Kapina hyvää makua vastaan

perjantai 30. tammikuu 2009

Onneksi jotkut suunnittelijat jaksavat ilahduttaa räväköillä, hyvän maun rajoilla tasapainoilevilla mallistoillaan. Ida Sjöstedt on ihan omaa luokkaansa tässä kategoriassa. Häpeilemättömän kitchsiä elganssia ja kieli-poskessa-tyylikkyyttä. Välillä tuntuu, että ihana Ida Sjöstedt ihan tahallaan haluaa vähän vilauttaa keskaria ruotsalaiselle minimalistiselle graafiselle suunnittelulle…
Ja konsepti toimii ilmeisesti erinomaisen hyvin, vaikka oikeasti pitää ihan pysähtyä miettimään kuka on Ida Sjöstedtin perusasiakas. Omasta vaatekaapistani löytyy pari kaunista neulepaitaa kyseiseltä merkiltä ja tiedän yhden toisen bloggarin, jonka perusasuihin kuuluu Ida Sjöstedtin lateksileggarit. Silti aika harvan näkee yhdistelevän superminiä sekakirjavaa pitsimekkoa jättireikäisiin verkkosukkiksiin.
Ehkä tarkoitus onkin räväyttää kaikki ylenpalttiseksi, jotta saisimme idean, että paljettijakku on jees, liskokuvioinen pikkumekko cool ja maanväreissä läikehtivä pitsi rock.
Mielenkiintoiseksi Ida Sjöstedtin mallistot tekee se, että huolimatta perustyrkkykliseistä – pitsistä, paljeteista, verkkosukista, turkiksista, paljaasta pinnasta (you name it!!) – vaikutelma on kuitenkin itsevarman naisellinen, suorastaan ylimielinen.
Ihan jokaisen garderobista tuskin löytäisi paikkaansa punainen höyhenminari yhdistettynä harmaaseen Barbien kuvalla painettuun kolitsiin.
Varsin peittävä pitsikotelomekko voisi olla vaikka miten perinteinen ja siten klassisen viehättävä. Ida Sjöstedtin toteuttama saven ja poltetun punaisen sävyissä vaihteleva viritys haastaa katsojan ihan eri tasolla. Kaunista vai ärsyttävää?
Prinsessalinja ja Barbie-leikki referensseillä flirttailu on tyypillistä Ida Sjöstedtiä.

Pari ammattilaiskuvaa vielä, että ette tuomitse mainiota Ida Sjöstedtiä Mintun pokkarikameran kuvien perusteella…
Räyheät rimanylitykset on helppo tapa tehdä karikatyyriä. Oikeasti Ida Sjöstedtillä on paljon käyttökelpoisia, iloisia malleja ihan normaaliin – jos ei nyt ihan arkikäyttöön – niin ainakin juhlaan!
Vaikka kuullostaisi miten kornilta tahansa, on pakko tunnustaa, että liskokuvioinen tunika yhdistettynä leveälahkeisiin maansävyisiin pitsihousuihin näyttää todella hyvältä!

Barbie goes to Hollywood – kuka ei haluaisi olla mukana!?

Ida Sjöstedtin näytösten erikoisuus on, että loppukiitoksissa ei suinkaan esitellä viimeistä sisääntuloa vaan juhlapuvut tulevat omana kokonaisuutenaan. Nauti kimalluksesta:


11 Responses to “Kapina hyvää makua vastaan”

 1. Kotisiivooja sanoo:

  Hmm.. a bit too much for me..

 2. Minttu sanoo:

  Kotisiivooja: Nojoo – niin myös mulle. Kuten valtaosa ”oikeasta” high fashionista… Mutta konseptina ja kannanottona kiinnostava. Eikö?

 3. Riite sanoo:

  Tuo sininen mekko kyllä kelpaisi minulle ihan koska vaan, muille en oikein lämpene.

 4. Riika sanoo:

  Kivoja nä sun muotiviikko raportit! Kiitos :)

 5. Kate sanoo:

  Kiitos paljon muotiviikkoraporteista! Vaikkei muihin postauksiin tullutkaan kommentoitua, niin mielenkiinnolla luin ja katselin ne kaikki. Kiitos! :)

 6. Micci sanoo:

  Tuo yksi takki olis kyllä aivan ihana, samoin sen alla oleva savunsininen pitsimekko miellyttää silmää. Eikä tuo punainen mekkokaan ole pahannäköinen! Mielenkiintoisin mallisto näistä kaikista, mitä olet esitellyt.

 7. Minttu sanoo:

  Riite: Se onkin kyllä tosi kaunis mekko!

  Riika: No tosi kiva kuulla, että tykkäät! :)

  Kate: Mukava kuulla – ja täällä ei ole kommentointipakkoa! Itsekin olen aika huono kommentoimaan, vaikka joskus olisi oikein sanottavaakin. :)

  Micci: Voisin tosiaan kuvitella, että Ida Sjöstedtin tyyli sopisi sulle hyvin! Just sellaisia naisellisia linjoja (mutta ei tyttömäisiä!), joita sulla näkee ja jotka sulle sopii niin hyvin, mutta aina jonkin särmän yksityiskohdan tai materiaalin tai leikkauksen kanssa…

 8. Vimps sanoo:

  Muun muassa kelta-oranssi-musta turkis/tekoturkistakki on niin upea, että kelpuuttaisin sen käyttööni heti! Punainen höyhenhamekin oli mahtava, mutta sen käytettävyys onkin sitten toinen asia…

 9. Minttu sanoo:

  Vimps: Kirjava turkki on kieltämättä todellinen namu. Voin hyvin kuvitella, kuinka se sopii jollekin, jonka tyyliin se istuu. Itselleni en ehkä kuitenkaan… :D

 10. Juliet sanoo:

  Ehkä oma lempparini, vaikken livenä nähnytkään.

  juliet xxx

 11. Minttu sanoo:

  Juliet: Ida Sjöstedt on kieltämättä hurjan valloittava! :)