisjakelulehdet ja Stockholm City Guide -tyyppiset viritelmät ovat selkeästi tehty mainostajien ehdolla. Jos maksat, pääset lehteen. Shoppailu-, klubi-, ja ajanvietevinkit ovat näissä läpysköissä samoja väsyneitä vuodesta toiseen. (Vaikka hei – NK on oikeasti vierailemisen arvoinen paikka foreverandever)

Onneksi joukossa on hyviäkin julkaisuja. Peoplen nappaan aina mukaani, vaikka sen pääpaino on indie-pop/rock klubiskenessä ja street-muodissa, jotka eivät ole ihan core-kiinnostuskohteitani. Mukavan soljuvasti kirjoitettujen lyhyiden juttujen avulla on helppo pysyä mukana viimeisistä villityksistä. Näppärän pienen kokonsa ansiosta People sujahtaa helposti laukkuun ja indie/street orientoituneelle Tukholman vieraalle sieltä löytyy paljon menovinkkejä.
Rodeo on kuitenkin ehdoton ykkössuosikkini! Lehdessä on aivan käsittämättömän laadukkaita muotireportaaseja, I mean, kysymys on kuitenkin ilmaisjakelulehdestä. Rakastan päätoimittaja Daniel Björkin kriittisiä, älykkäitä, nokkelia ja asiantuntevia pääkirjoituksia ja artikkeleita muodin ilmiöistä. Suhteellisen halvalle paperille painettu Rodeo pesee laadukkaan sisältönsä ja viileän taittonsa avulla monet kalliilla rahalla myytävät muotilehdet moneen kertaan.

Varsinainen vinkkiosasto on Rodeossa icke-existerande, eli sitä ei ole. Lehteä kun ei ole suunnattu ensisijaisesti muodinnälkäisille turisteille vaan paikallisille asukeille. Vinkkipuolella paras on perinteistä muotilehteä olomuodoltaan muistuttava iCity, jota on saatavilla ainakin monista keskustan tavarataloista, Galleriasta ja SOUKista.
Mikäli Tukholman reissua ei juuri nyt ole tiedossa, voit ladata lohdutukseksi tuoreimman Rodeon itsellesi tästä.


3 Responses to “Ilmaislehtien aatelia”

 1. Avatar vali sanoo:

  kiitos kivasta postauksesta. työskentelen itse viestintäalalla ja ikuinen harmini on suomen surkea asiakas-, henkilökunta- ja ilmaisjakelulehtien jama. tai lähinnä niiden puute. kiva kuulla, että lahden takana asiat hoidetaan paremmin, ehkäpä tulevaisuudessa siis täälläkin :)

 2. Avatar White Linen sanoo:

  Blogisi on hyvä. Pidän tyylistäsi, siis sekä pukeutumistyylistäsi , että tavastasi kirjoittaa.
  Helppo huomata että et ole enää mikään epävarma tyttönen, vaan 40 +, niin kuin minäkin:-)

 3. Avatar Minttu sanoo:

  Vali: No ainakin tuo Rodeo on mielestäni niin hyvä, että varmaan ostaisin sen, jos se ei olisi ilmainen. Joitakin vielä kunnianhimoisempia projekteja (esim. vain vajaan vuoden ilmestynyt Odd at Large) on täälläkin jouduttu lopettamaan kannattamattomina.

  White linen: Kiitos!! On hyvä, että tänne blogosfääriin mahtuu meitä vähän aikuisempiakin. :)