Kenkäunelmia…

perjantai 30. tammikuu 2009

Fantastisen upeita, suorastaan huimausta aiheuttavia kenkiä näkyi muotiviikolla useammassakin näytöksessä. Acnen syysmallistoa tulikin jo hehkutettua, mutta kokonaisuuden ihan uusiin korkeuksiin kohottavat (he he) kengät ansaitsevat ehdottomasti lisää suitsutusta.
Mustat pintanahkaiset kiilanilkkurit saavat särmää valkoisesta kumiplatformista. Niinkuin niin usein, kiinnostavuus syntyy pienestä oivalluksesta, ei tekemällä tehdystä vääntämisestä.
Käsittämättömät gobeliinipumpsit! Klopomaisuudestaan huolimatta yllättävän herkät ja sirot – tosin kävelemisen kanssa voi olla vähän niin ja näin. Korokepohjaa kiertävä niittirivistö alleviivaa herkullista ruokasalintuoli-tunnelmaa.
Astetta ufommat hopeaviritykset. Yhdistettynä mustiin kapeapunttisiin chinoihin ja maskuliiniseen villakangastakkiin kontrasti ja tasapaino on täydellinen. Sisäinen fashionista-harakka ulvoo halusta…
No niin. I say no more.

Tanskalainen Julian Red esitteli tasapainoisen ja käyttökelpoisen syysmalliston. Valitettavasti keskittymiskykyni hajaantui täysin, kun havaitsin heti ensimmäisen sisääntulon aikana, että mallien jalkaan oli isketty upeat FINSK-kengät!
Jotenkin sitä on ihan hulluna patrioottinen ja ylpeä suomalaisuudestaan aina, kun kotomaasta on näkösällä jotain näin upeaa!

Lyhyt video valaisee Julian Red -mallistoa vähän lattiatason yläpuoleltakin. Tykkäsin kultamekon pradamaisesta tekstuurista ja haalariasujen (pitkä- ja lyhytpunttiset) kauniista avonaisesta selästä.


5 Responses to “Kenkäunelmia…”

 1. Pinja sanoo:

  Noi kengät on ihan mielettömän makeita! Rakastun entistä enemmän kiilakorkoon noiden kenkäkuvien seurauksena.

 2. Vimps sanoo:

  Noi ekat ja ne vetoketjuplatot ovat jotain sanoinkuvailematonta… voisin aivan aidosti kuvitella omistavani kyseiset popot ja myös käyttäväni niitä, en vain asettavani vitriiniin ihailtaviksi (mikä tietysti sekin olisi moisille luomuksille aivan oikeutettua, mutta kengäthän tykkäävät, kun niitä käytetään!)! Toivottavasti ne tulevat tuotantoon asti!

  Sekä Finskin kengät, joille olen menettänyt sydämeni, etenkin noille viimeisille kiilakorko-Finskeille. Huh.

 3. ruu sanoo:

  nyt on kyllä päästy siihen pisteeseen että jonkinmoinen haalari on pakko saada! :o kun vaan semmoisen omanlaisen löytäisi :)

  täydellisiä nuo finskin kengät :o

 4. Minttu sanoo:

  Pinja: Joo – itselläni on sellainen olo, että en edes osaa päättää, mitkä haluaisin eniten.. ;DD

  Vimps: No just niin! Ei mitään älyttömiä taidehankintoja vaan kauniita veistoksellisia kenkiä vitriiniin!!

  Ruu: Musta tuntuu, että parin kevätsesongin ”bubling under”-ajan jälkeen haalarit ovat vasta tosissaan tulossa muotiin…

 5. Vimps sanoo:

  Niin siis suomalaisuudestahan pitääkin olla ylpeä, mutta etenkin silloin, kun ruotsalainen suunnittelija/brändi ottaa suomalaisen suunnittelijan kengät noinkin merkittäväksi osaksi näytöstään – ja vielä Tukholman muotiviikoilla!

  Upeeta Suomi! Upeeta Finsk! …ja aika osuva ja toimiva Finsk brändin nimenä onkin, vai mitä?!