Iloa, inspiraatiota ja sisäistä rauhaa

tiistai 30. joulukuu 2008

Eli lämpöiset ja rentoutuneet terveiset Yasuragista!

Joulunpyhien pyjama-asustus vaihtui luonnikkaasti puuvillaisessa Yukatassa ja tohveleissa hiihtelyyn.
Huoneesta löytyi kätevä kokovartalopeili, jonka kautta päivän- tai tässä tapauksessa lähes parin päivän asu oli helppo ikuistaa.

Saavuimme eilen iltapäivällä Yasuragiin tapojemme mukaisesti vain ihan pikkuisen myöhässä. Tuntui todella tyylikkäältä stressata hikipäässä shiatsu-hierontaan, mutta onneksi hierojan rauhallinen ei mitään hätää, kyllä tässä on vähän joustonvaraa -asenne tasoitti tilanteen nopeasti. Itse hieronta toi etäisesti mieleen thai-hieronnan (nyt varmaan kaikki shiatsu-spesialistit saa hepulin…) painalluksineen ja venyttelytaivutuksineen. Shiatsu ei kuitenkaan tuntunut yhtä fyysiseltä vaan ennemminkin lempeältä akupisteiden painelulta.

Miäs testasi tiibetiläisillä vaskivadeilla toteutettavaa kumisteluhierontaa (klangmassage). Oli kuulemma ollut ihan mielenkiintoinen ja mukava kokemus. Tosin vanha ammattimuusikko kertoi, että PA:sta lähtee lavalla kroppaan vähän keskimääräistä tömäkämpää värinää. Vatien kumauttelun aiheuttamat ääniaallot ovat ymmärrettävästi vähän kesympi kokemus siihen verrattuna.
Japanilaisten perinteisiä kylpylätraditioita ja -tapoja valottavan opastuksen jälkeen siirryimme käsilaukun virkaa toimittavine koreinemme kylpylän puolelle. Lahjakortti Yasuragiin on ilmeisesti äärimmäisen suosittu joululahja, tai sitten Tukholman stressaantunut aikuisväestö oli yksimielisesti päättänyt käyttää joululoman rentoutumiseen, sillä paikka oli aivan tupaten täynnä. Onneksi tilat ovat suhteellisen väljät, joten tungostunnelmaa ei tullut oikeastaan kertaakaan. Tai no, se teini-ikäisen meluisasti käyttäytyvä äijäporukka ulkoilmassa olevilla kuumilla lähteillä olisi kyllä mielestäni saanut suksia kuuseen.

Yöpymistä varten meille oli varattu Wa-niminen minisviitti. Wa tarkoittaa harmoniaa ja sisustus ainakin tuki menestyksellisesti harmonia-pyrkimyksiä.
Futon-patja levitettynä pienelle korokkeelle pari askelmaa muuta huonetta korkeammalle. Pieni japanilaistyyppinen istuinryhmä ei nyt varsinaisesti kutsunut löhöilemään. Hyvin siinä silti sujui meidän pieni bisnes-palaveri, jossa tehtiin Go 4 it vol. 2 -putiikille hienoja kehityssuunnitelmia. Riisipaperiseinän takaa paljastui pieni parveke.

Hotellihuoneemme parvekkeelta oli ihanat näköalat suoraan merelle. Tuota edessä näkyvää salmea pitkin purjehtivat kaikki Tukholmasta lähtevät Suomen- ja Tallinnanlaivat. Aikas mahtavia ilmestyksiä varsinkin iltapimeässä!

Illalliseksi nautitimme japanilaisella paistopöydällä Teppanayakilla valmistetun aterian.
Kokki valmisti ruuan silmiemme edessä samalla jutellen leppoisasti japanilaisesta ruokakulttuurista, omasta työstään ja illan ateriasta. Kaunista katsella ja voi niin herkullista! Miäs valitsi kahdesta eri illallisvaihtoehdosta vasikanlihaa ja Mintulle tuli kalaa.
Alkupaloiksi nautimme muutaman kauniin sushi-palan. Onneksi oli ihan tajuton nälkä, sillä ruokaa oli paljon ja se oli suussasulavaa. Enne lähtöä kahdentoista aikaan päivällä syödyn pastalounaan jälkeen olin saanut sisuksiini vain yhden mandariinin. Hieronnan, zen-mietiskelyn ja kylpylävierailun jälkeen puoli yhdeksältä illalla olin jo valmis pistelemään suihini koko sushi-baarin…

No, syöminen ei todellakaan päättynyt siihen. Makoisasti nukuttujen kahdeksan tunnin yöunien jälkeen maistui jättimäisen aamiaisbuffetin antimet taivaallisilta!
Tosi hauskaa muuten, että kaikki pukeutuvat samanlaisiin asuihin eli Yukatoihin. Paikan visuaalinen yleisilme saa persoonallisen säväyksen, kun joka puolella vilkkuu japanilaisin kirjoitusmerkein koristeltuja hahmoja.
Maistuis varmaan sulleki!?

Tämän päivän ohjelmassa oli väri- ja ääniterapiaa.
Ennen terapia-session alkua valitaan listalta haluaako rentoutusta, stimulaatiota, motivaatioita, inspiraatiota tai jotain muuta yli kymmenestä eri vaihtoehdosta. Valitsin rentouttavan anti-stressi -vaihtoehdon, joka sisälsi klassista musaa ja meren kohinaa. Miäs valitsi oppimista stimuloivan ääniterapian. (ja nyt se valittelee flunssaa…)
Ääni tulee kuulokkeista ja värihommelit katsellaan päähän aseteltavasta kypärämäisestä kupu-systeemistä. Katseltavia värejä voi säädellä itse yksinkertaisen kädessä pidettävän pompulaohjaimen avulla.

Jonkun tutkimuksen mukaan klassinen musiikki alentaa verenpainetta ja kai jo aika ziljoonalla tutkimuksella on todistettu eri värien vaikutus mielialoihin ja omaan oloon. Sikäli voin kuvitella, että ääni- ja väriterapialla on varmasti hoitavia vaikutuksia. Koitin seurailla itse omia reaktioitani värien vaihtuessa, mutta jotenkin yllättävän vaikeaa keskittyä siihen, mitä on tekemässä. Ajatukset pyrkivät karkailemaan. Lempparivärit löytyivät kyllä helposti ja korvissa kuuluvat meren äänet rauhoittivat ihan selvästi.

Lopuksi vielä pieni Yukata-opas:
Vaateparren nimi on Yukata, koska se on puuvillaa. Silkistä valmistettuna sen nimi olisi Kimono. Yukata puetaan päälle niin, että oikeanpuolimmainen lieve kääritään ensin kohti sydäntä ja sitten toinen puoli. Naisilla tuo menee helposti väärin päin, koska kääriytyminen on ns. miesten napituksen suuntainen. Toisin päin puettu Yukata tarkoittaa, että olet menossa hautajaisiin. Kiinnitystä varten on kankainen nauha vyöksi.
Yukatan – samoin kuin Kimononkin – hihat ovat laajat ja ne ovat ommeltu alareunasta pussiksi. Se saattaa aiheuttaa pientä hämmennystä pukemisvaiheessa, mutta useimmat pikku kätöset löytävät tiensä ulos ennemmin tai myöhemmin.
Hihojen pussukoita on tarkoitus käyttää taskuina. Aikas kätevää!
Siellä ne nyt ovat, Mintun tärkeät paperit, Yukatan hihassa piilossa!


15 Responses to “Iloa, inspiraatiota ja sisäistä rauhaa”

 1. Avatar Relli sanoo:

  Olipa kiva postaus, mukavaa ja mielenkiintoista lueskeltavaa! =)

 2. Avatar Minttu sanoo:

  Relli: Kiva kuulla, että tykkäsit!! :)

 3. Avatar Gemma's Shameless sanoo:

  Mua ei kalssinen musiikki rentouta, päin vastoin alan suunnittelemaan siihen koreografioita vanhana tanssijana :D tuollainen meren kohina voisi kyllä toimia.

  Värikupu tuntuu vähän ”diipadaapalta” hoidolta, mikä fiilis sinulla siitä jäi? mikä sen tarkoitus oli?

  Mutta ihana ”loma” näytti olevan :D

 4. Avatar MouMou sanoo:

  Olen niin kateellinen, että voi huokaus. Paikka oli aivan valtavan ihana ja tahtoisin kovasti sinne uudelleen.:)

 5. Avatar emma sanoo:

  Vau, mielenkiintoinen postaus (: Tollaisessa olisi ihana päästä käymään joskus!

 6. Avatar hanska sanoo:

  me saatiin joululahjaksi semmonen väriterapialamppu (philipsin living colors) jollaisesta en ollut koskaan kuullutkaan. aika näyttää millaista terapiaa siitä saa! ainakin kivaa tunnelmavalaistusta jos ei muuta :)

 7. Avatar Micci sanoo:

  Tuonne tekisi kyllä tosiaan mieli päästä! Ehkäpä kesäkuussa, kun tulen Tukholmaan…

 8. Avatar Minttu sanoo:

  Gemma’s Shameless: Se ”hoitaja” sanoikin, että siksi niitä ääniä on listalla monenlaisia, koska kaikki ei toimi kaikille. Esim. jos on kurjia kokemuksia mereltä, laineiden pauhu tuskin rentouttaa! :)

  Värijuttu oli sikäli hauska, että tuntui ihan siltä, niinkuin olisi ”uinut” siinä värissä… Kai sen tarkoitus oli vain irroittaa arjen stressistä ja toimia sillä tavalla puhdistavana kokemuksena.

  MouMou: Oi, toivottavasti pääset sinäkin! Vaikka romanttiselle pikkulomalle… :)

  Emma: Toivottavasti pääset kokeilemaan joskus! :)

  Hanska: Ai sellaisiakin on!? Kyllähän värit luovat tunnelmaa ainakin!

  Micci: Suosittelen lämpimästi! Voisi sopia teidän poppoolle paremmin kuin hyvin! :)

 9. Avatar Mirka sanoo:

  Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja kivalta erilaiselta kokemukselta. Täytyypä laittaa paikan nimi muistiin!

 10. Avatar Minttu sanoo:

  Mirka: Kuulemma ihan japanilaisetkin ovat sitä mieltä, että ovat Yasuragissa onnistuneet tunnelman luomisessa tosi hyvin!

 11. Avatar 彭城视窗棋牌游戏中心 sanoo:

  See you in these things, I think, I started feeling good!
  Personalized Signature:贵州信息港休闲游戏中心,我爱掼蛋网,重庆游戏中心,金游世界视频棋牌游戏中心,南通棋牌游戏中心,贵港热线休闲游戏中心,淮安棋牌游戏中心

 12. Avatar www sanoo:

  fdsfsdfsdf