Yöjunalla Åreen

torstai 05. helmikuu 2009

Ehdottomasti kätevin tapa matkustaa Åreen on hypätä Tukholmasta puoliltaöin yöjunaan. Juna saapuu juuri sopivasti aamun sarastaessa rinteitten juurelle ja hyvin nukutun yön jälkeen voi heti heittäytyä nauttimaan ansaitusta lomasta.
Eilen illalla Mintun poppoo oli valtavan tavaramääränsä kanssa jo tuntia ennen junan lähtöä asemalla. Eli kaikille yksityiskohtia tunteville voin kertoa, että tällä kertaa ehdimme junaan ihan mainiosti ja hyvässä järjestyksessä. Kaikille muille voin kertoa, että sillä toisellakin kertaa päästiin kyllä Åreen… :)
Pari kertaa olemme matkustaneet Åreen autolla ja onhan siinäkin etunsa. Vaikka oman auton tarve on kyllä paikan päällä aika minimaalinen, kiitos hyvin toimivan hiihtobussi-systeemin, jonka ansiosta liikkuminen rinnealueelta toiselle on erittäin vaivatonta.

Autoilun haittapuolia tulee mieleen sitäkin enemmän – enkä nyt edes ajatellut mennä mihinkään ympäristökysymyksiin ja yksityisautoilun haittoihin. Meitä kiinnostaa eniten se, että omalla autolla menettää yleensä yhden mäkipäivän, sillä autoa pitää jonkun ajaa – eikä matkustajatkaan kovin makoisasti lepäile. Perille tullessa pitää siis saada levätä ja elpyä ajomatkasta.
Myös Suomesta Åreen matkustavien kannattaa tsekata yöjuna-vaihtoehto. Laivalla ensin päivälaivalla ylitse Tukholmaan ja sitten vaan junalla loppumatka.
Lupaan, että junassa nukuminen on ziljoona kertaa parempi vaihtoehto, kuin yöllä henkensä uhalla autoilu. Vaikka Peetun olemus tänä aamuna Åren juna-asemalla ehkä väittääkin jotain muuta…


Kirjoittanut Indieplace KLO 20:58 Kommentit pois päältä artikkelissa Yöjunalla Åreen

TUNNISTEET:

 

Comments are closed.