Shoppailua Kungsholmenilla

torstai 31. heinäkuun 2008

Muotishoppailija harvemmin päätyy Kungsholmenille shoppailemaan ainakaan kovin lyhyen visiitin aikana. Tämä Tukholman keskustan kaupunginosista tarjoaa sen sijaan monia mansikkapaikkoja sisustajalle. Tässä muutamia vinkkejä, miten Kungsholmeniltakin löytää ne muutamat pistäytymisen arvoiset vaateputiikit, vaikka olisikin enemmän sisustusmielellä liikenteessä.

Västermalmsgallerian-niminen ostoskeskus sijaitsee aivan Kungsholmenin ytimessä Fleminggatanin ja Sankt Eriksgatanin kulmassa. Vaikka piskuinen ostoskeskus näyttääkin ensisilmäykseltä varsin perinteisen mitäänsanomattomalta kaupunginosagallerialta, löytyy sieltä muutama oikein kiva putiikki, joissa kannattaa pistäytyä, jos muutenkin on kulmilla. Galleriasta löytyy mm. Vagabondin ja Björn Borgin nimikkoputiikit. Vaateketju MQ pitää valikoimissaan monia mielenkiintoisia ruotsalaimerkkejä Velourista Tiger of Swedeniin. Hiukan edullisempaa linjaa edustaa Zoul, jota myöskin kannattaa metsästää MQ:sta.

Askeleen lähemmäksi high fashionia pääsee Västermalmsgalleriassa sijaitsevassa putiikissa nimeltä Mélange. Mélangen valikoimissa on mm. See by Chloé, 7 for all Mankind, Snö of Sweden -korut, Tara Jarmon ja Voyage. Lisäksi heillä on myynnissä omaa mallistoa.

Kungsholmenilta löytyy pari putiikkia, joiden vuoksi kannattaa ihan vartavasten matkustaa koko matka citystä Fridhemsplanin tuntumaan. Nimittäin uutta ja vanhaa tarkoin valikoitua muotia ja lifestyle-kampetta myyvä Granpa osoitteessa Fridhemsgatan 43 ja laadukkaan verkkokauppansa ansiosta monelle tuttu Mint&Vintage osoitteessa Sankt Eriksgatan 48. Mint&Vintagen valikoimissa on paitsi ihanaa vintagea ja laatumerkkien 2nd handia myös joitakin Mintun lempparimerkkejä kuten esimerkiksi Dagmar, Minimarket ja Camilla Norrback.BTWR.O.O. M. on sisutusputiikki, joka kiinnostaa helposti muitakin kuin sisustusintoilijoita, sillä sieltä löytyy monenlaista mahtavaa ja pääsääntöisesti laadukasta pikkutilpehööriä, asusteita, laukkuja, meikkipusseja sekä muuta lifestyle-kampetta.

Tämä oli viimeinen osa Tukholman keskustan shoppailuvinkkejä käsittelevästä sarjasta. Gamla Stanista kun ei ole muuta sanottavaa kuin, että Ekovaruhusetissa kannattaa ehdottomasti poiketa, vaikka ekologisuus ei olisikaan itselle se ykkösjuttu. Hienoja ja persoonallisia vaatteita. Kaupan päälle hyvä omatunto. Osoite Österlånggatan 28.


6 Responses to “Shoppailua Kungsholmenilla”

 1. Avatar Anu sanoo:

  Kungsholmenilla, Allmänna Gallerietin kanssa samassa talossa oli ainakin muutama vuosi sitten putiikki, jonka nimeä en nyt millään muista… kuitenkin, siellä oli tarjolla vähän artsumpaa (ja kalliimpaa) designia erikoisissa ja tyylikkäissä tiloissa. Onkohan se vielä olemassa?

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Anu: Almänna Gallerietin vieressä on +46:n tilat (Progressive Scandinavian Fashion http://www.plus46fashion.se/). Tietääkseni siellä ei ole tavallisesti putiikkia, mutta tapahtumien aikaan hyvinkin jotain toimintaa… Muusta putiikista mulla ei ole tietoa.

 3. Avatar Anu sanoo:

  Hei, löysinpä arkistoistani liikkeen nimen. Se on Beneath: http://www.aworldbeneath.com/

  Kotisivut eivät ole kovin informatiiviset… se on siis (ilmeisesti edelleen) samassa talossa kuin Allmänna Galleriet, mutta sinne kuljetaan virallisesti korttelin toiselta puolelta.

 4. Avatar Minttu sanoo:

  Anu: Ahaa! Nyt tiedän mitä tarkioitat! A.W.B on PR-toimisto, joka edustaa aika montaa fashion labelia… Olisitkohan osunut heidän mallikappalemyyntiin tms?

 5. Avatar Anu sanoo:

  Ahaa, voi olla että kyse oli jostain väliaikaisesta jutuista – päädyimme putiikkiin alunperin puolivahingossa, kun olimme etsimässä Allmänna Gallerietia.

  Löysin kyllä netistä googlettamalla useampia arvioita kyseisestä putiikista, eli ei se ihan satunnainenkaan tapaus voi olla.

 6. Avatar Minttu sanoo:

  Anu: Okidoki… Ehkäpä heillä on siis sekä putiikki että pr-toimisto. Pitääpä ihan käydä itse tutkimassa tilanne. :)