Halvaksi tuli…

sunnuntai 23. marraskuu 2008

Toinen kokonainen päivä Barcelonassa oli tarkoitus pyhittää shoppailulle. Aamusella, kun herättiin, oltiin tosi tyytyväisiä, että vietettiin aurinkoinen lauantai biitsillä. Tämän päivän lämmin, mutta hiukan pilvisempi keli sopi mielestämme kuin nakutettu ankaraan shoppailuun ja kaupungilla kiertelyyn.

Yksi pikku juttu vain…
Ei tullut pieneen mieleenikään, että kaupat eivät olisi auki sunnuntaina! Tukholman tyyliin tottuneelle tuli pienenä shokkina, että edes ostoskeskukset tai tavaratalot eivät ole avoinna. Ei edes pääkadulla! Matkan päätarkoitus ei tosiaankaan ollut shoppailu ja olen oikeastaan aika tyytyväinen tämänhetkiseen garderobiini, mutta silti… Eilen ehdin piipahtaa äkkiseltään parissa putiikissa ja totesin mm. Zaran hintatason noin 40% ruotsalaisia hintoja halvemmaksi. Zarassa sovittelin pariakin eri kenkäparia, joiden hinta oli naurettavat 65 euroa, vaikka Tukholmassa tuskin löytyy kenkiä alle 1000 kruunun (1000 kruunua = noin 100 euroa). Varsinkin leopardikuvioiset platformpiikkarit jäivät vähän kaivelemaan.
Pääkadulla oli käsityöläismarkkinat. Periaatteessa haluaisin ostaa aina kaikilta, jotka myyvät itse tekemiään tuotteita ihan kannatuksen vuoksi. Nyt jäi kuitenkin käsin värjätty silkkisolmio hankkimatta. :)
Shoppailun sijaan omistimme päivän kultturille, taiteelle ja arkkitehtuurille. Gaudin suunnittelemia kevyesti psykedeelisiä taloja on vaivaton pällistellä, sillä niihin törmää pääkaduilla ihan etsimättä.
Pikkuisen enemmän tsemppiä vaati Gaudin suunnitteleman puiston Park Güellin löytäminen. Suosittelen tekemään kuten mekin sitten lopulta – eli ottamaan taksin. Varsin korkealla mäellä sijaitseva puisto on ehdottomasti visiitin arvoinen, mutta on hyvä säästää voimia puistossa kiertelyyn.
Päivän asu:

 • haaremihousut, Whyred
 • kauluspaita, Whyred
 • rotsi, Acne
 • ballerinat, Rizzo
 • laukku, Marc by Marc Jacobs

Puiston ylätasanteelta on ihan mahtavat näköalat Barcelonan yli!
En olekaan vielä esitellyt uusia aurinkolasejani: Karl Lagerfeldin ensi kevään mallistosta. Maskuliiniset, mutta niin just mun tyyliset!
”Shoppailupäivän” ainokainen ostos. Gaudin puistossa oli paljon erilaisia käsityöläishippejä myymässä itse tekemiään tai muuten vaan erikoisia koruja. Ihastuin taotuista hopeanvärisistä kappaleista ja mustasta vahatusta nauhasta tehtyyn rannekoruun, eikä hinta 7 euroa, tinkimisen jälkeen (lähtöhinta 10 euroa) tuntunut ollenkaan pahalta. Ja hienostihan tuo sopii äidin vanhan rannekorun kaveriksi.


7 Responses to “Halvaksi tuli…”

 1. Avatar Minni sanoo:

  Kateudesta haikeana ihastelen noita kuvia! Itse olin pari vuotta sitten kiertämässä samoja nähtävyyksiä :). Kävittekö kolmannen kuvan rakennuksen katolla? Siellä oli kauniita vaaleita kiviveistoksia Gaudimaiseen tapaan. Ehdoton must-paikka on suuri monta sataa vuotta rakenteilla ollut kirkko, Sagrada familia. Kannattaa jonottaa ja maksaa ja mennä hissillä ylös asti ja tulla portaita alas.

 2. Avatar Riite sanoo:

  Parc Güell on yksi upeimmista paikoista maailmassa, haluaisin kovasti sinne takaisin. Sagrada Família (jota on rakennettu siis ”vasta” 126v.) on myös fantastinen. Viimeistään v. 2026 olisi tarkoitus suunnata Barcelonaan takaisin; kirkon pitäisi silloin olla jo valmis.

 3. Avatar Micci sanoo:

  Oih, varmasti ihana reissu teillä kaikin puolin! Voi kun itsekin pääsisi jonnekin..
  Tuo koru on tosi nätti! Ja nuo uudet aurinkolasisi muistuttavat aika paljon mun rakkaita Gucceja. :)

 4. Avatar monsteri sanoo:

  Ihanalta näyttää teidän reissu! Me käytiin kesälomalla ekaa kertaa Barcelonassa elokuun lopussa, ja sillon siellä oli vielä vähän liikaa ihmisiä mun makuun. Parc Güell näyttää huomattavasti väljemmältä nyt.
  Puistoon pääsi muuten aika helposti myös paikallisbussilla Placa de Catalunyalta, välttämättä ei siis taksia tartte ottaa :)

 5. Avatar Anu sanoo:

  Tämä ei enää auta sinua, mutta muille tiedoksi, että Parc Güelliin pääsee kätevästi myös vihreällä metrolinjalla L3 (suuntaan Canyelles), ja pysäkki, jolla jäädään pois on Vallcarca. Aseman lähistöltä menee rullaportaat ylös puistoon.

  Metrolla pääsee puistoon ikäänkuin takakautta ja maisemat näyttävät sieltäpäin vähän toisenlaisilta.

 6. Avatar Noelle sanoo:

  Olin tulossa samaa sanomaan kuin Anu, tosin ihan noin tarkkaan en olisi muistanut reittiä! Liukuportaat talojen välissä olivat aika hauskat :) Vuonna 2006 helmikuussa juhlittiin Barcelonassa miehen 30v. merkeissä ja tarkoitus olisi palata viim. 2026 60v. ja Sagrada Familian valmistumisen merkeissä! Ihana kaupunki kaiken kaikkiaan.

 7. Avatar Minttu sanoo:

  Minni: Meillä oli niin lyhyt reissu, että ihan kaikkia must-paikkoja ei ehditty kiertää. Toisaalta mahtavaa, että on kivaa tiedossa seuraavallekin visiitille.

  Riite: Parc Güell oli todella mahtava elämys! Yksi reissun huippukohdista ehdottomasti!

  Micci: Oli kyllä ihan mahtavan onnistunut reissu! Suosittelen lämpimästi Barcelonaa! :)

  Monsteri: Olisihan tuonne päässyt ilman taksiakin juu… Me oltiin jo kävelty neljä tuntia kaupungilla, joten ajateltiin säästää hiukan voimia puistoon… :)

  Anu: Kiitos tiedosta – toivottavasti hyödyttää jotakuta! :)

  Noelle: Mielettömän ihana kaupunki tosiaan! Ensi kerralla täytyy mennä puistoon metrolla heti ensimmäisenä aamulla, eikä vasta pitkän kaupungilla kiertelyn jälkeen. :)