Mattakroko – Tosca Blu yllättää iloisesti

perjantai 24. huhtikuun 2009

Italialainen Tosca Blu tekee hyviä ja laadukkaita laukkuja, jotka mellan kategoria -hinnoittelunsa ansiosta ovat useamman saavutettavissa kuin pradat ja vuittonit. Valitettavasti laukkujen suunnittelu on usein vähän rouvamaista ja periaatteessa ihan kivatkaan yksilöt eivät sitten lopulta kolahda. Tämän viikon pressitoimistokierroksella tutustuin syksyn uutuuksiin ja yllätyin todella positiivisesti!

Tosca blumaisia melkein jo tacky-leiman ansaitsevia virityksiä oli myös mukana, mutta lisäksi yllättävän monta pohjoismaalaisempaankin makuun sopivaa helmeä. Eniten innostuin muumimamma-mallisesta käsilaukusta, jonka materiaalina on mataksi hiottu krokokuvioinen nahka. Malliltaan laukku on todella käsilaukun stereotyyppi – tuollaisiksihan ne aina piirretään sarjakuvissa ja lastenkirjoissa.
Mattapintainen pehmeäksi hiottu krokonahka antaa huomattavasti sofistikoituneemman vaikutelman kuin kiiltäväpintainen tai peräti kiiltonahkainen kroko. Yllättävää mutta kaunista! Vaikka en kyllä tiedä tulisiko tuota lopulta oikeasti käytettyä. Pitäisi saada hiekan värinen kashmir-päällystakki sille kaveriksi. ;D

Hiukan perinteisempää Tosca Blu -linjaa edustaa violetti laukkusarja, mutta pehmeän mokkanahan ja himmeästi hohtavan nappanahan yhdistelmä vetosi kuitenkin.
Hopeiset jämäkän oloiset yksityiskohdat ja varsin riisuttu bling bling -osasto ansaitsevat lisäpisteitä.

Hapsulaukkuja on toki nähty jo tovi, mutta mielestäni Tosca Blun tulkinta ansaitsee esittelyn. Aina hapsujen ei tosiaankaan tarvitse kirkua länkkäriromantiikkaa tai hehkutella etno-vaikutteilla.
Sievä kauniisti väritetty hapsulaukku voi myös olla tyylikäs ja aikuinen.

Toki mallistossa oli mukana edelleen tyypillisiä kiiltonahkaisia ja italialaisen näyttäviä laukkumalleja runsaine kultavitjoineen ja yksityiskohtineen. Täytyy vain toivoa, että sisäänostajat innostuvat näistä vähän hillitymmistäkin…


2 Responses to “Mattakroko – Tosca Blu yllättää iloisesti”

  1. Avatar MouMou sanoo:

    Haluan tuon hapsuliinin!:O<3

  2. Avatar Minttu sanoo:

    MouMou: No se onkin ihan sä! :)