Vielä Minimarket

lauantai 31. tammikuu 2009

Ihan tuoreeltaan tulikin täällä jo esiteltyä lyhyt viedeonpätkä Minimarketin syysnäytöksestä kera alustavan analyysin. Ihan pakko kuitenkin vielä laittaa muutama suosikki ja syksyn key piece esittelyyn.
Minimarket uhmaa perinteisiä naivinyksinkertaistavia teorioita lamakaudella pitenevistä hameenhelmoista ja tarjoaa herkullisen minitulppaanin yhdistettynä laatikkolinjaiseen kaksiriviseen jakkuun. Toimii!
Ruudullisia vyötäröltä tiukasti vyötettyjä päällystakkeja näkyi muutamassakin näytöksessä (mm. Rodebjer ja Cheap Monday). Minimarketin keeppiversio on erittäin elegantti.
Olen sitä mieltä, että valkoinen on aliarvostettu syys- ja talviväri. Minimarketin tulppaanihelmainen mustin kookkain napein huoliteltu villakangastakki suorastaan huutaa päästä samalle sesongille lumiukkojen kanssa. Tsekkaa oranssinkeltaiset nilkkurit.
Pehmeyttä business-pukeutumiseen? Jakkupuvun sijaan kaksirivinen hohtavasta pukukankaasta valmistettu mekko ja valkoinen kauluspaita. Johtoryhmä here I come!
Hallittu volyymi, selkeät räätälöidyt linjat ja laadukkaat materiaalit – ei ihme, että Minimarketilla menee hyvin.
Kevyesti a-linjainen ei ihan vartalonmyötäinen kotelomekko ja vajaamittainen laatikkomainen melkein boleromaisia mittasuhteita hipova jakku. Suorastaan rakastan asun silhuettia ja hienovaraista modernia tyylikkyytä.
Sama pätee housupukuun, jossa niukkalinjaiseen tiukasti vyötettyyn bleiseriin on yhdistetty väljät, vajaamittaiset pukuhousut. Punaruskeat nilkkurit pisteenä iin päällä.

Pörhöisiä materiaaleja ja ruutuja oli eksynyt muutaman muun suunnittelijan tavoin myös Minimarketin mallistoon. Tosin allaolevan kuvan hilpein osuus lienee kakkosrivissä äärimmäisen topakkana näytöstä seuraava muotibloggari. Ha ha!!
Kiitokset kuvasta valloittavalle Karolinelle!

Oikeastaan voisin saman tien vinkata, että Karolinen blogi on tosi ihana, välittömällä tavalla kirjoitettu ja kuvista välittyy coolius, jota ei opettelemalla saavuteta. Huono puoli tosin on, että blogi on vakavasti koukuttava ja koska Karoline kertoilee palasia myös yksityiselämästään, olen täällä tuhansien muiden tavoin ihmeissäni, mihin poikkis – Dude – on hävinnyt… Pelkään pahinta, mutta täytyy kyllä sanoa, että muotibloggarin kosto on kauhea! ;DD


5 Responses to “Vielä Minimarket”

 1. m&m sanoo:

  Eikös se juuri ole historiassa ollut niin, että mitä huonommat ajat, sitä lyhyemmät hameet? Hameenhelmat nousivat sääreen ensimmäisen kerran historiassa 1918-1920 aikoihin ensimmäisen maailmansodan vaikutuksesta, kangasta säästettiin. Tämä sallittu ”siveettömyys” salli sitten muodin villiintyä ja hameen helma alkoi pikkuhiljaa nousta, suuremmin harppauksin huonoina kausina. Onko siis totta että nykyään juuri lamakausina peitetään keho kankaalla?

 2. Vimps sanoo:

  Muistelen vähän samoin kuin m&m, mutta muistini todella on kehnonlainen.

  Tuo Minimarketin ensi syksyn mallisto on mallikas, kerta kaikkiaan! Ihanan naisellinen, ja etten sanoisi, jotenkin aristokraattinen… ja minusta juuri tuon tyylinen ”aristokraattisuus” on enemmän kuin viehättävää! Ensi(kin) syksynä on siis jotain odotettavaa!

  Totuus nimittäin kohdallani on, että syksyisin löydän kaupoista vaikka mitä päälle pantavaa (lue: ostettavaa), mutta keväisin ja kesäisin en niin mitään. Toisaalta, ei se minua haittaakaan!

 3. Minttu sanoo:

  M&M: Vastustan ehdottomasti koko "teoriaa" talouden ja hameenhelman välisestä yhteydestä. Mielestäni se on naivi ja yksinkertaistava – aivan niin simppeleitä eivät muodin mekanismit ole. Ennemminkin sellaiset asiat kuin juuri materiaalipula jne. vaikuttavat suunnitteluun, mutta että lamakauden voisi ennustaa hameen pituudesta? Get real!

  Vimps: No sikäli, että laman aikana toisaalta palataan perusarvoihin, turvallisuuteen ja klassisempiin linjoihin ja toisaalta revitellään kunnolla (punk, grunge) kertonee omaa kieltään taloudellisesti epävarmojen aikojen trendeistä.

  Minimarket on kyllä todella taitavasti sekä klassinen – ehkä tosiaan jopa hiukan aristokraattinen – olematta silti yhtään tylsä tai kuiva.

 4. Äppelblom sanoo:

  Hei sun edessä näyttää istuvan Peppe ja Karin Papper lehdestä, heh!;) En kyllä ole ihan varma mutta näyttää ainakin ihan heiltä.;)Niin ja Minimarketi mallisto oli kyllä yks mun suosikeista mukaan lukien Dagmar.

 5. Minttu sanoo:

  Äppelblom: No Papperin toimittajathan ne siinä – ovat olleet mukana jo vaikka kuinka monetta kertaa. Ja minä tietysti heti hyökkään kimppuun, kun kuulen jonkun puhuvan suomea tai suomenruotsia! :D