Burda-kaavoja ilmaiseksi!

keskiviikko 17. syyskuu 2008

Olin kyllä kuullut jo joskus kauan aikaa sitten, että netistä pystyy lataamaan Burdan kaavoja ilmaiseksi. Vasta nyt eksyin kuitenkin sivustolle tutkailemaan, miten homma toimii. Ennakko-odotukseni oli, että kaavat on saatavilla miniformaatissa, joita sitten voi mittanauhan ja hyvien hermojen kera suurennella ken jaksaa. Toisin kävi. Kaavat tulostuu ihan normaalikokoisena ja kokoamiseen riittää ihan normihuonot hermot ja liimapötkylä.

Päätin testata palvelua tulostamalla erittäin simppelin tulppaanihameen kaavan. A-nelosia kertyi vain yhdeksän kappaletta.
Yhdellä sivulla on kuva, missä järjestyksessä palaset kuuluu liimata toisiinsa. Ainakaan näin yksinkertaisen mallin ollessa kyseessä, ei haastavuusaste ylittänyt ala-asteen askartelutunteja. Tilanne on varmasti aivan toinen, kun kysymyksessä on vähänkään monimutkainen tai paljon kaavanosia sisältävä tekele.
I’m working on it…
Palaset ovat koossa ja yhdennäköisyys mallipiirroksen kanssa on riittävä!
Mukana on myös varmistusruutu. Ensimmäisenä kannattaa tsekata, että varmistusruudun sivut ovat tasan 10 cm. Näin voi luottaa siihen, ettei kaavan lataus- tai tulostusvaiheessa ole tullut mitään heittoa mittakaavaan.Päätin silpoa Tampereen reissulta ostamani Marimekon kankaan tulppaanihameeksi. Alunperin tästä oli tarkoitus ommella mekko, mutta sitten alkoi tuntua, että siitä tulee vähän liiaksikin kuvisope-viboja…
Suunnittelin tosi tarkasti mitkä osat väriraidoista haluan asettuvan vyötärölle jne. Paitsi kun sen enempää harkitsematta leikkasin ensin takakappaleen asettui etukappaleen keskelle kaikkein vaalein sininen kohta. Eli juuri se, joka olisi saanut jäädä vaikka kokonaan pois. Jotenkin tyypillistä – ensin sitä suunnittelee ja suunnittelee mutta kaikki menee vähän miten sattuu kumminkin… Äh, hameesta tulee varmasti tosi makea jokatapauksessa. We will see…

Ilmaisia Burda-kaavoja löytyy täältä: Burda Fashion ja Burda Style

Tulppaanihameen kaavan voi ladata täältä: Marie skirt


4 Responses to “Burda-kaavoja ilmaiseksi!”

  1. Avatar Nanna sanoo:

    Ei näköjään enää saa tulostettua kaavoja ilmaiseksi :(

  2. Avatar Löytyi sanoo:

    Pystyi edelleen rajaamaan ilmaiset kaavat, osa maksullisia.