Hallo, Ich bin ein Berliner!

perjantai 06. kesäkuun 2008

Olen palannut muutama päivä sitten kotioloihin ja ajattelin nyt kertoa mun Berliinin reissustani! Matka oli osa Berliiniaiheista koulukurssia ja mukaan lähti 75 lukion kakkosta, minä mukaan luettuna. Kakkosia tuli enimmäkseen mun koulusta VRG- Odenplanilta mutta myös VRG-JarlaplaniltaKoko Berliini-kurssin lukeminen oli todella antoisaa. Me opiskelimme puoli vuotta Berliinin historiaa katsomalla elokuvia kuten Good Bye Lenin ja Das Leben der Anderen sekä tekemällä muita hyvin kevyitä tehtäviä. Kurssin aikana ja erityisesti matkalla oli helppo tutustua paremmin niin oppilaisiin kuin opettajiin. Berliinissä sai mahdollisuuden tavata ihmiset aivan uudessa ympäristössa ja oli hauska tuntea kuinka kaikki rentoutuvati ja halusivat vain pitää hauskaa vaihteeksi. Ero oli iso verrattuna koulun joskus hyvin raskaaseen ja stressantuneeseen ilmapiiriin.
Ensivaikutelma Berliinistä oli hieman harmaa ja karu. Meidän hotelli Transitloft oli vanhan Itä-Berliiinin puolella enkä voinut olla ihmettelemättä, mikä tässä hyvin keskinkertaisessa ja rappeutuneessa kaupunginosassa saatta kiehtoa monia kriitikkoja. Mitenkä tämä paikka saattaa olla se kaupunki, joka on jokaisessa turistioppaassa ja naistenlehdessä palvottu bilettäjien mekaksi? No, ei auttanut muu kuin illalla vetää paras bilemekko päälle (äitin musta kynähame Monkista tuubimekoksi vedettynä) ja lähteä etsimään bileitä. Tulos oli hyvä! Berliini kasvoi päivä päivältä ja yö yöltä minun silmissäni ja nyt minä en toivo muuta kuin lentolippua takaisin!

Mitä kannatta siis tehdä Berliinissä? Minun paras vinkkini on, että ei kannata hienostella, vaan jos on ensimmäistä kertaa uudessa kaupungissa, on kunnon turistibussikierros todella antoisa. Berliinissä voi näin hahmottaa kuinka kaupungissa voi kulkea ja nähdä nähtävyyksiä kuten Brandenburger Tor,Juutalaisten muistomonumentti, Sieges Säule, Check Point Charlie hyvin yliarvostettu imho) Ka De We – Berliinin shoppailuparatiisii ja paljon paljon muuta.
Secondhandia löytää kahdesta paikasta. Prenzlauer Berg on Berliinin opiskelija-alue ja kuulemma ei kovin hyvä paikka turisteille iltasin, mutta päiväsaikaan voi tehdä mahtavia löytöjä. Toinen apaja löytyy Frankfurterplatzin torilta. Siellä oli kolmekerroksinen secondhand kauppa nimeltä Humana. Humana oli mahtava paikka! Alimmassa kerroksessa sai ostaa vaatteita, kenkiä, laukkuja – ihan mitä vaan – halpaan kilohintaan! Toisissa kerroksissa oli sitten muuta =)


Bileetkin tuli sitten löydettyä ja yöelämä oli aivan mahtavaa! Juomat olivat halpoja ja elektro/house musiikki oli yhtäkkiä paikallaan.
Kolme paikkaa, joita mä haluan suositella: 1. OstBahnhof on vanha U-bahn -asema, jossa on ikuiset bileet ja viikonloppuisin mahtava meiniki. Tanssitilaa oli enemmän kuin mitä yhdessä illassa kerkesi nähdä ja psykedeeliset ihmiset loivat mahtavan tunnelman! Paikalle löytää taksikuskin avulla tai kysymällä 2. Weekend, Alexanderplatzilla sijaitseva hieman siistimpi klubi sijaitsee kuudennessatoista kerroksessa. Ylös pääsee 10 eurolla ja sieltä löytää todella ison elektro/house tanssilattian ja Baarin. Kerrosta ylempänä on terassi josta on mahtava näköala Alexanderplatzin ja koko Berliinin yli. 3. Marakesh on hiemanrauhallisempi baari, jossa pöytään voi tilata ison vesipiipun.

Tschüss


7 Responses to “Hallo, Ich bin ein Berliner!”

 1. Avatar Timantti sanoo:

  Tosi kiva postaus ja hyviä vinkkejä :) Onkin ollut aikeissa lähteä käymään berliinissä ja nyt se varmasti toteutuu

 2. Avatar LizaJane sanoo:

  Mainitsemasi elokuvat ovat kummatkin aivan mahtavia. Wim Wendersin Berliinin taivaan alla/Der Himmel über Berlin vuodelt 1987 on myös katsomisen arvoinen. Kiitos kirjoitit tästä aiheesta.

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Mukavaa nähdä sinunkin kirjoituksia blogissa :)

 4. Avatar tuuli sanoo:

  Sulla on aivan ihanat hiukset tuossa ekassa kuvassa! Miten laitat niitä, eli miten saat niistä noin ilmavat? Oletko värjännyt niitä, entä onko sulla sivuotsahiuksia?
  Mihin kouluun olet aikonut suunnata lukion jälkeen?

 5. Avatar Anonymous sanoo:

  heippa,

  Timantti, kiva jos inspiroiduit!
  Lizajane, kiitos leffa vinkeistä – tsekkaan jo tänään!
  Hanna, lisää on tulolla =)
  Tuuli, kiitoskiitos! minun hiukseni eivät ole tällaiset luonnolisesti, valitettavasti. Ilmavat niistä tulee hiuslakalla ja föönillä ja väri tulee purkista. Hiukseni värjään Wellan ”natural colors” hasselipähkinä nr.49 värillä. sivuotsahiukset on myös.

  ja kouluvalinnasta: tällä hetkellä tähtään tukholman yliopistoon psykologilinjalle.

  kiitos kommenteista!

  xxx

 6. Avatar Anonymous sanoo:

  Anonyymi tossa yllä on siis minun kommenttini
  //Karkki

 7. Avatar TOVE sanoo:

  du är snygg!