Poseerausvinkkejä

maanantai 22. joulukuun 2008

Joulun aikaan kameran sarjatulelle altistuvat muutkin kuin itselaukaisimiaan ylikuumentavat muotibloggarit. Suku- tai perhejuhlat pitää ikuistaa muistojen kansioon ja viimeistään uuden vuoden kekkereissä on hyvä osata poseerauksen perusniksit. Tuoreimmassa Oliviassa oli käyttökelpoisia vinkkejä, mutta tässä Mintun tulkinta aiheesta.

Asento
Kuva: Donna Karan wears Donna Karan

Missipose hoikentaa. Eli kun ensin kääntyy sivuttain kohti kameraa ja sitten vääntää kropan vyötäröstä kohti kameraa saa aikaiseksi illuusion vyötäröstä. Oliviassa suositeltiin vetämään vatsaa sisään kuin laittaisi farkkujen vetoketjua kiinni – Mintun kokemuksen mukaan se aiheuttaa kasvoille hymyn, joka kielii kovasta vessahädästä.

Pötkylämäinen asento tekee helposti hoikastakin kuvassa yhden patukan. Kurveja kuvaan saa laittamalla käden vyötärölle ja koukistamalla toista jalkaa. Sääret näyttävät pidemmiltä, kun jalkaterät osoittavat suoraan kameraan. Selkä suoraksi ja hartiat rennosti taaksepäin on hyvä ohje etenkin kaikille päätteella duunia tekeville.

Ilme
Kuva: Rachel Bilson wears D&G

Olivian hymyilyvinkit olivat sikäli hyviä, että ne kyllä pistivät hymyilemään… Tai ehkä kaikille muille on päivänselvää, miten ensitreffeillä hymyillään? En kyllä käsitä, miten kukaan haluaisi näyttää valokuvissa hermostunutta tykkääthän sää musta, tykkääthän -hymyään. Mintun vinkki on, että jos haluat hymyillä ja katsoa kameraan, kuvittele katsovasi kameran läpi ja hymyileväsi kuvaajalle. Oikeasti.

Aika harvalle on eduksi, että kuva on otettu tismalleen edestä päin. Kannattaa siis kääntää ja kallistaa hiukan päätä, lisäksi pieni hymy siloittaa aikuisen naisen leukalinjaa kummasti. Oikeasti toimiva vinkki hävittää kaksoisleuka on painaa kieli kitalakeen. Hymyile siinä sitten rennonluontevasti samalla!

Kenen kanssa samaan kuvaan?

Kuva: Kasia Struss wears Rodarte

Älä missään olosuhteissa suostu yhteiskuvaan ammattimallien kanssa kuuluu Olivian käytännönläheinen ohje. Mitä tuohon nyt sanoisi? Eikö tarkoitus ole näyttää hyvältä omalta itseltään? Jättää anopin ja serkun vaimon valokuvakansioon mahdollisimman edustava muisto itsestään, mutta ei kilpailla tai asettua vertailtavaksi.. Tuskin kovin monen perheen joulukuvissa esiintyy ammattimalleja, mutta itse en ainakaan haluaisi olla sen mallitytön äiti, jonka kanssa kukaan ei halua samaan kuvaan…


5 Responses to “Poseerausvinkkejä”

 1. Avatar Micci sanoo:

  Hehe, itsekin hymyilin joillekin noista vinkeistä! Se kieli kitalakeen -homma ei kyllä toimi käytännössä, tai sitten en vain osaa! :D Tulee ihan urpoilmeitä sillä tekniikalla..
  Ihanaa joulua teille kaikille, toivottelee Nurjimuksen poppoo!

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Micci: Mun mielestä se ”kieli kitalakeen” -temppu toimii ihan hyvin. Paitsi että ilme menee ihan älyttömäksi… Kumpi nyt on sitten parempi/pahempi kaksoisleuka vai ääliö hymy?? ;DD

  Huippua joulua myös teille kaikille sinne lumen (?) keskelle!

 3. Avatar jx sanoo:

  Mulle toi ”kieli kitalakeen”-temppu nimenomaan tekee kaksoinleuan alun, vaikkei sellaista muuten olekaan :O

 4. Avatar Micci sanoo:

  Niin, tarkoitinkin juuri sitä, että ilmeet menee urpoiksi sillä kitalakitekniikalla. Muutenhan se kyllä toimii. :)
  Ja juu, lunta on melkein puoli metriä jo!

 5. Avatar Minttu sanoo:

  JX: no ei sitten kovin toimiva temppu sulle! ;D

  Micci: Oi, tulisipa tännekin lunta!! :)