Kuuminta hottia: Turkoosi!

tiistai 31. maaliskuu 2009

Kun mustanpuhuvasta rokkityttösuunnitelustaan tunnettu muotibloggarisuosikki Alexander Wang marssitti catwalkille makeita kevätvärejä, piintyneinkin musta-valko -lookin kannattaja alkaa pehmentyä. Turkoosi väri tuo mieleen meren, uima-altaan ja pikkuisen liian kuuman kesäpäivän – kaikki täydellisiä mielleyhtymiä pitkittyneen talven väsyttämille naisihmisille.
Erityisesti pidän Wangin tavasta yhdistää melkein jo liian imelät sorbettisävyt mustan kanssa. Rokut kengät ja mustat yksityiskohdat tuovat kokonaisuuteen särmää ja ajankohtaisuutta ja vaikka tyyli flirttaileekin 80-luvun tyylien kanssa, on ilme selvästi tätä päivää.

Vaikka teoriassa ja väriopillisesti turkoosi yhdistyykin kauniisti valkoiseen, on vaikutelma helposti stereotyyppisen so last season – paitsi ehkä korkeintaan jossain raitapaitatyyppisessä ratkaisussa.

Mikäli musta tuntuu liian rajulta turkoosin kanssa, sointuu myös hiekka ja khaki kauniisti hehkuvan meren sävyn kanssa.
Alexander Wangin tapaan turkoosissa shortsi-jakkupuvussa esiintyminen voi olla monille liikaa. Turkoosiin on onneksi ihastunut myös tavalliset vaateketjut. H&M:n hamosen kanssa yhdistetään wangilaisittain musta kiiltonahkavyö. Lindexin jäisen turkoosin neuletakin voin jo nähdä mustien farkkujen tai hiekan väristen chinojen kaverina. Turkooseja kiviä kivan hippihenkisessä KappAhlin rannekorussa.

Vaikka turkoosi onkin kevät- ja kesäväri vailla vertaa, sen sävyisiä ranta-asuja en käsitä ollenkaan. Turkoosit uikkarit yhdistettynä suomalaisen valkeaan ihoon ei näytä hyvältä mielestäni oikeastaan koskaan.

Toki turkoosit biksut mätsäävät kauniisti uima-altaan veden väriin… Suosittelen kuitenkin valitsemaan kuviolliset uikkarit, mikäli haluaa välttämättä pukeutua kyseiseen sävyyn heti alkukesästä.

Mitä mieltä olet – turkoosi hot or not??


13 Responses to “Kuuminta hottia: Turkoosi!”

 1. Avatar aryah sanoo:

  ehdottoman hot! väri on ollut suosikkini jo vuosien ajan, ja mahtavaa että väri palaa takaisin myös trendikartalle…löytyy ko. värisiä vaatteitakin sitten helpommin :)

 2. Avatar Styledrop sanoo:

  Turkoosi on lempivärini, jten innolla otan tämän vastaan. Tosin bikinit saavat jäädä osaltani. Ainakin kunnes olen pavun ruskea, johon saattaa mennä koko kesä.

 3. Avatar Maria sanoo:

  Jep, samaa mieltä täälläkin^^ Turkoosi sopii hyvin mun silmien väriin ja sitä olisi kiva käyttää enemmänkin, nyt saattaa tosiaan kaupoistakin rueta taas väriä löytymään :)
  Tuo jakkupukuyhdistelmä on kyllä ehdoton suosikki noista!

 4. Avatar Jenni sanoo:

  Olen rakastanut turkoosia jo vuosia. Joskus vuonna 2004 hamstrasin kaappeihini turkoosia niin suurella intohimolla, että äitini alkoi jo huomautella asiasta. Hän totesi, että minun kannattaisi ehkä alkaa ostella muunkin värisiä vaatteita tai kyllästyessäni turkoosiin minulla ei olisi enää mitään päällepantavaa. :D

  Jossain vaiheessa innostukseni kyseistä väriä kohtaan hiukan haaleni, mutta kuollut se ei ole koskaan. :) Ihan sattumalta laitoin päälleni turkoosin neuleen juuri tänään!

 5. Avatar Micci sanoo:

  Not.. paitsi ihan jossain pienissä yksityiskohdissa sitä voin itsekin käyttää – mustan kanssa nimenomaan!
  Tosin sanovat, että se sointuu kauniisti silmiini tuo väri.. :)

 6. Avatar Anre sanoo:

  Oioi, turkoosista tosiaan tulee mieleen meri ja uima-allas jne, nyt kun alkaa ajattelemaan. Mustan kanssa lähtisin kyllä varmaan itse turkoosia yhdistelemään, mutta miksei muunkin…pitää nyt kyllä lähteä ensin katsastamaan vaatekaappi ja sen jälkeen kaupat. Mun uusi rakkaus ♥

 7. Avatar ruu sanoo:

  hot! ostin juuri täydelliset vaaleanturkoosit dieselin sandaalit. :) ja muutamasta paidastakin kyseistä väriä löytyy. kaupoissa tuntuu tällä hetkellä olevan myös hurjasti tarjontaa. bikineitäkin metsästän värissä ;o toisaalta en olekaan suomalaisen vaalea… edelliset turkoosit bikinit kulutin joka tapauksessa puhki :)

 8. Avatar Majayna sanoo:

  Turkoosi on erittäin hot juuri tuollasena voimakkaana, kuten tuossa H&M:n hameessa. Mutta en tykkää yhtään pastelliväreistä, ne on liian lällyjä jotenki :)

 9. Avatar Anonymous sanoo:

  Minun mielestäni turkoosi on ihana väri, mutta valo ratkaisee.
  Meksikossa ja muualla maailmassa sen kääntöpiirin valo tekee turkoosista huippuihanan, mutta ostapa esim turkoosi-kivikorun maalilmalta ja käytä sitä Suomessa, niin eipä näytä enää hyvältä. Kalpea valo, ja kalpea ihokin saa värin näyttämään oudolta.

 10. Avatar Minttu sanoo:

  Aryah: Turkoosia on tosiaan näkynyt nyt aika paljon… Toivottavasti eivät "kuluta loppuun" lempiväriäsi! :)

  Styledrop: Turkoosit bikinit ovat tosi kauniit hyvin ruskettuneella iholla, mutta vaalealla… no, no! :)

  Maria: Turkoosi jakkupuku yhdistettynä mustaan olisi kyllä tosi herkullinen!!

  Jenni: Kävin katsomassa päivänasusi! Ihana – turkoosi todella pukee sua!!

  Micci: Sulle voisin kuvitella suhteellisen jykeviä tinakoruja, joissa on isot turkoosit kivet… :)

  Andre: Tosiaan, mun pitäisi myös penkoa ensimmäiseksi oma vaatekaappini. Sinne on aina piiloutunut jotain, mitä ei muistakaan. :D

  Ruu: Oih, turkoosit sandaalit kuullostaa aivan mahtavilta! Tosin meille, jotka ollaan suomalaisvaaleita on vähän samat varoituksen sanat kuin bikineissäkin.

  Majayna: Turkoosiakin on niin montaa eri sävyä… Itseasiassa huomasin juuri, että enkelipaita, jonka esittelin tuossa pari postausta sitten, on aika samaa tummaa turkoosia kuin tän postauksen H&M-hame.

  Anonymous: Olen täysin samaa mieltä, että kalpea iho tekee jotain outoa ja ikävää kauniisti hehkuvalle turkoosille… Missä viipyy päivetys!? :)

 11. Avatar RagDoll sanoo:

  Hot, mutta ei missään tapauksessa kalpealle iholle.. Solariumia tai itseruskettavaa kiitos. =)

 12. Avatar tuike sanoo:

  Tykkään turkoosista minäkin, kroonisluonteisesti. Ja joo – mulla on voimakkaan turkoosi suosikkikokouikkari – ei olleenkaan niin paha kuin luulisi!

 13. Avatar Minttu sanoo:

  RagDoll: Ruskettuneella iholla turkoosi on todella hot hot!! :)

  Tuike: Sulle on kyllä aina sopinut tosi voimakkaat värit… Ja toisaalta yhdet mun lempibikineistä ever olivat keltaiset, vaikka periaatteessa olen sitä mieltä, että keltainen saa ihoni vihertämään. ;D